De tofste samenwerkingen van… Vegalifestyle

Influencers houden van leuke samenwerkingen. In deze rubriek lees je de mooiste ervaringen van bloggers die al even bezig zijn. Voor merken zijn Marketing PR en Content PR perfecte manieren om in de spotlight te komen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wat krijgen bloggers zoal aangeboden en hoe hebben ze dit bereikt? Hebben ze nog tips voor PR-professionals? Leuk en leerzaam voor zowel content creators als merken. Vandaag Yvonne van Vegalifestyle.

Blog samenwerking vegalifestyle

Wie ben je en hoe lang blog je al? 

Hi, ik ben Yvonne en blog alweer ruim 12 jaar. Onervaren als ik was ben ik toen begonnen met een beautyblog. Daarna startte ik een mama blog. Inmiddels heb ik nu 4 blogs. De blog waar ik het meeste mee doe is Vegalifestyle.nl, op deze website komt alles samen. De beautyblog heb ik inmiddels niet meer. De mama blog doe ik er een beetje bij nog, vooral voor de leukere samenwerkingen. Dan heb ik een blog waar ik mijn verhaal kwijt kan over mijn kind die epilepsie heeft. En een primeur! Ik ben bezig met een nieuwe website, die is al online, maar moet nog wel wat aan gebeuren. Dat is Reizen met Passie.

yvonne van vegalifestyle
Yvonne in Turkije.

Heb je een favoriet social media kanaal? 

Facebook, ik kan hier mee lezen een schrijven. Hier bereik ik veel mensen van mijn doelgroep mee. En heb ik altijd een leuke interactie. Met Instagram heb ik echt een haat liefde. Ik zou er meer mee moeten doen, maar vind het te tijdrovend.

Wat vind jij fijne persinformatie om te krijgen? 

Als er moeite gedaan is om te kijken naar wie ze het persbericht sturen. Vaak krijg ik voor mijn veganistische blog nog persberichten over dierlijke producten. Als ik dan reageer of het vegan is (duhhh), krijg ik een sorry terug en dat er geen speciale perslijst is voor veganistische sites. En dat terwijl er toch echt wel veel zijn. Veel persberichten lees ik niet eens of maar deels en ik kan met veel berichten ook niets.

yvonne van vegalifestyle
Leuke samenwerking voor de kidsblog.

Wat zijn de gaafste perspakketten die je kreeg thuisgestuurd?

Van elk perspakket worden wij heel erg blij. Wij? Ja ik werk met meerdere vaste gastbloggers en stagiaires. En nu wil je mijn top 3 … Pfff dat vind ik echt mega lastig. Zeker ook omdat wij in de luxe positie zitten dat wij meestal meerdere pakketjes of zelfs pakketten per week ontvangen. Het blijft leuk om zo’n pakket uit te pakken en je te laten verrassen wat er inzit. Ik word ook altijd heel blij van een vegan kookboek, deze delen we dan ook altijd op onze website. Eigenlijk zijn alle perspakketten gewoon leuk om te krijgen. We schrijven niet altijd over alles op onze website. We maken er vaak wel een story van op instagram.

yvonne van vegalifestyle
Veganistische perslunches, jummie!

Welke events heb je zoal bezocht voor je site? 

Ontelbaar veel events! Sommige vielen tegen, maar de meeste waren erg leuk. Events waar je iets kunt doen of kunt eten vind ik altijd erg leuk. Zoals de vakantiebeurs, horecava, de culiperslunch is ook altijd erg leuk om heen te gaan. Hier kun je lekker eten en goed netwerken. Ook de blogboot die jij organiseert vind ik altijd erg leuk. Gezellig met een aantal collega bloggers en vaak leuke merken. Zo leer je elkaar (je collega’s en de merken) echt beter kennen. Het Allerhande kerstfestival in het Spoorwegmuseum vond ik ook altijd erg leuk en veel lekker eten! Helaas is die er al een paar jaar niet meer.

Reactie Marguerita: “Wat ontzettend leuk om zo’n compliment te krijgen! Dankjewel! Ik geniet zelf ook altijd enorm van de Blogboot vaarten. En jammer inderdaad dat er sinds de pandemie en nu met de economische crisis veel events zijn verdwenen. Hopelijk blazen ze sommigen toch nieuw leven in.”

yvonne van vegalifestyle

Welke persreizen waren onvergetelijk? 

We hebben ook diverse persreizen mogen doen. En eigenlijk waren ze allemaal op hun eigen manier erg leuk. Zo heb ik onwijs genoten van de persreis naar Giethoorn, het was een enorm leuk groepje waar we mee waren. Almere was ook leuk, omdat dit met een paar andere bloggers was. Je leert elkaar echt beter kennen tijdens deze trips. Ook heb ik enorm genoten van onze rondreis door Zweden. De laatste naar Turkije was ook super leuk, met veel leuke excursies. Met Reizen met Passie gaan we nog meer mooie reizen maken. Zo gaan we over twee weken tijdens de voorjaarsvakantie naar Barcelona.

yvonne van vegalifestyle

Hoe heb je bereikt waar je nu staat met je blog? Heb je tips voor de lezers?

Veel mensen denken dat bloggen snel gratis spullen krijgen is. Gelukkig weten mijn vrienden en familie inmiddels wel beter. Het is hard, keihard werken. Ik heb veel in mijzelf en mijn website geïnvesteerd. Ik heb een eigen blogcoach gehad, heb mijn website laten herbouwen. Mijn site groeit enorm en dat is vooral door goede content te schrijven. Mijn teksten zijn SEO-proof en hierdoor groeit de site enorm op Google. Als tip heb ik, verdiep je in SEO-teksten, blijf je oude content verbeteren en aanvullen. Durf in jezelf te inversteren, de blogcoach heeft mij enorm veel gebracht.

Welke verbeterpunten zie jij voor PR-professionals?

Verdiep je in de bloggers die in je bestand staan. En neem ze serieus en wees eerlijk tegen ze (ons). Wees ook duidelijk in je persbericht wat jij van de blogger verwacht! Welke samenwerking zie jij voor je? Met een pr-bureau heb ik echt een super warm en fijn contact. Dat is in elkaar inversteren. En jij als blogger, weet wat je waard bent en hoeveel je kunt vragen.

Je kunt Yvonne hier volgen op Facebook. Ze deelt regelmatig vegan recepten en tips over producten vrij van dierlijke ingrediënten of duurzame tips.

Eerdere edities lees je hier.

Wil jij ook in deze rubriek met je blog? Leuk! Klik hier voor de vragenlijst.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.