Loveseat… leuker voor de tienerkamer of de tuin?

Wie heeft er een loveseat in de woonkamer? Ik vind het zo’n mooie naam. Meteen popt ook dat liedje van The Loveboat door mijn hoofd (keek ik vroeger altijd). Heeft er helemaal niets mee te maken, maar toch. The LoveSEAT… Na een paar avondjes kostuumdrama’s kijken op Netflix lijkt het ineens of je ze overal ziet. Iets kleiner dan een ‘gewone’ bank, maar je kunt er wel samen op. Kinderen die er met elkaar op zitten, hebben helemaal alle ruimte. Zo’n loveseat is dan ook geweldig voor een tienerkamer!

loveseat

Ik zie mijn dochters al samen keuvelen op zo’n gezellig bankje. Klein schattig tafeltje erbij met een theeservies en een schaaltje chocolaatjes en een intiem eigen plekje voor goede gesprekken met elkaar of met vriendinnen is compleet. Of in hun uppie, onderuit gezakt met een heerlijk boek. Of misschien met mij, hun mama, als we samen een goed één op één gesprek hebben. Naast het raam op een mooie lichte plek. Je hebt hiervoor wel een ruime slaapkamer nodig, of een ruimtebesparende constructie met een hoogslaper waardoor je het plekje nog intiemer kunt maken. Een veilig oord op de eigen kamer om je even in alle rust terug te trekken van de drukte van het gezin. Even alleen zijn. Zeker tieners hebben hier behoefte aan om even hun gedachten op een rij te zetten. Hij staat dus op mijn wishlist voor de toekomst, als het poppenhuis de deur uit kan.

Loveseats nemen wat minder plek in en daardoor oogt zo’n plekje ook wat intiemer. Op een kleine veranda kun je er heel leuk één kwijt met wat mooie groene planten ernaast. Zelfs onder mijn keukenraam past zo’n bankje, waarbij ik ’s ochtends lekker in de zon zou zitten met een kopje koffie. Hoewel ik ook erg blij ben met mijn grotere loungebank en de schommelbank in de tuin, waarop de kinderen ook graag hangen.

Soms wandel je langs (vakantie)huizen aan het water waarbij zo’n tweezitter is neergezet zodat je van het uitzicht kunt genieten. Weg van drukte en stress, kijken naar wat er beweegt en leeft rond het water. De vele plantjes langs de waterkant. Rust. Eigenlijk lijkt dat wel op het uitzicht van de passagiers op de Loveboat! Zonder de plantjes dan, maar toch. Het oogt degelijker (en dus meer ontspannen om op te zitten) dan een romantisch bistro setje.

Als jij een loveseat zou kopen, zou je hem dan in de tuin zetten, in je woonkamer of op de tienerkamer?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.