Persoonlijke effectiviteit, hoe verbeter je dat?

Ik ben niet effectief, anders had ik mijn zaken wel beter op orde gehad. Heb jij ook weleens het gevoel dat je niet alles uit jezelf haalt? Dat er belemmeringen zijn die je tegenhouden om je beste zelf te zijn? Mijn kaartenhuis is in ieder geval in elkaar gedonderd en hoe ik ook mijn best doe om het stap voor stap weer op te bouwen, het lijkt me maar niet te lukken. Als ondernemer en kostwinner heb ik geen vangnet, dus hoe overspannen ik me ook voel: ik moet werken aan mijn persoonlijke effectiviteit.

persoonlijke effectiviteit

Concentreren op het schrijven van een goede tekst, vind ik momenteel lastig omdat ik me zorgen maak over de opdrachten die ik eigenlijk moet binnenhalen. Net als je opladen voor de energieboost die nodig is om een enthousiaste salescall te doen. Klanten overtuigen via de mail is veel minder effectief dan via de telefoon ten slotte. Maar als je zelf niet lekker in je vel zit, dan voelt een klant dit direct. 

Dat weet iedereen die een cursus effectief communiceren heeft gedaan. Een zakelijk gesprek kun je pas goed voeren als je er volledig met je aandacht bij bent. Dat zit ‘m niet alleen in de voorbereiding. Non-verbaal is je enthousiaste toon belangrijk, je moet goed luisteren en de juiste vragen stellen en natuurlijk zorgen voor goede feedback in zo’n gesprek. Pas als een klant vertrouwen heeft in jou en je project én de tools heeft om door te vertalen naar degenen die over het budget gaan, zal er een opdracht komen.

Het is een beetje een neerwaartse spiraal. Ik dacht mezelf rust te geven door te reagereen op interimklussen, maar die lijken alleen fulltime beschikbaar te zijn… Laat ik dat nu niet redden qua stresslevels vanwege alle andere verplichtingen en verantwoordelijkheden die ik heb. Op kleinere opdrachten heb ik ook gereageerd, maar opdrachtgevers komen gewoon (meerdere keren) niet opdagen tijdens een online gesprek of ze kunnen op slechts 1 datum en tijd (waarop jij precies niet kunt) en dat is het dan… Of ze willen je graag het minimumloon betalen, maar wel profiteren van al jouw ervaring en kennis waarin je ruim 30 jaar hebt geïnvesteerd. En dat vind ik dan weer niet okee. 

Ik ben zoveel mooie evenementen aan het organiseren, die verdienen mijn energie ook. Als ik iets doe, dan doe ik het goed. Dus er komen een paar mooie Blogboot events aan, waaronder een Content Cruise voor social influencers, ik wil meer kaartjes verkopen voor het Publisher Event dat in oktober plaatsvindt en er moet een plan worden uitgewerkt voor een Content Workation in Portugal. Allemaal dingen waar veel mensen blij van zullen worden, inclusief ikzelf want ik vind het heerlijk om gastvrouw op een evenement te zijn.

Daarbij heb ik afgelopen week ook nog eens een Cursus Uitgebreide EHBO afgerond, dus als er iets gebeurt kan ik daarnaar handelen. De stress is echter hoog de laatste tijd. Mindfullness is ook een stuk persoonlijke effectiviteit. Via de AOV krijg ik (als het goedgekeurd wordt) binnenkort wandelcoaching aangeboden. Hopelijk lukt het me daarmee om de rust te bewaren en één stap tegelijk te zetten. Laaghangend fruit eerst te plukken en dan de rest op te bouwen. 

Welke trainingen voor persoonlijke effectiviteit heb jij gedaan?

disclaimer
Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.