Lyrics: longcovid ofzo…

Ken je dat liedje van Clouseau nog? Het liedje over Domino? Het zat in mijn hoofd bij het zien van die achterlijke beelden uit de grote steden gisteren met veel te veel mensen hutjemutje op elkaar. Ik kijk uit naar de versoepelingen, maar dit was werkelijk belachelijk in de ogen van iedereen die op een covid-poli of -afdeling is geweest het afgelopen jaar. Tijd voor nog meer voorlichting over het post-covid-syndroom…

covid19 ofzo lyrics

Want als ik spreek over longcovid, dan blijken mensen niet te snappen waar ik het over heb: langdurige covid19. Een gebroken lijf door een kutvirus dat je als jong gezond en slank persoon ook echt niet wilt hebben. Afijn, het complete lijstje aan fysieke klachten 1 jaar na besmetting dat ik 2 weken terug heb ingestuurd naar revalidatiekliniek zal ik hier niet delen. Wel mijn alternatieve songtekst op de melodie van Clouseau’s Domino.

Covid19 ofzo

Ruim een jaar geleden
maar t lijkt een ver verleden
Het heette tante Co
Of corona ofzo
En het vulde al mijn longen
Werd gehegen niet gezongen
Ik had gewoon geen lucht
Werd als leugenaar betucht
Trillen en pijn aan de oren
Blij met elk ochtendgloren
Het was echt goed raak
Steken op de borst ook vaak
Post-covid is gebleven
Lastig om mee te leven
Het heette tante Co
Covid19 ofzo

Kreeg niets meer uit mijn handen
Kon alleen nog maar crashlanden
Liggen rusten op je bed
Oximeter aangezet
Er was iets met mijn lichaam
Elke inspanning kan fout gaan
Lijkt net een loterij
maar de prijzen zijn niet blij
Soms dacht ik: “ik vergeet je
Dan deed ik toch een beetje
net als voor die tijd
maar daarna kwam altijd spijt
’t was hard om te verduren
en ik ging door hete vuren
Het heette tante Co
Of corona ofzo

Had zo’n pijn in mijn longen
Er werd niet meer gezongen
Was het hyperventilatie?
Diafragmafrustratie?
Of toch een longembolie?
Bloed en scans zien dat ook niet
Ook de thorax was toch fijn
Is ’t verbeelding die pijn?
Ze zeggen dat ik taai ben
Dat ik een echte haai ben
Het lijkt alleen maar zo
Eenzaam door tante Co
Ik heb in heel mijn leven
nooit zo’n lichaamsstrijd gestreden
maar wel door tante Co
Covid19 ofzo

Ik heb in heel mijn leven
nooit zo’n lichaamsstrijd gestreden
maar wel door tante Co
So longcovid ofzo

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.