Elk gezin een passende auto

Zelf ben ik ruim een jaar geleden gegaan voor deze mooie gezinsauto, maar wat voor jouw gezin de beste auto is, dat ligt er natuurlijk maar net aan. Heb je bijvoorbeeld veel ruimte nodig omdat jullie met veel personen zijn of valt het wel mee? Welk type en model auto vind je fijn? En natuurlijk ook heel belangrijk: wat is je budget? In dit artikel vertel ik meer over de keuzes die je maakt om je ideale auto te kiezen.

geld lenen kost geld

Kies je voor groot, middel of klein?

De gedachte dat je meteen een stationwagen of een SUV nodig hebt wanneer je kinderen krijgt, is inmiddels wat achterhaald. Vooral in de stad kijken ouders liever naar een praktische auto, die ze makkelijk parkeren kunnen.

Een kleinere auto weegt bovendien minder, waardoor je ook minder wegenbelasting hoeft te betalen. Maar als je nu al weet dat je veel op pad gaat inclusief alle baby- en kinderspullen, dan kun je natuurlijk prima voor een grote auto kiezen. Of kies het midden, want er zijn heel wat auto’s beschikbaar in de middenklasse waar je als ouder heel goed mee de weg op kunt.

renault captur
The Voice winnaar Dani van Velthoven (21) kreeg niet alleen een felbegeerd platencontract en een geldbedrag, maar ontving van Renault Nederland deze gloednieuwe Renault CAPTUR E-TECH Plug-in Hybrid. Foto: Renault

Ook in de aandrijving heb je keuze

Op brandstofgebied had je eerder vooral keuze uit benzine en diesel. Toen kwamen daar hybride auto’s bij. Inmiddels zijn we al jaren gewend aan volledig elektrische auto’s. Die zijn voor het milieu uiteraard een stuk beter, want die hebben geen uitstoot van CO2. Daarvoor moet je dan wel iets meer betalen in aanschaf, maar tanken hoeft dan nooit meer. In plaats daarvan heb je bij voorkeur een eigen laadpaal aan huis. Dan betaal je maar heel weinig voor een volle accu. Een gezinsauto hoeft overigens echt niet altijd duur te zijn. Daar kun je best op besparen als je de juiste mentaliteit hebt.

citroen c5 x
De nieuwe Citroën C5 X verkrijgbaar met benzinemotor of een plug-in hybride aandrijflijn. Foto: William CROZES @ Continental Productions

Wat is je budget?

De stelregel voor auto’s is dat je voor een nieuwe auto meer moet betalen, maar de eerste jaren  normaal gesproken weinig onderhoudskosten hebt. Een tweedehands auto is goedkoper, maar je weet niet of er nog dingen aan gerepareerd moeten worden die je best wat geld kunnen kosten. Wat voor jou de beste keuze is, is afhankelijk van je budget.

Wil je wel een nieuwe auto kopen, maar is je budget niet toereikend? Misschien dat geld lenen een optie is voor jou. Die schitterende nieuwe gezinsauto kan er dan tóch komen. Het belangrijkste blijft uiteraard dat je iedereen veilig van A naar B kunt vervoeren. Dat is altijd het uitgangspunt van je gezinsauto. Laat je niet afleiden door randzaken en accessoires, dan komt alles goed.

Uit welk bouwjaar komt jouw auto? Rijd je benzine, diesel, elektrisch of hybride?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.