Dromen in coronatijd: bijzondere plekken in Japan

Als reisliefhebber heb ik natuurlijk nog heel veel bestemmingen op mijn lijstje staan. Japan is er daar één van. Op vele reisprogramma’s heb ik dit bijzonder land voorbij zien komen. Een compleet andere wereld, waar ik heel benieuwd naar ben. Het lijkt nu nog ver weg, maar laten we alvast dromen over deze bijzondere plekken in Japan!

Redactie door: Esther Weemers
japan vakantie
©JNTO

Tohoku

Tohoku is een nog onontdekte plaats. Tien jaar geleden is deze plek getroffen door een grote aardbeving en Tsunami. Maar daar is nu nog maar weinig van terug te zien. In 2019 opende in het gebied de Michinoku Coastal Trail, een 1000 km lange route langs de Tohoku kust die mens en natuur opnieuw met elkaar moet verbinden. Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar waarbij je kan genieten van het mooie landschap.

Een aanrader hier is het Kimono Retreat Hotel-NIPPONIA Shirataka Former House of Okuyama. Tijdens een verblijf in dit hotel ervaar je de traditionele charme, verken je de bijzondere architectuur en kan je proeven van de heerlijke cuisine.

©JNTO
©JNTO

Shizuoka

Shizuoka ligt in de buurt van Mt Fuij en is daarom erg populair. Groene theeplantages, wasabi boerderijen, hemelse hot springs, witte zandstranden en authentieke kastelen maken de Japanse Amalfi Kust tot een ware parel. Shizuoka kan je ook als uitvalsbasis gebruiken voor een bezoek aan de beroemde bamboebossen en de bijgelegen tempels van Shuzenji

Een hotel tip is het Fujisan Mishima Tokyu Hotel. Vanuit het penthouse heb je een super uitzicht over Fuji. En er is een hotspring en sauna aanwezig. Pure luxe!!

©JNTO
©JNTO
 

Subtropisch Okinawa

Ik hou enorm veel van zon, zee en strand. Deze bestemming zal ik dan ook zeker niet overslaan! Okinawa bestaat uit 160 subtropische eilanden en het hele jaar door heb je hier warme temperaturen. Overweeg een verblijf in het duurzame Treeful Treehouse Resort, omgeven door niets dan adembenemende natuur. Deze unieke boomhut accommodatie draait volledig op zonne-energie en voor bezoekers is het een onvergetelijk tropische ervaring; van helderblauwe zee uitzichten overdag tot een uitgestrekte sterrenhemel zo gauw de zon ondergaat. Ziet dit er niet magisch uit?!

©JNTO
©JNTO

Japan is super groot dus er is natuurlijk nog veel meer te zien dan deze drie plekken. Zelf had ik al wat onderzoek gedaan voor een eventuele reis naar Japen. Deze hoogtepunten had ik al voor mezelf genoteerd: Osaka, Tokyo, Okunoshima, Kyoto en natuurlijk Okinawa. Meer hierover lees je op deze site. Een super handige site wanneer je een reis wil plannen. Ik doe hier altijd veel informatie en reisroutes op!

Wat spreekt jou zo aan aan Japan?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.