Pakjesavond!

Het hele jaar door verheug ik mij op pakjesavond. Vooral met deze leeftijden van de meiden, 3 en 4, was het echt genieten deze Sinterklaasperiode. De oudste vindt het erg leuk, maar blijft het liefst op afstand. De jongste komt wat sneller los en durft dan een handje te geven of zelfs te knuffelen met Piet en Sint. Dit jaar waren we al vroeg aan de beurt: pakjesmiddag!


Vanmorgen vroeg hadden de dames Pieten Dansles. Twee Zwarte Pieten kwamen de Kidsdansles opvrolijken. Na een tijdje mochten de papa’s en mama’s ook naar boven om mee te doen met ‘Sinterklaas wil dansen’. Er waren ook nog jarigen op de dansles en de Pieten brachten voor alle kindjes een cadeautje mee. Ondertussen regelde papa thuis met Sinterklaas dat de cadeaus in de schuur werden verstopt.

DSC_0002
Pieten dansles!

Vorige jaren waren de buren zo lief om op te deur te bonzen. Dat deden ze heel leuk inclusief pepernoten, maar het lastige is dat je vooraf een tijd moet afspreken. Dit jaar lieten we de locatie van de cadeautje aankondigen door Sinterklaas in de Video van Sint. Met onze 2 bloednerveuze meiden, vonden we het al vroeg in de middag tijd voor ‘pakjesavond’. Ongezien de vlop op de mat gelegd, wachten tot er meer post kwam en toen gevraagd wie de post wilde gaan halen.
Overigens zijn er heel veel leuke alternatieven voor pakjesavond als je het eens anders wilt doen.

Tussen de middag even snel de Melvita Dadelstroop uit de #foodiebox geprobeerd op de pannenkoeken. Heerlijk! Kost 2,99 euro bij AH.

sint1 (3)
Hij was weer leuk, de Video van Sint

De Video van Sint was dit jaar zoals ik al eerder schreef weer ontzettend leuk. Lekker met ons hele gezin op de bank genoten we van de film. De gezichtjes wanneer hun foto in beeld kwam en Sinterklaas ze persoonlijk toesprak… het blijft magisch. Mijn man en ik genoten van die 2 lieve snoetjes. Hoe wist Sinterklaas nu dat de jongste zich zo graag verkleed? En dat de oudste altijd aan het dansen is? Aan het eind vertelde Sinterklaas dat de pakjes in de schuur lagen. Snel laarsjes en jassen aan en gaan!

Wow, hij was echt geweest! De zakken werden naar binnen gesjouwd en de regels werden nog even toegelicht: om de beurt een pakje uit de zak pakken en even wachten tot het is uitgepakt. Dat werkt ieder jaar prima. Wij genoten van hoe lief ze hiermee om gingen. De jongste weet nu ook de beginletters te herkennen, dus de Sint had de pakjes voorzien van een A of een C. Of een A+C. En voor papa en mama zat er ook iets in. De dames zorgden er steeds heel lief voor dat ze een pakje voor elkaar uitzochten. Er was geen ruzie, alleen maar teamwerk. Dit is hoe je hoopt dat het zal gaan! Waarschijnlijk verliep het zo vreedzaam omdat we niet te lang gewacht hebben en de spanning teveel werd.


Daarna was er nog alle tijd om met de cadeaus te spelen. Sint kwam namelijk al om half 2, de Video duurde 20 minuten. Lekker op tijd, dit gaan we hopelijk volgend jaar weer zo doen! Ik ontving zelf voor mijn blog nog een leuke Sinterklaasslinger van Global Affairs, maar dat is een beetje te kort dag op pakjesmiddag. Volgend jaar hangen we hem op. Binnenkort wel een blog over de kinderkamerdecoratieslinger en schattige kerstversiering die dit verantwoorde merk ook toestuurde. En ’s middags probeerden wij de hummus & pretzels van Sabra uit de #foodiebox. Erg lekker, moet hem vaker kopen zegt mijn man 🙂

sint1 (23)
Lekker snackje uit de #foodiebox: Sabra Houmous + Pretzels (binnenkort te koop) en zelfgemaakte guacamole met soepstengels.

Hebben jullie ook zo’n fijne Sinterklaas achter de rug? Of liep het door de zenuwen anders dan gehoopt? Ons enige minpunt is dat wij beiden zelf niet fit zijn…

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.