Review kaartspel Schotten Totten

Er waait een warm lentebriesje door de Schotse hooglanden en de vogeltjes fluiten. Jouw dierbare dorp komt weer tot leven en in de verte liggen de stenen die de grens met het buurdorp aangeven. Zal het iemand opvallen als je die stenen per ongeluk een stukje opschuift? Ai! Daar vloog een pijl om je oren! Je buurman had precies hetzelfde idee. In kaartspel Schotten Totten gaan 2 clans met elkaar de strijd aan om de grens. Hoe dat gaat lees je in deze review.

schotten totten

Doel van het spel is om de meeste grensstenen te veroveren. Dat doe je door met jouw kaarten de beste gevechtsopstelling neer te leggen en zo het dorp te verdedigen. Op een spiekbriefje staat welke combinaties het sterkste zijn. Kwestie van tactiek én een beetje geluk, want het ligt er maar net aan welke kaarten je krijgt of je bepaalde combinaties kunt maken.

Schotten Totten kregen wij in een uitgebreid spellenpakket toegestuurd van Asmodee om de thuisblijftijd gezellig door te komen. Het is een spel voor 2 spelers vanaf een jaar of 8 en een potje duurt ongeveer 20 minuten.

Onze ervaring

Ik speelde het met de 7-jarige die het daarna samen met mij uitlegde aan haar zus. De plaatjes op de kaarten van zwak naar sterk zijn ontzettend grappig. Voor gevorderden zitten er ook kaarten met speciale krachten in de doos, zodat je een complexere spelvariant kunt spelen.

Dat hebben wij nog niet gedaan, eerst hier maar eens bedreven in raken. Gelukkig heb je allebei een spiekbriefje naast je liggen tijdens het spelen, zodat je ziet wat de sterkste combinaties zijn. Plus: hoe hoger het cijfer hoe sterker. Dat zie je ook: 1 is een klein meisje met een zwaard en dan gaat het verder van oud mannetje, beserker naar tovenaars en powervrouwen. Grappig getekend!

schotten totten spel review

Je leert het spel snel en het wordt steeds lastiger naarmate het potje vordert. Dan heb je minder grensstenen over waar nog een kaart bij moet. Bij elke steen mogen maximaal 3 kaarten liggen dus je moet maar net de juiste kaart trekken om een rijtje compleet te kunnen maken en zo je tegenstander te verslaan met een hogere combinatie. Goed nadenken dus! Wij vinden het een erg leuk spelletje dat we zeker vaker gaan spelen. Klein doosje, dus je neemt het ook makkelijk mee op reis. Zoals met elk kaartspel geldt dat je het niet buiten moet spelen op winderige dagen… dan waaien de kaarten weg.

 

Origineel maar eenvoudig spelconcept en uitdagend genoeg om leuk te blijven. Wij gaan vaker Schotten Totten!

Lees hier meer spellen reviews.

Welke kaartspellen speel jij graag?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Liesbeth zegt:

    Al meer Dan 10 jaar ons favoriete campingspel! Wie die dag de meeste van de 3 potjes verliest trakteert op ijs?. Ik die wel dat wij heel andere plaatjes hebben. Dir zal vast een vernieuwde versie zijn.

    1. Marguerita zegt:

      Wat leuk Liesbeth! Dit is inderdaad een vernieuwde versie 🙂 maar wijk kenden het spel nog helemaal niet en het is echt heel leuk inderdaad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.