De nieuwste hype: CBD olie. Wat is het?

CBD olie: je ontkomt er bijna niet meer aan. Het staat tegenwoordig overal. Je komt het tegen in tijdschriften, de krant en op zoveel blogs. De één vertelt een nog wonderlijker verhaal dan de ander. Ik moet eerlijk bekennen, ik werd behoorlijk nieuwsgierig naar deze wonderlijke olie. Wat is het? En vele malen belangrijker: waarvoor kun je het gebruiken?

cbd olie
Foto: Smartenzo

Afkomstig van de hennepplant

CBD is verkrijgbaar in allerlei vormen. Een greep uit de doos met mogelijkheden zijn CBD capsules, olie, zalven, sprays en zelfs pleisters. Al deze producten hebben één ding gemeen: ze bevatten de cannabinoïde CBD. CBD is afkomstig van de hennepplant. Via een ingewikkeld productieproces wordt de CBD uit de bladeren en bloemen van de plant geëxtraheerd en verwerkt tot een eindproduct.

Belangrijk is wel om erbij te vermelden dat je niet high kunt worden van CBD. CBD is in dat opzicht heel onschuldig. Het heeft geen psychoactieve werking. Wil je dat wel ervaren? Dan heb je de stof THC nodig. THC is afkomstig van de wietplant. Twee totaal verschillende planten die regelmatig door elkaar gehaald worden.

Het endocannabinoïde systeem

Maar wat doet CBD olie nu precies in het lichaam? Om een lang verhaal kort te houden: CBD helpt het endocannabinoïde systeem. WAT??? Een mooi woord voor scrabble. Maar het is een systeem in het lichaam. Het fungeert als een signaalgever. Zelf doet het niets, het geeft een seintjes aan de hersenen als zij hulptroepen naar een bepaald punt moeten sturen. Hierdoor draagt het systeem bij aan de zelfredzaamheid van het lichaam. Om dit systeem draaiende te houden produceert je lichaam endocannabinoïden (lichaamseigen cannabinoïden). Wat nu zo bijzonder is aan CBD is dat het op dezelfde receptoren aansluit als je endocannabinoïden. Hierdoor ondersteunt CBD je endocannabinoïde systeem op een volledig natuurlijke manier. Waar je zelf een tekort aan endocannabinoïden produceert, vult CBD dit aan voor je. In andere woorden: het balanceert. 

Waar is CBD olie goed voor?

CBD heeft vele heilzame eigenschappen. Mensen gebruiken het om uiteenlopende redenen. De bekendste eigenschappen van dit wonderlijke product van Moeder Natuur is:

 • antibacteriële werking;
 • ontstekingsremmende werking;
 • zenuw beschermende werking;
 • algehele ondersteuning van de gezondheid;
 • voor een goede nachtrust.

Meer weten over CBD olie en mogelijke bijwerkingen? Lees dan deze blog van De Gezonde Wereld voor meer informatie.

cbd olie
Foto: Smartenzo

Zelf CBD olie uitproberen?

Wil jij zelf graag CBD olie of een ander CBD product uitproberen? De meeste mensen beginnen met de CBD olie Raw 5% van Medihemp. Waarom? Medihemp is biologisch gecertificeerd, heeft hoogwaardige producten, plaatst de analyses van al hun CBD producten op de website en heeft een heel breed assortiment. Er zijn namelijk zoveel CBD-merken, niet elk merk is even goed. Dit product is een hoogwaardige CBD olie, daarom kiezen veel mensen voor Medihemp.

Naast de CBD olie Raw heeft Medihemp ook CBG olie, CBD olie Puur, hennepzaadolie, hennepthee en CBD capsules. Daarbij heb ik ook gehoord dat ze momenteel bezig zijn met twee nieuwe productlijnen. CBD olie voor dieren én een hennep foodline. Hierover zal ik binnenkort waarschijnlijk wel een persbericht ontvangen.

Heb jij een (web)winkel en wil je Medihemp opnemen in je assortiment? Neem dan contact op met de CBD groothandel Smart & Zo. Zij kunnen je alles vertellen over dit bijzondere merk. 

Natuurlijke manieren om je gezondheid te ondersteunen, zijn fijner dan klachten onderdrukken met medicijnen dus lees ook mijn artikelen over floaten en halotherapie. Gisteren sprak ik nog iemand die veel baat heeft bij acapunctuur (bij oorsuizen), maar dat heb ik zelf nog nooit geprobeerd.

Doe jij al iets met CBD olie? Hoe bevalt dat?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Marion zegt:

  heb de mindscopic sleep spray wel eens geprobeerd voor mijn slaap en werkt wel maar slaap eigenlijk meestal van mijn eigen al goed. die reclame is ineens overal wel

 2. Joren zegt:

  Vinden jullie de cbd van mindscopic ook goed ? Ik heb via jullie artikel wel de mindscopic focus geprobeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.