Naaais: ik heb een hippe blusdeken in de keuken!

Heb jij een blusdeken in je keuken? Als oud-jeugdbrandweerlid had ik daar wel aan gedacht, maar het was zo’n opvallend knalrode van de Kruidvat die ik had weggestopt achterin een keukenkastje… Wilde wel graag de veiligheid om in te kunnen grijpen bij brand, maar niet continu ernaar kijken. Mijn nieuwe blusdeken mag wel gezien worden: het is er één van Naaais met eucalyptusprint. Deze hipster ligt voor het grijpen!

blusdeken naaais

Moet nog even iemand met een boormachine charteren om een haakje in de muur te bevestigen, zodat hij kan hangen. Het ophangoog is net even te klein voor de haakjes waar ik mijn pannenlappen en ovenwantent heb. Bovendien hangen die aan de ‘lelleke’ kant van de keuken met afgrijselijke tegeltjes die er van de woningbouw niet af mogen. Mijn blusdeken staat nu achter mijn roze Senseo. De ‘blije kant’ van de keuken. Waar hij hoort, haha.

blusdeken naaais

Wat kun je met een blusdeken?

Heb je ooit vlam in de pan gehad? Ons is het weleens overkomen in mijn vorige woningen. Word je niet blij van. En lastig om langs die vlammen naar het fornuis te reiken en het gas uit te draaien… Bij vlam in de pan doe je het beste een deksel op de pan, om de zuurstof weg te nemen.

Een blusdeken gebruik je voor hetzelfde effect als er een persoon in de brand staat. Of een tijdschrift op je tafel door je brandende kaarsjes. Op brandende vloeistoffen zoals olie kun je dit blusmiddel niet gebruiken. (Dan pak je een schuimblusser!) Als dochter van een brandweerman heb ik vroeger aardig wat voorlichtingsfilmpjes gezien waarbij een kokende keukenprins of prinses iets te dicht op het fornuis stond en de kleding in de brand vloog. Tegenwoordig moet kleding iets brandvertragend zijn, maar sommige stoffen zijn echt woesj weg.

Wikkel iemand strak in een blusdeken, sla het vuur uit en daarna koelen met (schoon, lauw) water! (Gebruik slootwater als er niks anders voorhanden is, zeiden ze in de EHBO cursus die ik een paar weken terug deed.)

Blussen met een blusdeken is heel makkelijk. Je trekt de stevige deken aan de zwarte linten uit de verpakking. Stopt je handen in de punten – waar bescherming zit zodat je handen geen brandwonden oplopen – en ‘knuffelt’ de brandende persoon om het vuur te doven.

Of je gooit hem over de (beginnende) brand heen en stampt het met je schoenen uit. Laat de blusdeken dan zeker een half uur liggen voor je hem optilt! Als de temperatuur hoog blijft en je laat er zuurstof bij, kan de brand weer oplaaien.

Blusdekens zijn ideaal voor het snel zelf doven van beginnende, kleine brandjes. Een rokende smartphone of tablet bijvoorbeeld. Zo kun je door snel ingrijpen erger voorkomen. Of verwondingen beperken.

Hippe prints op de blusdeken

Om snel in te kunnen grijpen, moet je blusdeken dus bij voorkeur in het zicht hangen. (En niet achterin een keukenkastje weggepropt.) Het Nederlandse merk Naaais bedacht dat als je iets in 3 seconden moet kunnen pakken het handig is om er een gewild interieurobject van te maken. Hun duurzame ontwerpen zijn daarom ook nog eens ontzettend mooi!

Kijk maar naar mijn witte exemplaar met eucalyptus. Daarnaast hebben ze voor het stoere interieur een cognac of caramel kleur beschikbaar in leatherlook, een dessin met kreeft, voor de landelijke sfeer een artisjok, supergeinig is de blauwe varen met het rode aapje, een delftsblauwe pauw of een mintgroen camperbusje voor het pastelinterieur.

Daarmee is de blusdeken een hip interieurcadeau geworden. Gaf je vroeger een peper- en zoutstel bij een bruiloft, nu geef je een blusdeken en wens je het bruidspaar een lang en gelukkig leven. Gaat je kind op kamers? Better safe than sorry, hoppa de appenprint met een knipoog. Jarige brandweer- of BHV-collega? Hier een cadeau dat de jarige vast nog niet had, maar wat wel heel erg handig en verstandig is om te hebben.

De blusdekens van Naaais zijn 1.80 bij 1.20 m, zijn voor eenmalig gebruik bedoeld en behoeven verder geen onderhoud. Ik kreeg een blusdeken met eucalyptus print van Naaais die je net als de meeste andere varianten shopt voor 39,95 euro. De leatherlook cognac en caramel varianten zijn iets duurder met 49,95 euro. Je shopt ze hier bij Naaais of via Bol.com. Ben blij met deze veilige blikvanger in mijn keuken.

En mijn oude blusdeken? Die heb ik cadeau gedaan aan de ex, want daar wonen mijn kinderen tenslotte ook.

Heb jij een blusdeken in huis? Wat vind je van de mijne?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.