De tofste samenwerkingen van… LindaSchrijft

Influencers houden van leuke samenwerkingen. In deze rubriek lees je de mooiste ervaringen van bloggers die al even bezig zijn. Voor merken zijn Marketing PR en Content PR perfecte manieren om in de spotlight te komen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wat krijgen bloggers zoal aangeboden en hoe hebben ze dit bereikt? Hebben ze nog tips voor PR-professionals? Leuk en leerzaam voor zowel content creators als merken. Vandaag Linda van LindaSchrijft.

Blog samenwerking lindaschrijft

Wie ben je en hoe lang blog je al? 

Hai, ik ben Linda en ik ben in 2019 gestart met mijn blog LindaSchrijft, dus ik doe dat nu zo’n 3 jaar. Eerder had ik al een kleine webshop in sieraden, maar dat is uiteindelijk niets geworden. Toen het toch weer begon te kriebelen wilde ik iets gaan doen waar ik geen producten voor hoefde in te kopen, maar wat wel leuk was en waar ik goed in ben. Zo kwam ik uit bij schrijven en online bezig zijn.

Nu is dat naast mijn parttime baan als Content Manager en mijn gezin soms nog wel een uitdaging, maar ik blijf het heel erg leuk vinden. Ik schrijf namelijk over veel verschillende dingen zoals Huis en Tuin, mijn gezin en lekkere recepten. Maar ook vind ik het belangrijk om naar betaalbare manieren van duurzaam bezig zijn te kijken. LindaSchrijft is dus een lifestyle blog met een duurzaam randje.

Linda Schrijft

Heb je een favoriet social media kanaal? 

Mijn favoriete social media kanaal is Instagram, daar doe ik veel inspiratie op en deel ik zelf ook leuke en mooie foto’s en video’s. Daarnaast heb ik via Instagram heel veel andere bloggers leren kennen waarmee ik leuk contact heb. Naast Instagram ben ik bezig met Pinterest. Hier kun je mijn baksels en knutsels voor peuters en kleuters vinden.

Wat vind jij fijne persinformatie om te krijgen? 

Regelmatig ontvang ik in mijn inbox persberichten, waar ik niet altijd wat mee doe. Als het niet bij mijn blog past, sla ik het over. Wanneer ik wel een persbericht binnen krijg dat past, kijk ik wat ik ermee kan doen. Vaak kun je als je interesse hebt in het product wel een exemplaar ter review aanvragen. Dat doe ik soms, maar het komt ook voor dat ik het persbericht herschrijf en het beeld erbij gebruik om een passend blog mee te maken.

Linda Schrijft
Linda van Lindschrijft.nl

Wat zijn de gaafste perspakketten die je kreeg?

Toen ik me had aangemeld bij BBC One voor een opdracht stond er bij dat enkele bloggers het pakket persoonlijk zouden krijgen. Maar omdat ik toen net pas begonnen was, had ik daar niet op gerekend. Dus toen ze op een middag met een hele filmploeg voor mijn huis stonden en mijn schoonmoeder open deed, omdat ze die middag op mijn kinderen paste, was ze heel verbaasd. Ik wist namelijk niet dat ze langs zouden komen. Ik vind het wel heel jammer dat ik dat moment zelf gemist heb, want ze waren helemaal in de stijl van de nieuwe serie!

Ik mocht ook al schrijven voor mooie merken zoals Bruna, Ubisoft en Loveli. Loveli heb ik zelf aangeschreven omdat ik heel benieuwd was naar de deodorant (vegan en aluminiumvrij), maar ook naar het bijzondere verhaal achter Loveli.

Welke events heb je zoal bezocht voor je site? 

Ik heb nog niet echt evenementen voor bloggers bezocht. Wel kreeg ik uitnodigingen voor het bezoeken van attracties en tentoonstellingen.

Linda Schrijft
Ik mocht deze vrijkaarten verloten, heel erg leuk!

Welke persreizen waren onvergetelijk? 

Tot nu toe ben ik nog niet op persreis geweest, wel mocht ik leuke uitstapjes beleven. Ik ben laatst op uitnodiging van Monkey Town met mijn gezin naar het Airpark geweest. Dat was heel erg leuk! Dit uitje was gericht op kinderen en paste dus helemaal in mijn straatje. Daarnaast mocht ik al eens naar de World of Dino’s in Amsterdam, waar mijn kinderen het nu nog steeds over hebben. En ik mocht hiervoor kaartjes weggeven. Dat was ook super leuk!  

Op mijn blog kun je trouwens nog meer uitjes, evenementen en vakantie inspiratie vinden, maar daar heb ik tot nu toe meestal zelf voor betaald 😉

Linda Schrijft

Hoe heb je bereikt waar je nu staat met je blog? Heb je tips voor de lezers?

In het begin moest ik even zoeken hoe ik mijn blogs vorm wilde geven, wat ik precies wel en niet wilde delen en hoe ik het aan zou gaan pakken. De technische kant was voor mij minder spannend omdat ik voor mijn werk al meerdere websites had gemaakt. Wel ben ik me nog meer gaan verdiepen in SEO. Elk jaar groeit mijn blog mooi en ik weet nu na 3 jaar wel beter welke kant ik op wil.

Omdat ik zelf nog 4 dagen in de week werk, een gezin heb en wil bloggen, is het combineren soms een uitdaging. Daarom ben ik dit jaar voor het eerst samen gaan werken met iemand die nog beter is in de technische kant, zodat ik dat los kan laten en me kan richten op het maken van plannen en natuurlijk het maken van nieuwe content. Ik heb zeker gemerkt dat je een lange adem moet hebben, wil je succesvol zijn in het bloggen. Maar waar een wil is is een weg en je moet je zeker niet tegen laten houden om te beginnen!

Linda Schrijft dino

Welke verbeterpunten zie jij voor PR-professionals?

Het zou heel fijn zijn als dit persoonlijker aangepakt zou worden. Dus goed te kijken of een persbericht of perspakket wel bij diegene past. Ik houd zelf van snelheid en er bovenop zitten als je wat wil. Dat mis ik bij sommigen nog wel, dan kan het heel lang duren voordat je eindelijk een antwoord krijgt.

Je kunt Linda hier volgen op Facebook. Op instagram vind je haar hier.

Eerdere edities lees je hier.

Wil jij ook in deze rubriek met je blog? Leuk! Klik hier voor de vragenlijst.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.