Keek op mijn Week: Blooming hotel met escape wandelroute, ortho en griepprik

Hoe is jouw week geweest? Heb je ook de griepprik gehaald? We bezochten ook voor het eerst de orthodontist. Nou ja, hij heeft mijn gebit erg mooi gemaakt zo’n 25 jaar geleden dus helemaal nieuw ook weer niet. *insert tandpasta smile* En voor dit alles genoten we van een zalig nachtje weg in het Blooming Hotel. Hier mochten we ook de spannende escape wandelroute in de Schoorlse Duinen uitproberen, heel tof!

escape room wandelroute bergen

Escape wandelroute in het bos bij het Blooming Hotel

Zaterdag werden we heel relaxt wakker in het blooming hotel in Bergen. Ik schoof direct de gordijnen maar open, zodat we van het groene uitzicht konden genieten. Het ontbijt had ik wat later gereserveerd, zodat de meisjes uitgebreid konden badderen. Wat een heerlijkheid! We maakten een kopje thee, ik las in mijn Jane Goodall boek en de jongste genoot nog even van haar privé televisie in het stapelbed.

 

Daarna uitgebreid ontbeten, want er was genoeg lekkers te kiezen in het restaurant. Meloen, verse bonenkoffie, sinaasappelsap, lekkere broodjes en croissants, ei met bacon… De jongste nam nog een schaaltje cornflakes en de oudste raakte niet uitgekletst over de schattige kleine potjes Nutella. In de hotelkamer snel alles ingepakt zodat we konden uitchecken en onze spullen in de auto zetten.

restaurant blooming
Lekkere dingen kiezen van het ontbijtbuffet.

Nu was het prachtig wandelweer en mochten we de nieuwe escape room wandelroute proberen! De meisjes mochten beiden een leuke Dopper uitzoeken en vullen met water bij één van de tappunten in het hotel, erg tof: ‘Cool people tap’ staat er boven.

escape room wandelroute bergen
Heel tof dit: je kunt overal je dopper vullen bij tappunten in het hotel. Ze verkopen bij de receptie ook mooie doppers in de hotelkleuren van blooming.

We kregen een tasje met attributen mee en een tablet met aanwijzingen. Direct naast het hotel startten we het geluidsfragment en zochten vervolgens naar herkenningspunten van de foto’s op de tablet.

escape room wandelroute bergen
Jippie, Dr. Carls Cabin gevonden! Nu puzzelen om binnen te komen…

Heel leuk, spannend en vooral een prachtige route met wat grotere kinderen. Af en toe moet je klimmen en je loopt soms over smalle bospaadjes. Overal herfstbladeren. Paddenstoelen. En dan tot je verrassing weer een herkenningspunt of puzzelplek! Wij hadden op veel plekken na wat proberen de oplossing nodig die je gelukkig ook op de ipad kon vinden, maar sommige puzzels lukte ons wel. Hier en daar een speeltuig voor de kids. Prachtige natuur van de Schoorlse Duinen…

escape room wandelroute bergen

Echt gaaf en deze route kun je dus ook wandelen als je niet in het hotel verblijft. Je kunt hem los boeken bij de receptie. Naast het hotel zit bovendien een mooie natuurspeeltuin. Deze mama kan nog niet goed klimmen, en moest dus af en toe even bijkomen. We deden er daarom iets langer over dan gebruikelijk, maar hebben keihard genoten. Prachtige natuur, toffe puzzels en op het eind kregen we zowaar de Cabin van Dr. Carl nog open ook!

escape room wandelroute bergen
Speeltuin naast het hotel. Er is ook een voetbalveldje.

Nog snel een broodje geluncht met verse muntthee en daarna keerden we weer huiswaarts. Hier ploften we uitgeput op de bank en zijn we begonnen aan het bingewatchen van Dr. Who. Wat een heerlijke dag!

 

Lekker chill met Dr. Who

Zondag rustdag. De kinderen deden wat huiswerk, ik las in mijn Jane Goodall boek, de reistassen werden uitgepakt, wassen gedraaid en we pakten een chippie om te genieten van Dr. Who. Oh, en wat de kinderen het leukste vonden? We trokken digitaal lootjes met de familie voor Sinterklaas! Er weren dus verlanglijstjes samengesteld en dozen verzameld voor de surprises. De meisjes waren zo enthousiast dat ze direct maar begonnen met knutselvoorbereidingen. Nadat ik ze bij hun vader had gebracht, heb ik eerst alle knutselzooi waarmee de woonkamer bezaaid was opgeruimd. Wat een klus, haha. Gezellige tijd ?.

wilder thee
Thee waarmee je de bloemetjes en de bijtjes steunt, gekregen van Natuurhuisje.

Wat een prutfilm

Maandag lekker gewerkt, ondertussen wassen weggevouwen, hier en daar een stofzuiger door het huis… maar vooral achter de laptop gezeten. ’s Avonds ging de film Dark Easter aan. Heb jij ‘m ook gezien? Wat een prutfilm, terwijl het concept zo leuk klonk… Hij was dusdanig slecht, dat je toch gefascineerd blijft kijken en het leuk is om ondertussen de film lekker af te zeiken. Ergens ook wel hilarisch, maar geen aanrader.

