Keek op mijn Week: longfysio, bloedbank, halotherapie

Hier weer de keek op mijn week, waarin ik mijn leven beschrijf. Of in ieder geval een deel daarvan. Druk geweest met de organisatie van de Blogboot, hier en daar wat teksten kunnen schrijven en verder druk geweest met zorgafspraken voor mijn herstel en – je raad het nooit – moederen over mijn kinderen. Met hormonen die qua puberteit hun intrede doen in dit huis, vraagt dat ook de nodige creativiteit.

matras
Ja, ik ben eigenwijs en heb het ding zelf omhoog gesjord.

Dat meisje die naar de film zou

Zaterdag kon ik lekker uitslapen en dat heb ik ook gedaan. Was die nacht veel wakker geworden van benauwdheid, dus even wat extra rust. Lekker wakker worden met een filmpje vanuit mijn bed. Beetje gewerkt, beetje huishouden gedaan, uitgepuft voor de televisie en die avond lekker in de keuken gestaan om verse spaghetti te maken. Ik zou eigenlijk naar de bioscoop gaan deze avond, maar er werden nog geen vrijkaarten ingenomen dus de film review moet nog even wachten. Jammer, want ik had wel zin in een feelgood film: The High Note. Uiteindelijk kan ik er komend weekend naartoe, zo is nu bekend. Heb 2 kaarten, maar nog geen vrijwilliger die mee wil. App me als je zin hebt!

emma kussen
Ik vind dit zo’n blije slogan “don’t worry sleep happy”. Er werden 2 Emma kussens bezorgd om mijn nachtrust te upgraden.

Hangdag

Zondag wederom de nodige rust gepakt. Even geen kinderen, dus dan kan dat ook. Beginnetje gemaakt met opruimen van een kast en er moest een matrastopper naar zolder, maar dat bleek nog even een grens te ver. Ik zit vol met plannen, maar de grens blijkt keihard. Verder wat werk gedaan, films gekeken, lekker uitgebreid douchen met de nodige huidproducten voor wat me-time. Niet heel spannend, wel ontspannend.

wandelen
Klein rondje rondweg wandelen gaat gelukkig wel! Meteen een felicitatie door de bus gedaan bij onze oppas, die zelfs de radio haalde met zijn geweldige eindexamencijfers.

Schoonmaakster

Maandag rustige start van de dag en de vloer in de meisjeskamer leeg geraapt. Lekker met koffie achter de laptop gedoken en daarna snel een boterham en plat. Die middag zou de schoonmaakster komen en wilde ik niet in mijn bed hoeven liggen. Is ook niet handig als je graag wilt dat zij het bed verschoont tenslotte. Superfijn dat alle zware klussen die voor mij even teveel zijn allemaal werden gedaan. Huis weer spik en span! Verder nog even samen koffie gedaan en ze vroeg mij als ‘plantsitter’ wat natuurlijk superleuk is. Dus binnenkort heb ik er tijdelijk een paar plantjes bij in mijn vensterbank.

spaghetti
Grote pan spaghetti gemaakt, zo had ik de volgende dag nog wat en kon er iets de vriezer in.

Longfysio en bloedbank

Dinsdag had ik me verslapen. Oeps! Was nog even haasten dus, want ik had de intake bij de speciale longfysiotherapeut. Hier kreeg ik een BORG-schaal mee voor benauwdheid en vermoeidheid, allerlei tips waar ik op moet letten en ademhalingsoefeningen. Later deze week terugkomen voor een looptest. Ik mag niets doen gericht op conditie omdat mijn dagelijkse ‘dingen’ al een zware belasting voor me zijn…

borgschaal
Alle coronapatiënten kennen ‘m inmiddels wel: de BORG-schaal. Kreeg deze versie mee naar huis van de longfysiotherapeut.

Daarna snel wat werk, lunch en even plat. Daarna door naar Gouda waar ik de intake had bij bloedbank Sanquin. Had me daar aangemeld als donor omdat ik met mijn antistoffen mensen wil helpen, dan is er tenminste iemand die blij is met mijn leven en doe ik iets nuttigs.

chicken tonight
Chicken tonight gemaakt met extra verse ananas erdoor. Weer een grote pan voor een extra portie in de diepvries. Koken als ik wat meer energie heb, zodat ik het makkelijker heb op de dagen met de meisjes.

