Blijf je zenuwen de baas bij La Cucaracha Loop

Op televisie maakte de reclame van het nieuwe Ravensburger bordspel La Cucaracha Loop al veel indruk op mijn dochters: “die willen wij ook!” Ik heb het spel dan ook direct aangevraagd voor een review, ook al staat er 5+ als leeftijdsadvies op de doos. Het spel draait om een bewegende kakkerlak, de robot HEXBUG nano V2, die het de spelende kevers moeilijk probeert te maken. De kevers (de spelers) plunderen de vuilnisbakken op de binnenplaats, hét terrein van de kakkerlak! Wie brengt als eerste al zijn kevers veilig naar de overkant bij de klimop? 

DSC_0034

Die opdracht is niet eenvoudig, want de bewegende kakkerlak richt een waar slagveld aan zodra hij zich laat zien op het spelbord. Verdwijnt de kakkerlak weer door één van de loopings, dan gaat het spel verder. Een zenuwslopend spelletje dus! Op de Poldermama-facebookpagina plaatste ik al een filmpje waarin wij het spel spelen terwijl de hexbug het veld over spurt. Daar zie je hoe spannend dat is. En ook hoe mijn peuter vals speelt, want als de hexbug op het veld is, moet je even wachten met verder spelen tot hij weer in de tunnels verdwenenen is…

Inhoud doos van La Cucaracha, het was heel snel speelklaar!
Inhoud doos van La Cucaracha, het was heel snel speelklaar!

Om zenuwachtig van te worden

La Cucaracha Loop is een zeer vermakelijk spel. Je wordt er zenuwachtig van. Want… je hoort de kakkerlak onder het speelveld lopen, maar je weet niet wanneer hij verschijnt. In de tussentijd probeer je je kevers veilig naar de overkant te krijgen. Totdat de kakkerlak zich laat zien! Wanneer hij weer is verdwenen, gaat het spel in alle ‘rust’ verder. Moet je je kever(s) terugzetten naar het startveld of heb je geluk en heeft één van je kevers een zetje in de juiste richting gekregen? Denk je dat je gaat winnen? Juich niet te vroeg, want de kakkerlak kan zo weer het spelbord op lopen en het spelbeeld totaal veranderen. In dit spel heb je dobbelgeluk nodig en stalen zenuwen om je kevers als eerste naar het doel te brengen.

De HEXBUG nano V2: een razendsnelle kakkerlak

Als je La Cucaracha Loop speelt, gebeurt er altijd wat door die gekke hexbug robot. Het is net een echte kakkerlak die razendsnel al kanten op loopt. Zodra je ‘m in het speelveld zet, loopt hij één van de loopings in en verdwijnt onder het speelbord om later weer te verschijnen. Je hoort hem steeds en dat is erg spannend. Je moet wel snel zijn voor hij weer verschijnt! De jongste speler mag beginnen en kiest drie kevers van één kleur uit. Hij gooit en mag één van zijn kevers 1 tot 4 velden verplaatsen. Komt een kever op een verhoogd veld aan, dan heb je geluk. Op dit veilige veld kan de hexbug je namelijk niet pakken. Wie als eerste al zijn kevers veilig naar de overkant heeft gebracht, is de winnaar van La Cucaracha Loop!

Aaaah! De hexabug is op het speelveld!
Aaaah! De hexabug is op het speelveld!
Conclusie

La Cucaracha Loop is een spel voor 2 -4 spelers, op de doos staat geschikt voor vanaf circa 5 jaar. Het was binnen 5 minuten in elkaar gezet en de regels zijn heel eenvoudig. Binnen 10 minuten waren we aan het spelen. Mijn dochter van 3 kon ook al prima meespelen! Tot 4 tellen is geen probleem, alleen werd ze zoals je op het filmpje zag wat zenuwachtig toen de hexbug het veld op kwam. We hebben ontzettend gelachen, het is echt een leuk spel! Beide dames en mama zijn enthousiast. Alleen dat robotje al is zo leuk om naar te kijken. De adviesprijs van Ravensburgers La Cucaracha Loop bedraagt € 29,99, je shopt hem bijvoorbeeld hier. Meer informatie vind je op www.ravensburger.nl.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.