Verbeter je eetervaring met het perfecte servies!

Heb jij binnenkort een speciaal diner gepland met je vrienden of familie? Gezellig! Maar het servies wat in jouw keukenkastje staat kan er eigenlijk niet meer mee door. Je borden zijn gewoon af en sommigen zijn helemaal beschadigd. Of je bent gewoon toe aan een hele nieuwe serviesset, dat kan natuurlijk ook! Lees dan snel verder en ontdek de verschillende soorten servies en welke servies het beste is voor jou!

verschillende soorten serviezen
Photo by Syed Maaz on Unsplash

Servies

Servies is onmisbaar in ieder huishouden! Je gebruikt het voor het eten, het drinken van koffie, serveren van gebak, noem maar op. Vroeger had je het zondagse servies met gouden randje en het servies voor alledaags gebruik. Tegenwoordig zijn er zoveel soorten servies in verschillende kleuren en maten, van theetipje tot fruitschaal. Maar welke soorten zijn er nu precies? En wat is het juiste servies? Servies wordt iedere dag gebruikt en daarom is het ook niet gek dat je na een lange tijd gebruiken (of na je scheiding) gewoon toe bent aan wat nieuws toch? Maar hoe weet je nu welk servies je moet hebben? Welke kleur en welk materiaal? Of wil je misschien nog een apart servies aanschaffen voor speciale gelegenheden, zoals Kerst of Pasen?

cribstar
Cribstar melamine kinderservies.

Servies Soorten

Naast dat er servies verkrijgbaar is in verschillende kleuren en maten, wordt servies ook gemaakt van verschillende soorten materialen. Denk bijvoorbeeld aan servies van porselein. Servies dat gemaakt is van porselein is stevig en vaatwasser- en magnetronbestendig. Daarnaast is porselein ook nog eens licht van gewicht en kras- en stootvast. Perfect dus voor dagelijks gebruik. Daarnaast heb je ook servies gemaakt van aardewerk. In tegenstelling tot porselein is aardewerk dikker, zwaarder en breekbaarder. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog servies dat is gemaakt van glas, dit lijkt elegant maar is natuurlijk wel weer breekbaarder. Maar welk soort materiaal nou het beste bij jou past is heel persoonlijk. Misschien vind jij servies gemaakt van aardewerk wel veel mooier dan porselein.

delfts blauw

Het juiste servies

Door het ruime aanbod aan servies is er tegenwoordig voor iedereen wel wat wils! Maar wat is nou het juiste servies voor jou? Want je kijkt immers elke dag tegen je servies aan toch? Kies jij voor kleurrijk servies met een leuk patroontje? Of wordt dat wat te druk voor jou en ga je toch liever voor een serviesset met een neutrale kleur? Ook kun je verschillende soorten servies kleuren gemakkelijk met elkaar combineren! Ga bijvoorbeeld voor een kleurencombinatie van grijs met wit. Je kunt dit combineren zoals je het zelf wil!

house of disaster show up

Serviesset

Met een serviesset haal jij meteen een complete set in huis! Er is keuze uit veel verschillende soorten set. Neem bijvoorbeeld een 16-delige set voor 4 personen. Of ga voor een helemaal complete met kommen, ontbijtborden, dinerborden en pastaborden! Het handige aan een serviesset is dat je eigenlijk meteen alles in huis hebt en je niet alles los hoeft te kopen, super praktisch dus. Serviessets zijn dus verkrijgbaar in verschillende delen en voor verschillend aantal personen.

cup of magic

Ik wil mijn basic witte servies graag vervangen, maar ben er nog niet helemaal uit… er is zoveel keus! Hoe lang gebruik jij je servies al?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Ik moest wel op deze foto klikken vanwege de mooie plaatjes van servies : ) Vooral die met bloemetjes vind ik prachtig. Zelf heb ik nu heel simpel, saai servies vanwege het idee: ‘Van een mooi bord kun je niet eten.’

  2. Frederique zegt:

    Oh ik vind het allemaal leuk. Delfts blauw past goed bij mijn servies en Freddie is natuurlijk ook heel erg cool!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.