Verantwoord lekkers voor de kleintjes 

Een tijdje terug ontving ik enkele producten van de Kleine Keuken. Een merk dat bekend staat om de verse maaltijdjes voor baby’s. Mijn kids zijn al even uit de potjes-fase, anders was dat erg interessant geweest, maar ze hebben nu ook koekjes en producten voor op de boterham. Zeker als je kindjes nog heel klein zijn, is het even zoeken wat je ze nu wel en niet mag geven en wat dan de meest gezonde keus is – die ze ook nog daadwerkelijk opeten. Het gaat om suikervrije koekjes en broodbeleg voor kindjes vanaf zes maanden. Boordevol vitaminen, mineralen en goede vetten, zodat je kleine er echt iets aan heeft. 

kleinekeuken

Als je kindje net begint met de eerste boterhammetjes, is de keuze aan beleg beperkt, vooral als je ook nog iets wilt smeren dat gezond is. Voor deze dreumesen heeft De Kleine Keuken bijvoorbeeld amandelpasta. Van nature zoetig en vol met goede bouwstoffen. En pindakaas met alleen maar biologische pinda’s erin. Poldermama ontving de appel-peer stroop, met alleen maar appels en peren. Ik vind hem fijn smeerbaar, niet zo dik en lastig te smeren als de andere appelstroop die we in dekast hebben staan. En hij is lekker! Jammer alleen dat de kinderen het niet willen eten, ik heb nogal miepers wat eten betreft 🙁 Alles voor mama dus. En papa heeft er na zijn operatie met flink wat bloedverlies ook van gesmuld. Goed voor het ijzer! 

Er staan letters op de koekjes, leuk!
Er staan letters op de koekjes, leuk!
Over nagedacht

Naast de stroop voor de boterham, kregen we ook iets dat razendsnel op was: koekjes! Iets lekkers tussendoor moet kunnen, dus rond koffietijd krijgen mijn kinderen een koekje. Mama neemt er tenslotte zelf ook één. De Kleine Keuken heeft sinds kort deze letterkoekjes in het assortiment voor kinderen vanaf 12 maanden. Voor de allerkleinsten zijn er ook babykoekjes. Deze nieuwe koekjes zijn gemaakt met volkoren granen en gezoet met appelsap. Er zit geen  ongezond palmvet in, maar kokosolie en cacaoboter. Vetten die gezond zijn voor kleine buikjes. Zo is over elk ingrediënt nagedacht, door dit merk. Mijn testpanel bestond uit de peuter van 3 op de foto en haar neefje van 2,5. Oma en mama proefden ook een koekje. Waten ze lekker? Nou, ze waren razendsnel op! Misschien moeten we nog meer koekjes hebben om het echt goed te kunnen proeven, haha. Die koekjes vonden ze erg lekker en mijn peuter was onder de indruk van de letters die er op staan.

Ze waren zo op!
Ze waren zo op!
Puur natuur

Voor mij was De Kleine Keuken tot deze smaaktest een nog onbekend merk, ik vind het een leuke ontdekking! Kenden jullie dit merk al? Als je iets van de Kleine Keuken koopt, dan weet je zeker dat er geen geraffineerde suikers in zitten, geen zout, geen slechte vetten, vervelende toevoegingen of wit meel.  Alles wat ze fabriceren is puur natuur, een mooie tegenhanger voor het bekendere bewerkte voedsel.

Foto: De Kleine Keuken
Foto: De Kleine Keuken

Overige informatie

De Kleine Keuken koekjes en broodbeleg

Verkrijgbaar:                                      Bij Jumbo en via www.dekleinekeuken.com

Consumentenadviesprijs:           

Biologische zachte Baby koekjes, vanaf 6 maanden € 2,09

Biologische Letterkoekjes, vanaf 12 maanden € 2,19

Biologische Amandelpasta, vanaf 6 maanden € 3,95

Biologische Pindakaas, vanaf 6 maanden € 2,49

Biologische Appel en Peer stroop, vanaf 6 maanden 2,69

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.