Keek op mijn Week: van Sint naar Kerst met alle voorbereidingen die daarbij horen

De surprises nog niet kunnen doen, maar de kerstvoorbereidingen zijn alweer in volle gang. Huis schoon, spul van zolder, decoreren van huisje, boompje, lampjes. En oh ja… kerstkaarten wil ik ook nog versturen, hadden we al kaarten, postzegels en presentjes in huis? Ben jij ook zo druk geweest met het heen en weer slepen van dozen, schoonmaakdoekjes en andere kerstvoorbereidingen?

kerstboompjes
De meisjes hadden hun eigen boompje als eerste klaar. Gezellig hoor!

Scouting

Zaterdag mochten de meisjes naar scouting, omdat dit tijdelijk op maandagavond niet meer mag. Er was een extra locatie geregeld, zodat er 2 groepen konden draaien en scouting had alles heel leuk opgelost. De kinderen deden met een videoverbinding een Sinterklaas speurtocht en kregen na afloop een lekkere chocoladeletter mee naar huis.

Ondertussen was ik achter de laptop gekropen om nog wat werk af te maken. Tussendoor bezig met de was en alvast wat ramen zemen waar ik kerststickers op wilde plakken. Eerst schoon, dan troep erop. Zo blijf je bezig… ’s Avonds speelden we Spookslot en keken we met elkaar een paar afleveringen Dr. Who. De meisjes hebben op hun slaapkamertje een eigen kerstboompje opgezet. Daarin hadden ze hele leuke nieuwe kerstballen gehangen die ik eigenlijk voor mijn eigen boom in de woonkamer had willen gebruiken… Maar goed, helaas pindakaas voor mij! Gelukkig heb ik genoeg kerstversiering in huis voor alle bomen.

spookslot
We kregen Spookslot van Sinterklaas, omdat het voor mama jeugdsentiment is. Helaas de rest van de week geen tijd gehad om nog een potje met ze te doen, wilden ze wel heel graag… Voel me best een beetje schuldig maar het is zo’n absurd drukke week geweest. Had jij wel tijd voor een spelletje met je kinderen?

Kerst in huis!

Zondag heb ik me flink druk gemaakt. Dit opruimen, zus schoonmaken, tuin aanvegen, hups naar zolder en kerstspullen naar beneden. De meisjes hebben gelukkig goed geholpen. Er werd gestofzuigd en ze hebben de kerstboom van takken voorzien. Zo kon ik de rest in orde maken en poetsen, poetsen, poetsen… Doodmoe was ik ervan, maar met resultaat: aan het eind van de dag heb ik samen met mijn jongste de kerstboom versierd. Maar even makkelijk gedaan met eten en lekker bij de Griek besteld. Kids naar papa gebracht en daarna met de kerstverlichting aan op de bank geploft met een filmpje.

kerstboom
Met dank aan de kinders stond ook mijn boom zondag mooi versierd in de kamer.

Wimpers

Maandag de laatste ballen in de boom beneden gehangen en het boompje op mijn kantoor versierd. Overal sfeer en de nodige dozen uit de woonkamer weer terug naar boven gesjouwd. Sinterklaassurprise valt alweer half uit elkaar en heb ik in een kast verstopt. Gedicht moet nog maar dat komt wel als we weten wanneer het af moet zijn. Met deadlines werkt dat toch makkelijker. Eerst kerst!

moodies menstruatieondergoed
We mogen menstruatieondergoed proberen en ik heb ook voor jou een fijne kortingscode ontvangen. Zo kun je besparen op maandverband. Ik ben heel benieuwd hoe het zit. Review komt uiteraard nog maar bestel hier met code Marstyle20 als je nu al weet dat je dit wilt 😉

Tussendoor lekker gewerkt aan verschillende teksten en foto’s gemaakt van de gave nieuwe Sodastream ART waarvan ik er ook eentje mag verloten. Daarna een fotoshoot met menstruatieondergoed van Moodies dat ik mag reviewen. Daar krijg ik als het goed is ook een fijne kortingscode van voor mijn lezers. Stay tuned dus! Einde dag instagram werkoverleg tijdens mijn wimperbehandeling met Anne van Bella 3B. Om vervolgens als een wervelwind nog wat technische dingen aan de site te doen en er een zakelijke mailing uit te knallen. Woei! Goed bezig vond ik zelf.

koffiecup adventskalender
Sintermarstyle kocht dit cadeautje voor zichtzelf, lekker hoor elke dag een ander smaakje koffie.