Door de terugval vinden ze mij bij Sanquin nu nog niet gezond genoeg om daadwerkelijk bloed of plasma te doneren. Wel is het HB en de bloeddruk gecheckt, zijn alle vragenlijsten ingevuld en hebben ze de nodige buisjes bloed afgenomen om te onderzoeken of dat gezond en geschikt is. Omdat ik nooit officieel op corona ben getest, kon ik gewoon in Gouda langskomen en hoefde ik niet naar de speciale locatie in Rotterdam. Wel zou het zo kunnen zijn dat ze mijn bloed gaan gebruiken voor het ontwikkelen van anti-stoftesten op individueel niveau, omdat daar op dit moment nog altijd geen betrouwbare op de markt zijn. Dat vind ik een mooi idee, ik hoop daar bericht over te krijgen.

Zoutkamer

Woensdag waren de meisjes weer bij mij en moesten we vroeg op vanwege school. Ik deed meteen boodschappen en stond nog even gezellig met een andere moeder te kletsen. Ook de oefeningen van de fysiotherapeut gedaan: gaf wel meer lucht deze oefeningen om je borstkas wijder te krijgen en de speciale ademhalingsoefeningen. Moet die nu elke dag doen en bijhouden via een app hoeveel pijn dat deed. Werken, plat gelegen maar vol inspiratie en zakelijk echt toffe ontwikkelingen waar ik heel enthousiast over ben.

zoutkamer
’s Middags reed ik met de meisjes naar Zaandam voor een bezoek aan de zoutkamer van de Haloclinic. De halotherapie was weer fijn, hoewel ik dit keer blij was dat we in de aparte kinderkamer zaten omdat ik een belangrijk zakelijk belletje moest plegen. Normaal moet je natuurlijk stil zijn. Ondertussen begroeven de meisjes elkaars voeten in het zout en hebben ze lekker gespeeld.

Op de terugweg had ik ze een stop langs de A4 beloofd: patatjes eten bij de Burger King. Wat een toestand is dat in de 1,5 meter economie. Bij binnenkomst kregen we alle drie een nummertje mee, dan bestellen via de paal en wachten op een stip in het benauwde restaurant. Ze vergaten wat dingetjes mee te geven, maar ik had geen puf om er achteraan te gaan. Lekker buiten op het terras gezeten om vliegtuigen te spotten. Was er heerlijk weer voor en na de grootste verkeersdrukte reden we verder naar huis.

burger king a4

Die avond heeft het hard geregend en was het flink aan het onweren. Dat resulteerde in een heel klein strookje bed voor mij, want er lagen nog 2 dametjes in haha. Herkenbaar voor iemand?

spinazie
Maandag maakte ik spinazie. Inmiddels heeft dochterlief het initiatief genomen om haar oma te bellen en te vragen of we daar spinazie mogen eten. Is haar favoriete eten. Tenminste… als oma het maakt.

Oudergesprek via videobellen

Donderdag waren we niet zo fit na een brakke nacht. De meisjes gingen naar school en ik haalde bij de groenteboer een lekkere snijbonenstamppot. Scheelt in de avond weer als je het eten alleen hoeft op te bakken. Voelde me niet fit genoeg voor de supermarkt. Wel lekker geïnspireerd zitten werken. Allemaal mooie ontwikkelingen voor www.blogboot.nl dus ik had er zin in. Verder ben ik voor een ander leuk event gevraagd later dit jaar, waarvoor ik een plan wil schrijven. Ik deed de oefeningen van de longfysio en crashte weer op mijn fijne Emma matras. Wil heel graag alles oppakken wat er ligt, barst van de inspiratie maar mijn lijf fluit me nog altijd keihard terug.

Na mijn tukkie een restje chicken tonight opgewarmd voor de lunch, nog even wat gedaan en de kinderen uit school gehaald. Er lag een pakketje van Bol.com bij de Primera: heb een wifi-booster en een oximeter besteld. Mijn wifi is de laatste weken zo kak, dat ik continu al mijn werk in WordPress kwijt ben. Erg vervelend want zoveel energie heb ik niet. Hopelijk is het internet sneller op mijn kantoortje als ik de booster aan de praat heb. Na lang worstelen met routers, instellingen en toestanden… werkt het ding maar blijft de snelheid laag. Dan blijkt de oximeter een leuker speeltje: batterijen erin en klaar. De kinderen vinden het ook wel grappig om af en toe hun zuurstof en hartslag te meten. Ik hoop met dit ding meer inzicht te krijgen in wat ik qua activiteiten wel en niet kan doen.

