De zadels staan weer hoger…

Op de fiets naar opa en oma, met dit mooie weer is dat een leuk uitstapje. Al kunnen we nu niet op visite. Wat we wel kunnen doen is voor de deur een mooie stoepkrijt tekening maken. De laatste keer dat we bij opa en oma op visite konden (zonder handen schudden, met bosje bloemen), heeft opa de zadels weer hoger gezet. Het viel me op dat de meisjes wel met erg kromme benen fietsten.

fietsen

Staan bij jullie ook de zadels van hun fiets weer hoger? Of heb jij in de winter wel door kunnen fietsen? De lente is altijd een mooi moment om even te kijken of de maat van de kinderfiets nog klopt. Zelf woon ik wat verder van school en ik moet nog steeds mijn eigen fietslamp laten repareren bij de fietsenmaker. In de winter hebben we de fietsen dus weinig gebruikt. En ineens zie je dan bij zo’n fietstochtje hoe je kinderen de lengte in zijn gegaan… Opa heeft voor ons de fietszadels dus een centimetertje hoger gezet. Zo kunnen ze er weer even tegen, zonder dat ik direct nieuwe fietsen met een grotere inchmaat hoef aan te schaffen. Hoewel er genoeg leuke kinderfietsen te vinden zijn. Een ideaal verjaardagscadeau waar je kind even mee vooruit kan.

Als gymles kun je nu natuurlijk ook prima samen een stukje gaan fietsen. Je raakt daarbij verder niemand aan en op de rondweg rond ons dorp is het rustig genoeg. Zeker als je in het ‘speelkwartier’ rond 10 uur er eventjes op uit gaat. De meeste mensen zijn pas einde middag op de been. Natuurgebieden moet je nu wegens drukte even mijden, maar een fietstocht door de polder kan prima. Als je een wat langere tocht maakt, kun je in the middle of nowhere je picknickkleed neerleggen en er een echt uitstapje van maken. Mooie fietsroutes kun je vinden op de website van het IVN.  

Een andere activiteit die voor mijn kinderen nog op de planning staat bij mooi weer: je fiets schoonmaken. Bij mooi weer krijgen ze een emmertje sop en een sponsje en kunnen ze hun fiets boenen. Handige en leuke activiteit tussen het schoolwerk door: lekker bezig in eigen tuin én de fietsen weer netjes.

Lees ook deze review van Liesbeth van het Qibbel Air fietszitje

Controleer jij vaak of het zadel omhoog moet of er een andere inchmaat fiets moet komen?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. G. T. zegt:

    Man is van het checken of het zadel omhoog moet, ik vergeet dat gewoon…
    Kleuter is bijna jarig en krijgt dan een grotere fiets.

  2. Axl zegt:

    Ik kan het me van vroeger wel herinneren. Die verhoogde ik altijd veel te laat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.