De leukste koffietentjes van Zaanstad

Koffietje doen? Als er iets is wat we de afgelopen jaren massaal omarmd hebben, is het buiten de deur koffiedrinken. Voorbij is de tijd van een pot vol doorloopkoffie (al is die ouderwetse filterkoffie nog steeds niet te versmaden!); je kunt de mooiste en lekkerste variaties vinden bij vrijwel ieder koffiezaakje. We zetten voor jou de gezelligste, beste en leukste op een rijtje in heel de Zaanstad, van Zaandam tot aan Krommenie, zodat je, de volgende keer dat je een dagje buitenshuis gaat werken met lekkere koffie of met mensen afspreekt voor een koffiedate, een leuk nieuw tentje kunt uitproberen.

koffietentje zaanstad
Foto: Shutterstock

Koffie is altijd een goed idee

We weten sinds 2020 allemaal dat het goed mogelijk is om je thuis te vermaken, of je nou houdt van lezen (je Storytel-abonnement is nog nooit zo rendabel geweest), van tv-kijken (idem voor je Netflix), of van een potje gokken – Europalace online casino anyone?

Maar dingen buiten de deur doen, dat is ook wel erg fijn. In Zaanstad is er een lokale keten koffietentjes met de naam De Koffiezaak die erg populair is, en niet voor niks. Je vindt er meerdere in en om het centrum en een XL-vestiging bij de afslag van de A8, dus er is er altijd eentje vlakbij.

Ook in Wormerveer zit er eentje, en in het naastgelegen Assendelft kun je terecht bij De Koffie Bob of Baaz. In Krommenie is Tante Tee de grootste aanrader, want anders dan de naam doet vermoeden hebben ze hier heerlijke koffiesoorten, plus natuurlijk taartjes en broodjes. De bediening wordt hier gedaan door mensen met een verstandelijke beperking, wat de beleving extra bijzonder maakt. Je moet er trouwens wel op voorbereid zijn dat het ietsje langer kan duren, maar dat is niet erg als je zo’n moment voor jezelf pakt, toch? De grote glimlach en vriendelijkheid die je er treft, maakt dat je gráág terugkeert.

Koffie aan de Zaan

Een speciale vermelding in dit artikel verdient Koffie-Mok in Koog aan de Zaan. Het kleine zaakje heeft erg lekkere koffie en zoetigheden, die zelfs als je niet in de buurt woont het omfietsen – of een lange wandeling erheen – waard zijn. Loopt het water je al in de mond bij het lezen over al deze koffiezaakjes? Dat is niet zo vreemd, want een groot aantal ervan ligt in de buurt van die mooie rivier de Zaan. Sommige zaakjes hebben zelfs direct uitzicht over het water en zijn daardoor in alle jaargetijden heel sfeervol om te vertoeven, of het nu winters koud is of zomers terrasweer.

Een voorbeeld hiervan is de voortreffelijke chocolaterie De Cacaoboon in Zaandijk, waar je niet alleen allerlei soorten chocola kunt kopen maar ook ijsjes en koffie. Alleen al daarom is deze toch een vermelding waard in de lijst, ook al is het geen standaard koffiezaak. Een eindje naar boven over het water vind je in Wormerveer het leuke tentje Bakkie Leut aan de Zaan, waar wordt gemikt op een breed publiek van jong tot oud. Hun terras aan de Zaan maakt het vooral in de zomermaanden een erg fijne locatie om een bakkie te doen. Keuze te over dus, geniet ervan!

En voor de mensen uit Zuid-Holland, in Bodegraven is afgelopen week midden in de coronatijd een leuke koffiebar geopend die ik zelf graag wil bezoeken als het straks weer mag: Koffiebar TREF aan de Prins Hendrikstraat. Iemand hier al geweest? Waar drink jij graag koffie?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.