Nog meer intervaltraining bij de fysio

Dinsdag erg productieve werkdag en diverse artikelen ingepland en gewerkt aan andere stukken. Ook veel leuke regeldingetjes gedaan voor de Blogboot van 14 december. Mocht een paar mooie merken noteren voor de goodiebag! De bloggers die mee varen worden zoals altijd weer heel erg verwend, zo leuk is dat. Daarmee kon ik ook de laatste gegevens verzamelen en op een rij zetten voor zowel de sponsors als voor de bloggers.

School belde nog voor wat puntjes op de i omtrent het op handen zijnde dyslexie onderzoek voor mijn dochter. De gemeente heeft het budget goedgekeurd, dus nu kan het worden ingepland. We kozen voor eind januari omdat zij dan 9,5 is en strenger zal worden beoordeeld. De kans dat ze faalt is dan groter (ze compenseert met intelligentie en gokt vaak goed als ze leest) en dat willen we graag (hoe raar eigenlijk) want dan krijgt ze een officieel dyslexie papiertje en dus meer tijd voor alle toetsen die ze nu en op het voortgezet onderwijs nog zal krijgen. Bovendien kan er dan een officiële dyslexie trainer met haar gaan werken (ook dat budget is vanuit de gemeente goedgekeurd), waar school het nu allemaal zelf doet. Geeft dus alle partijen een goede uitkomst als ze slecht genoeg scoort: mijn kind, de school en ons als ouders… Voelt heel dubbel, maar ik gun haar minder stress. Hoe ging bij jullie het dyslexie traject?

fysiotherapie
Woei, lekker bezig geweest bij de fysio weer. Nog een paar weekjes… daarna moet ik het zelf doen…

’s Avonds mocht ik bij de fysiotherapie nog meer intervallen trainen. Vorige week begon ik met een paar keer 30 seconden op de hometrainer. Dat aantal werd nu verhoogd. De krachttraining sloegen we even over en ik mocht dit keer ook op de loopband diverse keren 30 seconden hardlopen. Toen de hartslag boven de 160 kwam, stopten we en hield ik mijn gewone tempo aan. Het ging best goed! Merkte het vooral in mijn kuiten en dus niet aan de conditie. Nou ja, op de loopband dan. Fietsen blijft zwaar hoor. Flink in het zweet gewerkt dus, maar wat voelt het goed dat ik dit weer (een beetje) mag en kan!

Captain Nova

Woensdag stond mijn woonkamer al snel weer vol met dozen. Heb je net de kerstspullen weg, kun je weer opnieuw beginnen. Leuke zending voor de Blogboot ontvangen, inclusief een reviewitem dat inmiddels bij een gastblogger ligt en exemplaren voor een winactie die naar zolder zijn. Van HelloFresh kreeg ik 2 grote dozen dit keer, omdat ik de nodige boodschapjes had bijbesteld. Ook dat meteen maar opgeruimd.

Met de kids uit school lekker geluncht. Daarna hebben zij beiden hun topo geleerd en elkaar overhoord. Ondertussen was het voor mij work, work, work want er moesten wat mails de deur uit. Voor de Blogboot inderdaad. Ik heb er weer zin in!

bioscoop
Woensdagmiddag waren we bijna de enigen in de bioscoopzaal!

Mijn wekkertje ging af toen het tijd was om naar Gouda te rijden. We hadden van Captain Nova een perspakket gekregen met shirts en bouwplaten van de film, erg leuk maar helaas met slechts 2 vrijkaartjes dus het was een duur middagje: bioscoopkaartje, parkeergeld en natuurlijk popcorn en iets te drinken. Deze film wilden we echter graag zien, dus vond het zonde om de vrijkaartjes niet te gebruiken. Was zeer de moeite waard!

captain nova
Aanrader, zeker als je van sci-fi houdt!

