Keek op mijn Week: haar in de krul, werkdates irl en virtueel en klassenfeest

Bizar drukke week, keihard gewerkt en niet heel veel van mijn to do lijstje kunnen inkorten. Toch genoeg dingen gedaan en dat voelt goed. Ik vind het lekker als er veel opdrachten mijn mailbox instromen. Bovendien heb ik ontzettend veel leuke mensen, merken en bureaus gesproken. Nu nog even ervoor zorgen dat ik alle bestelde teksten geschreven en gepubliceerd krijg uiteraard!

mooie haren
Haren mooi in de krul gezet als echte hofdametjes. Leuk om volgend jaar op de bruiloft van hun oom en tante te herhalen dit!

Hofdametjes bij de kapper

Zaterdag hadden mijn dochters een afspraak bij de kinderkapper. Wilden ze vorige week nog het liefst hun haar in de verf, deze ochtend bij het ontbijt gaven beide dames aan heel graag krullen te willen… Nu vind ik ze een beetje jong voor een permanentje, maar de kapper heeft natuurlijk ook wafelijzers, krultangen, föhns en wat al niet meer ter beschikking. Ik heb meteen een goede krultang op ons december verlanglijstje gezet, want wat zagen de meisjes er mooi uit met de haren in de krul! Ondertussen vertelde de kapster dat het zo jammer was dat de Najaarsmarkt in ons dorp niet doorgaat dit jaar. Zij kappen hier altijd de hofdames en de kaaskoningin. Zonder is het toch niet hetzelfde…

Ik gaf aan dat wij deze zaterdag eigenlijk de bruiloft van mijn broer en schoonzus hadden willen vieren, maar die is begrijpelijkerwijs een jaartje opgeschoven. Vandaar dat mijn dames toch een feestelijk kapsel mochten. Beetje kijken wat volgend jaar dan leuk staat op de bruiloft van hun oom en tante. Compleet onder de indruk van hun deftige haren, zette ik de meisjes op de foto en stuurde dat op naar de krant. Waar ze een paar dagen later in stonden te pronken, voorzien van een hart onder de riem voor iedereen die normaal het dorpsfeest mogelijk maakt. We zijn ook even bij oma de kapsels wezen showen. Leuk dit!

Nakkes nada

Zondag rustig aan gedaan. Na een drukke week kwam de corona-terugslag dus ik heb veel op bed gelegen. Dochterlief deed een paar typelessen. We keken samen nog een filmpje. En verder denk ik dat de meisjes voornamelijk op hun telefoons hebben gezeten. Ik had geen energie om er op te letten. Geef niet, was toch zondag.

unicorns
Oeh, het unicorn beddengoed van Smulderstextiel is echt leuk!

Werkdate bij Fletcher

 Maandag bracht ik de meisjes naar school, snel wat mails weggewerkt en daarna reed ik naar Fletcher hotel Nieuwegein. Dat postte ik in mijn insta stories om vervolgens de dagen erna allemaal vragen te ontvangen van mensen die graag wilde weten wat ik daar nu precies aan het doen was. Hele spannende dingen uiteraard. Ik had een lunchdate met Esther die voor mij aan het gastbloggen is. Ze is net gestart als VA en ik liet haar de fijne kneepjes van WordPress, Mailchimp en andere zaken zien. En ondertussen was het gewoon gezellig. Naast ons werden nog wat kinderkledingmerken gepresenteerd, dus ik heb daar heel brutaal mijn contactgegevens even gedropt. Er zat een geel badpakje bij om te kwijlen zo leuk en helemaal de smaak van mijn dochter. Zaken doen is ook netwerken tenslotte. Hoop dat ze me bellen voor een samenwerking! En Fletcher, sta ook altijd open voor een samenwerking met leuke hotels hoor ?.

In de middag kon ik eindelijk de school weer eens van binnen bekijken. We hadden de omgekeerde ouder-gesprekken. Hierbij vertel je als ouders iets over de handleiding van je kind. Ons groep 7 kind mocht hier zelf bij zijn als ze wilde, maar werd spontaan heel erg verlegen van papa, mama en de meester die wilden horen hoe ze dit schooljaar voor zich zag. Mooi contrast met haar tiktok-filmpjes, haha. Bijna-tieners zijn toch te schattig ook eigenlijk?

Weer eens live op facebook

Dinsdag ging ik weer eens een keertje live op facebook. Daar zag ik best tegenop, niet alleen omdat ik van praten kortademig werd en nog snel moe ben, maar ook vanwege nare reacties die ik heb gekregen. Toch kreeg ik er ook juist complimenten over en besloot ik het weer eens te doen nu ik een beetje energie terug heb. Was een goede beslissing, want door alle leuke reacties van kijkers die ik tijdens de live kreeg schoot mijn energielevel nog meer omhoog. Neem me bij deze voor om het vaker te doen. Had ook allerlei leuke producten binnen gekregen om te laten zien en ben nog het een en ander vergeten zag ik later. Maar goed: ik werd er blij van dat iedereen zo lief reageerde en kon de opsteker goed gebruiken. Verder een tas vol eten en spulletjes gedoneerd aan vrijwilligers die het bij een mevrouw zouden brengen die al een week op alleen maar brood leeft. Dan besef je weer hoe goed je het zelf hebt. ’s Avonds lekker tapas wezen eten, dus het was een fijne dag!

knuffels vergeten
Ik moest de knuffels nog even nabrengen… oeps!

