Freddie de Kikker

Er is weer en leuke kinderfilm uit op dvd, de animatiefilm Freddie de Kikker! Wij mochten hem bekijken om er over te kunnen vertellen op het blog en daar zijn we heel blij mee. Dit is echt een leuke film, persoonlijk genoot ik hier meer van dan bijvoorbeeld van Thomas de Trein. Veel humor, ook gericht op volwassenen en een verhaal en uitvoering om van te smullen.

freddie de kikker
Screenshot van de prinses vermomd als jongen.

Freddie de Kikker is een productie van het animatieteam dat verantwoordelijk is voor o.a. The Simpsons en My Little Pony. Zoals ik al zei, het is een erg mooi uitgevoerde film met veel humor, mooie scenes en een goed verhaal. De moedige kikker Freddie beleeft een groots avontuur met zijn trouwe partner Spierbonk. Samen proberen zij het koninkrijk te redden van de ondergang. De Nederlandse stemmen zijn van onder meer Just Meijer, Peggy Vrijens, Timo Descamps en Frans Limburg.

freddie de kikker
Deze film is heel boeiend, hij blijft grappig en is toch ook best spannend maar niet té.

Verhaal

Wanneer de kikkerkoning (Just Meijer) bekend maakt dat de winnaar van de kikkerspelen de hand van zijn dochter prinses Kikkerbilletjes (Peggy Vrijens) zal winnen, rent ze weg. Vermomt als een gewone burger raakt de prinses bevriend met straatverkoper Freddie (Timo Descamps). Samen met de prinses begint Freddie te trainen voor de kikkerspelen met als doel om te winnen en daarmee de plannen van de koning te kunnen dwarsbomen. Intussen heeft de schurkachtige slang, Serpent (Frans Limburg), zo zijn eigen kwade plannen voor de Kikkerspelen en wil hij deze gebruiken om het koninkrijk over te nemen. Met een beetje geluk, en een beetje hulp van zijn trouwe partner Spierbonk (Simon Zwiers), moeten Freddie en de prinses het koninkrijk redden uit de kwaadaardige greep van Serpent.

freddie de kikker
Yes, peuterlief heeft haar Ninie setje weer aan <3

Ik vind het een aanrader voor het hele gezin, al is hij op sommige momenten natuurlijk wel een beetje spannend. De meiden en mama waren geboeid. Leuk voor de herfstvakantie of alvast een tip voor Sinterklaas. Enthousiast over Freddie de Kikker? Je shopt hem voor 12,99 euro bij Bol.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.