Captain Nova is een Nederlandse sci-fi film maar doet niet onder voor Amerikaanse kaskrakers. Erg goed gefilmd, stoer verhaal ook en genieten voor zowel de kids als mijzelf. Wij snappen wel waarom Captain Nova tijdens het Cinekid Festival de prijzen voor Beste Kinderfilm én Beste Nederlandse Kinderfilm heeft gewonnen. Wanneer komt er een deel 2 uit, vroegen mijn dochters na afloop. Ze redden in deel 1 gelukkig de planeet! De film begint in het jaar 2050 waar de aarde er dramatisch aan toe is. Daarom probeert gevechtspiloot Nova terug in de tijd te reizen om de schade te voorkomen. Er is alleen één dingetje… bij het tijdreizen wordt Nova jonger en ze stort neer als twaalfjarige… Geholpen door Nas en haar vliegende robotje ADD probeert ze alsnog haar missie te klaren. Mooi gemaakt, spannend, grappig en goed gefilmd. Heb jij deze film al gezien?

speurtocht op het werk

Speurtocht op ‘t werk

Donderdag stonden de meisjes op met een volle neus, dus ik besloot aan de ontbijttafel zelftesten te doen. De laatste thuistesten opgemaakt en ik dacht dat de overheid een paar weken terug al had gezegd dat we via school exemplaren zouden ontvangen? School dus maar gemaild. En op instagram even navraag gedaan bij iedereen die mij volgt. Op MBO/HBO en middelbaar onderwijs is de verspreiding van zelftesten al goed geregeld zo blijkt. Maar bij het basisonderwijs nog niet… een enkeling had via school al een test ontvangen, veruit de meeste mensen nog niet. Er reageerden ook een aantal juffen dat de scholen deze testen nog niet ontvangen hadden. Daarna kwam ook van onze school het verlossende mailtje: ze zijn nog niet binnen… Duur grapje om ze steeds zelf te kopen. Dat vinden mijn volgers overigens ook. Hopelijk ontvangen ook de basisscholen deze testen voor de kerstvakantie zodat we er als ouders nog iets mee kunnen.

speurtocht op het werk

Afijn, ondanks de negatieve thuistest bleek een paar uur later toch dat één van de meisjes zich niet lekker voelde. Meteen maar opgehaald en besloten dat ze ook morgen thuis blijft. Ik mag van haar dan wel naar de fysio. Stopte haar lekker in bed met een boek en ze heeft een beetje gerommeld in huis. Terwijl ik haar zus ophaalde, heeft ze stiekem een verrassing voorbereid…

speurtocht op het werk

Alleen onder begeleiding mocht ik terug naar mijn werkplek. Op de deur zat een briefje. “Nu begint het.” Oh jee… Er bleek een speurtocht voor mij uitgezet. “Je verdient een leuke werkdag mama,” zei ze. Ik las dat er 5 briefjes in het kantoor verstopt waren en mocht gaan speuren. Erg leuk! Op elk briefje stond iets ontzettend liefs geschreven. Wat een geweldige verrassing, de leukste break in de week ever!

speurtocht op het werk

speurtocht op het werk

’s Avonds maakte ik met het HelloFresh pakket een groentenragout met aardappelpuree en salade. Ondertussen kwam er een monteur van Ziggo mijn wifi-problemen verhelpen. Ik had contact opgenomen met de klantenservice vanwege oplichters aan de deur, maar dit was dus een echte monteur. De aansluiting waar de kabel mijn huis binnenkomt bleek flink verouderd dus vervangen van kabeltjes etc gaf steeds niet het gewenste effect. De monteur heeft het contact vervangen, modem goed gezet alles doorgemeten en de wifiboosters geïnstalleerd. Hopelijk kan ik nu weer fatsoenlijk werken! Hij is 2 uur bezig geweest en ondertussen stond ik dus in de keuken. Stond 35 minuten bereidingstijd op het recept, maar maak daar gerust 2 uur van. Dan heb je wel wat hoor, het was lekker.

