De tofste samenwerkingen van… Instagrambloggers

Influencers houden van leuke samenwerkingen. In deze rubriek lees je de mooiste ervaringen van bloggers die al even bezig zijn. Voor merken zijn Marketing PR en Content PR perfecte manieren om in de spotlight te komen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wat krijgen zij zoal aangeboden en hoe hebben ze dit bereikt? Hebben ze nog tips voor PR-professionals? Leuk en leerzaam voor zowel content creators als merken. Vandaag Eliane van Instagrambloggers.

Blog samenwerking instagrambloggers

Wie ben je en hoe lang blog je al? 

Ik blog sinds 5 jaar ongeveer. Instagrambloggers.nl is een reisblog over reizen en beleven in Europa. Voortgekomen uit mijn Instagram account, waar altijd vraag was naar tips voor leuke steden, musea of andere mooie plekken om naartoe te gaan. Nu 5 jaar later, heb ik een team van 6 mensen die mee bloggen en verdienen we er deels ons geld mee. 

eliane van instagrambloggers
Eliane van instagrambloggers.nl

Heb je een favoriet social media kanaal? 

Instagram natuurlijk. Het is en blijft een sociaal platform waar mensen inspireren op veel manieren. Ik haal er nog steeds een boel van mijn inspiratie vandaan en heb er een boel leuke mensen door leren kennen.

Wat vind jij fijne persinformatie om te krijgen? 

Informatie met een toegevoegde waarde, tools die mij het makkelijk maken om iets leuks hiermee te doen. Ik heb hier geen goede voorbeelden van, gebeurd vrij zelden dat ik een nuttig persbericht ontvang. Natuurlijk zijn er de toeristische nieuwsbrieven die inspireren tot het bezoeken van mooie bestemmingen, of persberichten met mooie producten (outdoorkleding bijvoorbeeld) soms kan je hier iets mee of een review aanvragen. Maar het meerendeel doen we hier eigenlijk niets mee.

Wat zijn de gaafste perspakketten die je kreeg thuisgestuurd?

Revuedelot is er erg goed in. Ze voorziet de pakketten altijd van props waarmee je alles in huis hebt om mooie foto’s te maken. Verder kies ik er bewust voor om geen perspakketten te onvangen. 

instagrambloggers3

Welke events heb je zoal bezocht voor je site? 

Als reisblogger zijn de meeste events gericht op netwerken, daar maak ik zelden content van. Een opening van een nieuw museum of een persreis is natuurlijk anders. We reizen meestal individueel zodat er altijd voldoende tijd is om te fotograferen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat onze fotografie op een hoog niveau is en dat is voor beide partijen fijn. 

Welke persreizen waren onvergetelijk? 

Mijn eerste persreis buiten Nederland was met mijn dochter naar de Dolomieten, daar heb ik goede herinneringen aan. De mooiste persreis maakte ik afgelopen jaar langs de Westkust van Zweden. Van de zomer mocht ik naar Zwitserland in samenwerking met Columbus Magazine en Honeyguide. De volledige reis hebben we met openbaar vervoer gedaan en de regio Ticino is zo mooi. Naast meerdere blogs, verscheen hier ook een reportage over in Columbus, extra leuk om je foto’s en tekst terug in print te zien. 

instagrambloggers persreis

Hoe heb je bereikt waar je nu staat met je blog? Heb je tips voor de lezers?

Dit is geleidelijk gegaan. In het begin deed ik maar wat en werd ik ineens benadert door bureaus en bestemmingen. Ik ben het steeds serieuzer gaan nemen en ben mij gaan verdiepen in SEO en affiliate. Ik investeer veel in kennis en huur waar nodig mensen voor in, dat zorgt voor groei op alle fronten. Maar de belangrijkste tip is natuurlijk dat alles draait om goede content. Schrijf leuke verhalen (praktisch of persoonlijk) en zorg voor mooi beeld dan volgt de rest vanzelf.

Welke verbeterpunten zie jij voor PR-professionals?

Kijk eerst wie je mailt, voor je er een algemene mail op los laat. Die verdwijnen bij mij allemaal in de prullenbak. En stuur al helemaal nooit ongevraagd iets naar iemand op. Bel eens met elkaar en verdiep je in degene die je mailt of belt. Als je bij mij met een wasrek aankomt, dan heb je mijn blog echt niet bekeken. 

Je kunt Eliane hier volgen op Instagram. Ze heeft daar de mooiste foto’s staan, dus als je van het vakantiegevoel houdt, zeker de moeite waard om haar account te bekijken.

Eerdere edities lees je hier.

Wil jij ook in deze rubriek? Leuk! Klik hier voor de vragenlijst.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.