 

Voor het eerst orthodontist

Dinsdag pikte ik ’s ochtends mijn dochter op voor het allereerste bezoekje aan de orthodontist. Dezelfde als die mijn gebit zo mooi heeft gekregen, al zit de praktijk nu op een andere locatie. Hij herkende me ook niet aan mijn uiterlijk haha, tja dat is behoorlijk veranderd in ruim 20 jaar tijd haha. Dochterlief krijgt dezelfde beugelstrategie als ik vroeger. Het grote voordeel van nu: blokbeugels zijn gebitsvriendelijker en ze hoeft niet meer in die vieze klei te happen. Een schedelscan is voldoende om de beugel op maat te kunnen maken. Er is dus veel veranderd. En ook veel niet. Als ouders moet je ook anno 2022 een flink potje geld opzij zetten, want de verzekeraar vergoed lang niet alles. Straks volgt bovendien een tweede kind… ieks!

 

HelloFresh werd bezorgd

Woensdag werd de HelloFresh doos bezorgd. Toch wel makkelijk zo je boodschappen aan huis. Met de kinderen weer uit school was het thuis gezellig. Kun jij er ook zo van genieten als je in huis kinderstemmetjes hoort terwijl je achter de laptop zit te werken? Einde middag gingen we met z’n drietjes aan de slag met een lekker wrapjes recept uit de doos en daarom was het aan tafel ook erg gezellig.

hellofresh wraps

Griepprik en Wheel of Time

Donderdag de nodige administratie gedaan. Ik neem me steeds voor om de foto’s op mijn telefoon uit te zoeken en te sorteren, maar helaas kwam dit er ook vandaag niet van. De telefoon gebruikte ik om ouderwets te bellen. Met zakelijke relaties. Zo werd ik gebeld dat ik in procedure ben voor een leuke interimklus die ik mooi met mijn andere werkzaamheden kan combineren en een videosollicitatie de deur uitgedaan. Beetje vooruitlopen op de veranderende markt, want ik voel me hier nu eindelijk weer fit genoeg voor. Spannend!

’s Middags haalde ik de griepprik, stond niet op de lijst maar heb dit zelf aangevraagd omdat mijn long weer opspeelt in de herfst en mijn lijf er echt niet nog zo’n klap overheen kan hebben tijdens het revalideren. Gaat overigens wel heel goed, ineens red ik het prima zonder middagdutje! Wooohooo! Luxe hoor, je volledige werkdag kunnen benutten. Geeft zoveel meer rust.

screener kijken

En over rust gesproken, in mijn bed kon ik fijn doorwerken. Kids lagen te slapen en ik dook met een warm vest en de laptop onder de dekens. In de mailbox zat namelijk een supergeheime streamer van de Wheel of Time serie die vanaf 18 november op Prime te zien is. Inclusief een brief met de zaken die ik niet mag verklappen. Genieten om de Robert Jordan boekenserie waar ik zo’n fan van ben nu in film te zien. Verbaasde me wel een beetje over de eerste aflevering, ik miste een heel stuk… En toen bleek dat ik gestart was bij aflevering 6. Ai. Snel de échte eerste aflevering aangezet toen ik het door had. Dit weekend bingewatchen zodat ik er een artikel over kan delen. Meer fans van de Wheel of Time?

Travel jaarplan 2022

Vrijdag sportief gestart bij de fysiotherapie. Fijn altijd om even met de vaste mede-patiënten bij te kletsen en ondertussen werken aan het herstel. In mijn geval aan het opbouwen van de basisconditie en dat ging vandaag redelijk, behalve op de momenten dat ik sta te kletsen. Hahaha, dan schiet die hartslag omhoog niet normaal. Praten en bewegen tegelijk bij jou ook een ding?

topo huiswerk

Verder lekker gewerkt en overleg gehad met diverse partijen omtrent mijn Travel Jaarplan van 2022. Wil alles uitsmeren over de diverse maanden van het jaar en het helpt mij om dat in een schemaatje te schrijven zodat het visueel wordt. De reacties van mijn dochters op de afgelopen persreisjes ontroeren mij behoorlijk, zal er een keer een artikel over schrijven en ik wil zelf graag meer ontdekken en andere omgevingen beleven nu ik dat nog kan. Of: weer kan. Waar ik het komende jaar zoal naartoe ga? Tja, nog niet alles is definitief maar mijn gewonnen reis naar de wijngaarden van Wild Pig Wines in het Franse Gigondas wordt een mooie en er zijn nog veel prachtige Roompot Vakantieparken die ik mag ontdekken. Dit soort dingen plan je meestal wat verder vooruit, vandaar dat nu al de eerste voorbereidingen plaatsvinden achter de schermen.

Verder geen spannende week dus en dat is ook weleens een keertje lekker. Hoe was jouw week?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 10 en 11 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen.

Geef vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.