groentenragout

Pakketjes galore

Vrijdag 1 kind nog even thuisgehouden, 1 kind naar school en zelf hatseflats door naar de fysio. Goed gesport en het was weer gezellig, maar snel het programma afgewerkt om terug naar mijn kleine meisje te gaan. Die zich overigens prima had vermaakt in de tussentijd, haar opdracht was een boek te lezen. Beetje buikpijn had ze nog maar verder ging het prima. Ik probeerde wat werk achter de laptop gedaan te krijgen, maar je kent kinderen… “Mama, wil je meedoen met een spelletje?” En nee, dat wilde mama niet want 1. jij bent ziek en 2. dit is mama’s werkdag dus mama moet even meters maken. Het was nogal druk met allerlei dingen die ik af wilde maken. Lukte niet helemaal. Zij heeft geholpen met instagram bijhouden en besloot al snel dat haar eigen dingen toch leuker waren, haha.

spirit perspakket
De nieuwste film van Spirit is uit op dvd.

De eerste kerstkaart van het jaar lag op de mat en een dvd van Spirit. De nieuwste film van dit paard is nu uit op dvd en deze mogen wij gaan bekijken. Ze moest hiervoor op haar zus wachten, maar het is er nog niet van gekomen. Ik moet achter de kerstboom langs om de dvd-speler aan te sluiten en daar had ik even geen tijd voor. Die moeders ook altijd…

studio inktvis

Verder had ik via Ankorstor kerstpresentjes voor mijn zakenrelaties besteld en meteen ook leuke privé kerstkaarten. En schattige washi tapes. En nog veel leukere sokken. Als je bij de groothandel besteld heb je minimale orderwaardes enzo, maar het Studio Inktvis deel van mijn bestelling werd vandaag al bezorgd. Errug leuk!

kanjam lichtgevende bal
Zo tof, ik moest dit even proberen hoor: een bal van KanJam die licht geeft als je hem beweegt. Kun je in het donker voetballen.

Dan kwamen er nog verschillende pakketten binnen voor de goodiebag van het Blogboot event komende week, een Monsterbox met boodschapjes en een perspakket van URB met alcoholvrije drankjes om te proberen… De meisjes zeurden om dingen die op hun kerstmis wishlist staan en ik werd een beetje boos. Kerst is voor papa. Heb toch verdorie met Sinterklaas al genoeg cadeaus gegeven en kijk wat er alleen al vandaag weer voor de blog is binnengekomen? “Ja maar de juf leest nu voor uit Adams Anatomy en die wil ik want het is grappig en interessant.” Dat zal best, maar ik heb ‘m doorgespeeld naar papa die druk op zoek is naar kerstcadeautjes.

monopoly madness

De dames moesten terwijl ik met de volgende HelloFresh maaltijd bezig was op de Switch de codes installeren van Just Dance 2022 waarmee we een winactie gaan doen en Monopoly Madness. Twee games dus. Tis niet dat ze niets krijgen… En dit moest nu even, want dit weekend zijn ze weer naar papa. Druk, druk, druk…

paprikatomaatsoep

De soep viel gelukkig in de smaak, ze vonden het lekker. Net als de zelfgemaakte broodstengels. Dus ik voelde me een goede mama, die netjes haar kinderen groenten te eten geeft enzo. Maar qua werk is het nu gewoon even belachelijk druk, hopelijk kan ik snel mijn kerstkaarten schrijven dan kan dat van de lijst af!

Zo. Hatseflats. Weekend en door! Vind jij het ook altijd zo’n klus om alles voor kerst in orde te maken?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. G.T. zegt:

    Herkenbaar hoor, drukte en dan een schuldgevoel hebben… Hier is het een combinatie van werk en verbouwen. Gelukkig vermaakt kind zich met de cadeaus van Sint. En bouwen we een kort spelletjes moment in na het eten.

    1. Marguerita zegt:

      Dat is een supergoed idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.