Hoe kies je de beste kleur lippenstift?

Heb je ook altijd moeite met het kiezen van de juiste kleur lippenstift? Dan ben je niet de enige. Regelmatig komen vrouwen met een verkeerde kleur lippenstift thuis die hen niet goed staat. Er zijn heel veel kleuren op de markt waardoor het soms lastig te bepalen is welke kleur het best bij je past. Hoe kun je bepalen of een kleur lippenstift bij je past of niet? In dit artikel zoeken we het voor je uit.

lippenstift kleur

Je kleurtype

Het is belangrijk om te zorgen dat je een kleur lippenstift kiest die past bij je huidskleur. Daarbij kijk je ook naar de ondertoon van je huid. Zo kun je je kleurtype bepalen. De ondertoon van je huid bepalen kun je op verschillende manieren doen. Allereerst kun je kijken naar je sieraden. Staan zilveren sieraden jou mooier? Dan heb je een koele ondertoon. Vallen gouden sieraden in combinatie met jouw huid meer op, dan is je ondertoon warm. Een andere manier om je kleurtype te bepalen is door te kijken naar de aders aan de binnenkant van je polsen. Zien je aders er wat groenig uit, dan heeft je huid een warme ondertoon. Zijn je aders paarsblauw? Dan heb je een koele ondertoon. Groenblauwe aderen? Dan heb je waarschijnlijk een neutrale ondertoon. 

Lichte huid

Als je een lichte huid hebt kun je het beste kiezen voor roze en lichte tinten zoals abrikooskleuren of nude-tinten. Wil je voor rode lippenstift gaan kies dan voor een kleur met een blauwe ondertoon. Vermijd roze en paarstinten als je een warme ondertoon in je huid hebt. Heb je een koele ondertoon in je huid, dan staan deze tinten jou juist heel mooi.

Medium huid

Heb je een medium huid met een warme ondertoon? Dan staat een lippenstift met een warme kleur jou het beste. Ook bruine en rode tinten passen goed bij een medium huid met een warme ondertoon. Ook een oranje of perzik kleuren staan je goed.

Donkere huidskleur

Met een donkere huidskleur heb je veel keuze qua kleur. Felle kleuren zoals oranje, knalrood en paars staan je goed. Ook lichtere kleuren uit het roze palet staan je mooi. Wil je een wat neutralere look dan kun je kiezen voor diepe chocoladekleuren.  

Je haarkleur

Niet alleen je huidskleur is van invloed op de kleur die het beste bij je past. Ook je haarkleur is iets om rekening mee te houden bij het kiezen van lippenstift. Heb je blond haar, ga dan voor nude tinten of licht roze en bruine tinten. Heb je bruin haar dan passen donkerrode of donkerroze goed bij je. Bij zwart haar passen bordeaux, fuchsia en frambozenrood en koper en bronstinten doen het goed in combinatie met rood haar.

lippenstiftkleur kiezen

Welke soort lippenstift kies je

Heb je de juiste kleur lippenstift gevonden? Kies nu of je matte, creamy of glossy lippenstift wilt. De keuze hangt af van de gelegenheid en natuurlijk je voorkeur. Heb je last van droge lippen? Dan kan een lippenstift die bestaat uit een creamy substantie een uitkomst zijn. Glossy lippenstift geeft meer volume aan je lippen. Heb je dunne lippen gebruik dan een glossy lippenstift. Matte lippenstift blijft het langst zitten, maar valt minder op. 

Heb jij een favoriete tint of merk lippenstift dat je altijd kiest?

Afbeeldingen: Shutterstock

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.