De tofste samenwerkingen van… Elke Blogt

Influencers houden van leuke samenwerkingen. In deze rubriek lees je de mooiste ervaringen van bloggers die al even bezig zijn. Voor merken zijn Marketing PR en Content PR perfecte manieren om in de spotlight te komen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wat krijgen bloggers zoal aangeboden en hoe hebben ze dit bereikt? Hebben ze nog tips voor PR-professionals? Leuk en leerzaam voor zowel content creators als merken. Vandaag Elke van Elkeblogt.

Blog samenwerking elkeblogt

Wie ben je en hoe lang blog je al? 

Hi, ik ben Elke en blog op Elkeblogt.net. Toen ik beviel van mijn oudste zoon zo’n 7 jaar geleden was ik benieuwd naar andere bevallingsverhalen. Van het één kwam het anders en voordat ik het wist stond ook mijn verhaal op een verzamelsite van moeders die blogverhalen schreven. Niet veel later besloot ik voor mezelf te gaan schrijven. Eerst vooral over mijn leven als nieuwe moeder. Ik kreeg daar zoveel leuke reacties op dat ik bleef doorgaan. Inmiddels is mijn site niet alleen de plek waar in mijn verhalen kwijt kan, maar ook een verzamelsite voor uitjes in Drenthe en activiteiten voor kinderen.

elke blogt

Heb je een favoriet social media kanaal? 

Ik heb de meeste volgers op Facebook. Ik begrijp dat kanaal ook beter dan bijvoorbeeld Instagram. Persoonlijk vind ik Facebook ook leuk. Voor mijn hobby’s zit ik in allerlei groepen waar ik inspiratie vandaan haal. Toch vind ik Instagram ook leuk. Het heeft allebei zo zijn charmes.

elke blogt

Wat vind jij fijne persinformatie om te krijgen? 

Zelf word ik altijd heel enthousiast van persberichten over nieuwe kinderboeken. Ik sta ook bij veel uitgeverijen ingeschreven en deel regelmatig over mijn liefde voor lezen en voorlezen. Daarnaast word ik blij van bedrijven die zich inzetten om te verduurzamen. Maar ik moet eerlijk zeggen dat zo ongeveer 90% van de persinformatie zo de prullenbak in gaat.

elke blogt

Wat zijn de gaafste perspakketten die je kreeg thuisgestuurd?

Ik kan wel heel enthousiast worden van het jaarlijkse pakket van Netflix. Ze zorgen toch altijd weer voor een wow-factor. Met vaak ook iets leuks voor de kinderen om mee te spelen. Voor de rest gaan artikelen die ik ontvang vaak in combinatie met een samenwerking. Dan spreken we van te voren af wat ik krijg en wat ik er voor doe. Daarin kies ik heel bewust voor merken waar ik helemaal achter sta. Al zijn de meeste samenwerkingen betaald. Soms maak graag een uitzondering als het een heel leuk product is. Zo kreeg ik al eens een nieuw handgemaakt bed of meubels.

elke blogt

Welke events heb je zoal bezocht voor je site? 

Wat dit betreft ben ik niet zo’n enthousiaste blogger. Bijna alle evenementen sla ik af. Het kost me vaak een vrije dag en moet alles uit de kast halen om mijn kinderen ergens onder te brengen. En dan denk ik bij mijzelf, wat levert het me op? En dan weegt het niet op. Misschien als de kinderen ouder zijn kan ik daar wel wat meer in doen.

Reactie Marguerita: Dat is waar, een event bezoeken kost altijd meer dan het oplevert wanneer je naar een uurtarief kijkt. Ik bezoek zelf wel veel events, maar dat komt omdat ik het stukje netwerken, contact met collega’s en de inspiratie altijd een enorme boost vind.

elke blogt

Welke persreizen waren onvergetelijk? 

Tot nu toe heb ik alle persreizen afgeslagen. Het paste niet bij mij of het was haast niet te doen met het werk, want ik blog voor de hobby. Dagjes uit vind ik dan wel weer leuk en valt beter te plannen. Doordat ik mij vooral richt op de provincie Drenthe kom ik vaak terecht in leuke musea (zoals het Gevangenismuseum) of bij plaatselijke evenementen en is het vaak dicht bij huis en goed te doen.

elke blogt
Elke en haar weggeefkastje.

Hoe heb je bereikt waar je nu staat met je blog? Heb je tips voor de lezers?

Doordat ik het bloggen de eerste jaren als hobby ben gaan zien en ik totaal niet bezig was met cijfertjes en samenwerkingen, heb ik in een hele vaste groep lezers en volgers opgebouwd. Pas later ben ik mij gaan verdiepen in alles achter de schermen. Hoe laat je je blog groeien? Bedenk je goed wie je doelgroep is en richt je daar op. Kijk je niet suf op de cijfers maar zorg dat je mensen iets kunt bieden met je site. Ben je eenmaal stabiel? Dan kun je vanuit daar werken aan meer volgers en meer samenwerkingen.

Welke verbeterpunten zie jij voor PR-professionals?

Ik ga heel slecht op mails die beginnen met: ‘Beste blogger’. Juist bedrijven die mailen met een persoonlijk note krijgen sowieso al een puntje meer.

Je kunt Elke hier volgen op Facebook. Op instagram vind je haar hier.

Eerdere edities lees je hier.

Wil jij ook in deze rubriek met je blog? Leuk! Klik hier voor de vragenlijst.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.