Als je land wordt gesloopt…


Hoe dan? Ik wilde eigenlijk niets zeggen, want het is diep triest. Sommige mafklappers kun je beter negeren. Zoals die dodo’s die een krantje vol leugens door mijn brievenbus mikten. Nu zie ik het nieuws en ben ik stil. Verdrietig. En dan komt er een melding op de buurtapp binnen. In no time ook via andere social kanalen en appgroepen. “Herres en neem je vuurwerk en benzine mee.” In ons dorp. Mijn hart huilt. Mijn maatje daarentegen komt niet meer bij van het lachen…

nederland vlag
Foto: Shutterstock

Uitlachen welteverstaan.

Wij zijn via de gemeente aan elkaar gekoppeld omdat hij daardoor hulp kan vragen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in ons land. Ons prachtige mooie Nederland. Zijn land is aan gort geschoten. Er is puin. Het is er onveilig.

Niet alleen omdat mafklappers met vuurwerk en benzine onrust stoken. Er vielen bommen. Mensen knalden elkaar neer. Een waterkanon doet minder schade dan eentje met kogels, laten we maar zeggen.

“Ze zijn gek.”  Ik ben het met hem eens. “Ze willen deze mooie land kapot maken, vind ik heel erg jammer. Heel slechte mensen. Het moet snel stoppen.”

Ik hoop van harte dat de preventiecampagne via de buurtapps genoeg was.
De meerderheid blijft thuis omdat ze snel weer willen genieten van dit mooie land. Hopen dat ze snel hun onderneming weer fatsoenlijk kunnen runnen (yes, handje omhoog hier). Gezond en veilig willen zijn. Of ze gaan de deur uit en nemen gewoon hun pyjama mee. Of hun hondje.

iklaatmenietopfokken
Campagne in de buurtapp via de jongerenwerkers.

En deze meerderheid gaat opstaan tegen de randdebielende hooligans die ons land slopen.

Stop ze achter slot en grendel. Liefst bij elkaar in 1 hokje. Kunnen ze fijn samen zijn.

Heeft fatsoenlijk Nederland er tenminste geen last van.

Fatsoenlijk Nederland is gelukkig in de meerderheid. Mijn tijdlijn en instagramfeed staan vol mooie gedichtjes en meme’s die de rellen veroordelen en de hulpverleners steunen. Mensen die jongeren aanmoedigen om 21 uur de keuken in te duiken en te #kokkerellen zodat er iets positiefs gebeurd. Op het journaal zie ik mensen die ‘uit protest’ de rotzooi van anderen opruimen. Dát is mijn Nederland!

Mijn Nederland, ik hou van jou!

*Update, de politie heeft inmiddels al 8 mensen aangehouden die in mijn dorp wilden rellen. YES! #dankbaar #komnietaanonzehulpverleners

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.