Verder stond er een Google Hangout meeting op het programma met de intern begeleider, juf en vader van mijn dochter. Ik dacht waarom hoor ik nou toch niks, tot ik erachter kwam dat ik ook nog op de knop ‘deelnemen’ moest drukken. Pff… maar het was een goed gesprek ondanks dat de hele corona-toestanden met thuisscholing best veel invloed hadden was er toch iets vooruitgang. Niet genoeg, maar toch. En dochterlief vond het leuk om tijdens het parttime op school zitten eens begeleiding te krijgen van de gymleraar die zijn eigen vak nog niet mocht uitoefenen. We moeten in ieder geval in de zomervakantie veel met haar blijven oefenen.

puzzelboekjes squla
In de auto hadden we de nieuwste Squla puzzelboekjes mee. Hiermee komt er binnenkort een winactie online.

Looptest bij de longfysio

Vrijdag toen de kinderen op school waren gebracht, had ik een looptest op het programma staan bij de longfysiotherapeut. Eerst moest ik een knijptest doen. Vanwege een gezondheidsbeurs van enkele jaren terug, wist ik al dat die niet heel goed uit zou pakken. Maar gelijk blijven is in ieder geval geen achteruitgang. Daarna door naar de loopband waar ik in stevig tempo aan de wandel mocht, terwijl om de paar minuten mijn zuurstof en hartslag werden gemeten. Ondertussen hield ze me aan de praat om de kortademigheid te checken. Aan het eind begon de keelpijn rechts weer op te zetten (ik heb alleen keelpijn rechts, de corona zat in de rechterlong). Toen door naar een apparaat voor kracht in je benen. Hier kreeg ik ademhalingsaanwijzingen en werd er gekeken welke invloed kracht zetten op de saturatie en hartslag heeft. Het had vooral veel invloed op mijn vermoeidheid die op de BORG-schaal zeker de 6 bereikte. Terwijl ik voor mijn gevoel weinig kracht hoefde te zetten, raakte mijn lijf er toch door van slag.

Ik was die ochtend redelijk pijnloos, maar nu kwam het opzetten. Eenmaal thuis voelde ik weer een stevige stok tegen mijn rug, een iets brandende long en verlamming in de gehele rechterarm en schouder dat langzaam een meer brandend gevoel werd. En natuurlijk de keelpijn rechts die wat scherper werd. Eerst maar een pufje genomen en een kop koffie. Even rustig bijkomen achter de laptop. De vaatwasser en wasmachine die staan te springen om aandacht, hebben even pech. Hoe langer in rust, hoe meer pijn er komt opzetten. In mijn hoofd was ik deze week echt fitter, maar ik moet me duidelijk nog even gedeisd houden.

In de middag nam de oudste een speeldate mee en ging de jongste bij een vriendje spelen. Heerlijk hoor dat ze weer sociale contacten hebben! Ik vind het belangrijk dat ze nu weer volop met andere kinderen kunnen spelen na de periode van sociale isolatie. Uiteindelijk is niet alleen schoolwerk belangrijk voor je ontwikkeling, maar het omgaan met anderen. Zelf probeerde ik hier en daar iets te doen, zoals een wasje draaien en aan dit artikel werken. Maar de fysiotherapie van vanmorgen heeft zijn sporen na gelaten dus echt soepel ging het eigenlijk allemaal niet, veel pijn.

@marstyle78

##chillen op de ##wobbel het is ##weekend ##weekendvibes Hartje als je net zo wil relaxen als Caileigh ♥️ ##voorjou ##voorjoupagina ##relaxtok ##4youpage ?

♬ Banana (feat. Shaggy) – Conkarah

Dit weekend maar weer proberen om rust te nemen, al wil ik ook wat werk en huishoudelijke dingen gedaan krijgen en vooral ook met mijn dochters quality tijd hebben. Merk wel een stijgende lijn, maar acceptabel is het allemaal nog niet.

Ik ga zondag naar The High Note in de bioscoop, daar heb ik ontzettend veel zin in. Heb jij leuke plannen? Koester je je gezondheid? Doen hoor! Geniet van wat je hebt en kunt.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.