De tuintrends van 2021

Nog nooit waren we zoveel thuis. We gingen massaal een thuis werkplek inrichten, en ook de buiten ruimte werd aangepakt. Want het is natuurlijk heel fijn om je boterham in je lunchpauze in een mooi aangelegde tuin te kunnen nuttigen. Maar wat zijn nou de nieuwe stijltrends voor 2021? Tuinbranche Nederland presenteerde 3 stijlen. Hierbij staan duurzaamheid, biodiversiteit en goed watermanagement centraal. Doe je inspiratie op met onderstaande trendtuinen.

Redactie door: Esther Weemers
tuintrends
Fotocredits: Maayke de Ridder

De Zachte Veilige Tuin

In deze stijltuin staat warmte, zachtheid en veiligheid centraal. Dit gevoel wordt versterkt door afgeronde en organische vormen. Een warm kleurenpalet van lichte en donkere tinten benadrukken de zachte uitstraling waardoor je je snel op je gemak voelt. Roze is de belangrijkste kleur. Dit wordt gecombineerd met gras, slingerende borders en afgeronde meubelen. Dit samen maakt het een uitnodigend geheel. De planten zijn huidkleurig zoals purperklokje (Heuchera) en zijn beweeglijk en transparant als siergrassen. Rijkbloeiende hortensia’s (Hydrangea) zorgen voor kleuraccenten. Als natuurlijke afscherming van een voortuin kun je een leilinde kopen. Deze bladverliezende boom groeit breed uit, heeft prachtige donkergroene bladeren in ’s zomers kleine, witgelige bloemetjes.

De Biotoop Tuin

De biotoop tuin staat voor beschutting, behaaglijkheid en duurzaamheid. Duurzaamheid en zorg voor de natuur wordt door de klimaatverandering een steeds hotter issue. Op deze trend speelt de bioscoop tuin in. De tuin bevat veel hoge planten (zoals siergrassen). Door het gebruik van grind kan regenwater snel de bodem inzakken, maar het wordt ook opgevangen in de minivijver met waterplanten. Hiermee wordt de tuin als een klein ecosysteem ingericht.

De schuttingen van beton en riet geven een extra ambachtelijke en duurzame uitstraling. Meisjesogen (Coreopsis) zorgt voor een vrolijk geelaccent tussen het welig groen. Dit samen maakt deze tuin een ideale omgeving om tot rust te komen.

Eigenzinnige Patiotuin

In deze stijltuin gaat de vertrouwde indeling letterlijk op de schop. Er wordt een speels geheel gecreëerd door kleine halfomsloten ruimten, trappen en verhogingen. De hoogteverschillen maakt dat het zich op de tuin steeds anders is, en de tuin blijft spannend door het experimenteren met bakken en planten. Kleurrijke planten zoals zonnebloem (Helianthus), dahlia, vlambloem (Phlox) en hortensia (Hydrangea) staan prachtig bij de blauwe en roestbruine tinten. Een designmeubel maakt het af. Deze stijl zal mensen aanspreken die houden van design, futuristisch en vooruit lopen in de tijd.

Fotocredits: Maayke de Ridder

Bron: Tuinbranche Nederland
Fotocredits: Maayke de Ridder
Tuinontwerp en realisatie: Wim Wijsman Zeist i.o.v. Tuinbranche Nederland

Welke stijltuin spreekt jou het meeste aan?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.