Op vakantie in je eigen achtertuin met de mooiste wijnen

Met buitentemperaturen die stilaan de hoogte ingaan is het moment aangebroken om de tuinset weer schoon te boenen en de tuinkussens van zolder te halen. Want hoe lekker is het om in je eigen achtertuin of balkon te genieten van de zon op je gezicht en een goed glas wijn in je hand? 

wijn drinken met vriendinnen
Foto: Shutterstock

Nu het er voorlopig nog niet naar uitziet dat we weer in de auto of het vliegtuig kunnen stappen om op vakantie te gaan, moeten we die vakantie maar gewoon deze kant op halen. We hebben daarom onze favoriete zomerwijnen uit de meest populaire vakantielanden voor je op een rij gezet. Zo haal je dat vakantiegevoel gewoon naar je eigen achtertuin en geniet je van de mooiste wijnen tijdens lange zwoele zomeravonden en zonnige picknicks. 

  1. Frankrijk 

 Frankrijk: de bakermat van de wijnwereld. In elke hoek van het land zijn wel wijnstokken te vinden en de wijn geschiedenis gaat terug tot voor onze jaartelling. Naast prachtige rode, witte en mousserende wijnen komen hier ook enkele van de beste roséwijnen vandaan. Een van onze favorieten is een heerlijke Provence Rosé. Prachtig zalmroze van kleur en een meesterlijke match voor bijna elk gerecht. Trek die fles maar open en haal de Zuid-Franse zon in huis. 

  1. Duitsland

Ook onze Oosterburen verrichten een knap staaltje werk als het aankomt op het maken van prachtige wijnen. Een mooi voorbeeld is de Spätburgunder, ook wel bekend als Pinot Noir. Dat de Duitsers een eigen naam hebben gegeven aan deze van oorsprong Franse druif is volstrekt logisch: de Duitse Spätburgunder heeft namelijk een compleet eigen stijl. Fruitig, kruidig en heerlijk soepel. Wil je een goede wijn kopen voor bij de borrelplank? Dan is de Spätburgunder perfect. Drink ‘m luchtgekoeld en kom even helemaal tot rust. 

  1. Spanje

Niet alleen een van de grootste wijnlanden maar ook een van de meest favoriete vakantielanden van Nederlanders. In heel het land worden prachtige wijnen gemaakt. Een van onze favorieten is Rioja wijn. Wijn uit deze prachtige streek is doorgaans rood van kleur en gemaakt van de druiven Tempranillo en Garnacha. Heerlijke stevige wijn die perfect aansluit bij een zomerse barbecue. 

  1. Italië

Maar liefst drieduizend jaar aan wijngeschiedenis zorgt voor prachtige wijnen. Een zomerse favoriet van velen is de Pinot Grigio. Deze wijn is heerlijk bij antipasti, Aziatische gerechten schaal- en schelpdieren en als aperitief. De druif staat voornamelijk in de streek Veneto aangeplant en is heerlijk fris en fruitig met aroma’s van citrusfruit, perzik en lichte kruiden. Drink ‘m goed gekoeld op een zonnige dag en waan je even helemaal in het zonnige Italië. 

  1. Oostenrijk

Tot slot Oostenrijk. Ook hier worden prachtige wijnen gemaakt waarvan de Grüner Veltliner onze favoriet is. De wijn is heerlijk vol van smaak, heeft zachte zuren en past daardoor perfect bij tal van gerechten. Dé ideale wijn dus als je een lekkere borrelplank of zomerse maaltijd klaar hebt staan. Proost! 

Leuk idee elke dag in een andere tuin uit een ander land wijn proeven?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.