Klassenfeest

Woensdag lekker wat meters gedraaid met mijn werkzaamheden. Voornamelijk mailtjes beantwoorden en doorsturen, telefoontjes plegen, dat soort dingen. Ik haalde de meisjes uit school en de oudste mocht in de supermarkt kiezen wat we met z’n tweetjes zouden maken die avond: pizza met ananas en salami! Haar zus had namelijk een klassenfeest. Echt super, de ouders die het in elkaar hadden gedraaid maakten er echt iets leuks van met de hele klas en de meester. Ze gingen tafelpatat eten, een speurtocht doen en ik hoorde van dochterlief dat er ook nog disco was. Ondertussen kregen we de grappigste foto’s en filmpjes binnen via de klassenapp. Blijf dat toch knap vinden als mensen met zoveel energie een hele klas vol kindjes blij weten te maken met een leuk feestje.

solan de cabras
Solan de Cabras heeft roze flesjes vanwege de borstkankermaand. Ik kreeg flesjes om dit onder de aandacht te brengen, artikel volgt nog.

Werkoverleg

Donderdag wederom hard aan de bak, maar wel met een nuttige ‘pauze’ tussendoor. Werkoverleg met mede-bloggers om gezamenlijk tips uit te wisselen, doelen te stellen, zakelijke nieuwtjes uit te wisselen en natuurlijk gezellige koffiepraat. Daarna veel telefoontjes gepleegd, sowieso stond de foon deze week roodgloeiend. En natuurlijk het nodige gerommeld in mijn wordpress, aan teksten gewerkt en tussendoor uiteraard de siësta nog gehouden omdat ik echt omviel van de pijn en vermoeidheid. Blijft lastig dat je nog steeds niet een hele dag door kunt gaan, maar in de uren dat ik wel kan werken (en in het weekend) moet ik gewoon extra productief zijn. Hatseflats! Met de kinderen uit school nog heel even doorgewerkt en daarna de laptop beschikbaar gesteld voor de typecursus van dochterlief terwijl ik zelf in de keuken ging staan.

Weekend inluiden op het terras van De Munt

Vrijdag heel verrassend: druk, druk, druk… Denk dat dit tot en met december wel weer zo blijft, afgaand op voorgaande jaren. Had een mailtje van de Speelgoed van het Jaar verkiezing met de vraag welke items wij zouden willen reviewen, maar qua werkdruk sla ik die dit jaar even over. Hoe leuk ik speelgoed ook vind, ik heb even genoeg aanvragen lopen en kan de gewenste publicatiedatum dus niet garanderen met de weinige dagen dat ik de meisjes bij me heb. Bloggers die dat herkennen? Ze worden hier ook wat groter natuurlijk, mijn jongste gaat nu ook op de vrijdagmiddagen naar school. De komende woensdagmiddagen zijn al volgepland. In het weekend staat een verjaardagsbezoekje op de agenda. Verder willen we eerst aan de gang met Scheidingklets, het nieuwe unicorn beddengoed van de meisjes en een heel gaaf Escape Room spel voor thuis van Avontuur in Huis. Om een paar leuke dingen te noemen.

leifheit regulus aqua vac
Dweil van Leifheit proberen die het dweilwater ook direct opzuigt.

Uit school kreeg ik boze reacties dat ik geen puf had voor speelafspraakjes. Gelukkig was dat snel verdwenen omdat ze even bij oma mochten spelen, zodat ik naar dorp kon voor mijn afspraak bij Hairstyling Alice in de salon. Daarna wilde ik met de meisjes naar de poffertjeskraam die daar elk jaar in september staat. Helaas was deze volgeboekt. Een klein stukje verderop bij De Munt was gelukkig genoeg plek op het terras. De meisjes werden direct van kleurplaten voorzien en ik vond het ontzettend fijn dat de dame van de bediening een paar keer uitgebreid de tijd had voor een kletspraatje met mij. Er kwamen allerlei bekenden langs, dat is toch het mooie van in een dorp wonen. Lekker druk op het plein. Ik gaf de oudste wat geld om zelf een cadeautje voor het partijtje van één van haar beste vriendinnen te gaan kopen. Zelf bleef ik gezellig met de jongste op het terras zitten. Ideaal.

terras de munt
Fijn weekend iedereen!

Dit weekend proberen nog wat werk te doen, een dochter haar typediploma laten halen (even doorzetten nog), wassen draaien en een verjaarsvisite. Jij spannende plannen? Of even een beetje bijkomen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. MarjonS zegt:

  Drukke week zo te lezen. Mooi de krullen bij je meisjes!
  Zelf had ik ook omgekeerde oudergesprekken (als juf)
  Komende week de gesprekken over/van mijn eigen kinderen.

  En wat leuk dat ze een feestje organiseren voor de hele klas!

  Fijne zondag nog!

  1. Marguerita zegt:

   Ja superleuk dat feestje. Ook fijn voor jou als juf om een beetje de vibe van de ouders te lezen denk ik? Dan voel je een beetje waar zo’n kind vandaan komt. Nu we niet meer op t schoolplein mogen vind ik het wel fijn om toch nog eens op school te komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.