Keek op mijn Week: feestjes met films, heliumballonnen, bananas en lockdown games

Het leven kan een feestje zijn als je zelf de slingers ophangt. Dus dat hebben we gedaan op onze eigen manier deze week. Best vermoeiend, maar dan heb je ook wat. Tenslotte kregen we deze week te horen dat de huidige situatie nog wel even gaat duren. Hoe heb jij er iets leuks van gemaakt thuis?

zeemeermin
Zeemeermin knutselen voor De Vier Windstreken.

Thuisbioscoop: Bibi’s Grote Slijmfilm

Zaterdag lekker uitgeslapen. Er werden nog wat schoolopdrachten ingehaald en we deden Bouw! en typeles. Het was heerlijk weer dus er werd gezellig met de buurmeisjes buiten gespeeld terwijl ik wat werk afmaakte. Stoepkrijten, skeeleren, met de spacescooter… ’s Avonds kropen we op de bank met Pathé Thuis en een zakje chips. Tijd voor Bibi’s Grote Slijmfilm! Best spannend, maar ook grappig én het ging over slijm… schot in de roos bij mijn dochters van 7 en 9 jaar.

knutselchallenge
Zeemeermin van de knutselchallenge afgemaakt.

Lamp ontploft?

Zondag keken de meisjes beneden Netflix terwijl ik boven via WithLove Hartenstraat had aangezet. Opeens kwam er in paniek eentje naar boven: “mama, mama, de lamp is ontploft!” Ieks! Bij nadere inspectie hadden ze gelukkig zelf de lamp direct uitgezet, omdat deze begon te roken. Het was een led-spotje en door de druk van de kortsluiting was er een plastic kapje vanaf gesprongen, maar er lag gelukkig geen glas. Binnenkort even naar de bouwmarkt om een vervangend lampje te vinden dus. Lekker zondagje, ik heb zowaar nog een kastje opgeruimd. Neem me steeds voor om elke dag een kast te doen, maar dat komt er dus nooit van. Mijn huis is dus een rotzooi, maar … 1 kastje is opgeruimd, haha. ’s Avonds bracht ik ze naar hun vader waar we met elkaar patatjes hebben gegeten. Even gezellig bijkletsen.

50
Surprise!

Ballonnen bezorgen

Maandag belde ik Kims Springkussenverhuur voor een spoedbestelling. De springkussens kan ze nu even niet verhuren, maar ze verkoopt ook heliumballonnen. Aangezien ik deze week een paar jarigen heb, deed ik een bestelling in het kader van #steundeondernemer. Op Facebook zag ik dat vriendin Esmée deze week jarig is en dat is dit jaar een speciale verjaardag. Kon mijn bestelling die middag ophalen en reed in het zonnetje naar Brabant met het getal 50 in de kofferbak. Een paar dagen te vroeg, maar dan heeft ze wel iets decoratiefs in huis als is het dan geen Sarah! Nog even gezellig een kopje thee gedaan met de nodige afstand om haar verjaardag toch een beetje te vieren. Vrolijk opkikkertje: check!

gruffallo
“Mama, ik wil je graag voorlezen uit mijn lievelingsboek.” De Gruffallo <3

Online boodschappen en Minecraft spelletje

Dinsdag lekker doorgewerkt en langs de Trekpleister voor een boodschapje. Tot mijn grote opluchting ontdekte ik een lokale website (Lekker Makkelijk) waar ik nog wél de supermarkt boodschappen kon bestellen die later deze week worden bezorgd. In een deel van ons dorp was midden op de dag een grote internetstoring, maar mijn wijk had hier geen last van. Op ’t gemakje online boodschappen bij elkaar gezocht dus.

Einde van de middag kwamen mijn kinderen thuis. We zouden met elkaar eten en de persconferentie kijken, maar eerst wilde papa wel eens zien hoe het Minecraft bordspel gaat waarover de kinderen zo enthousiast zijn. Dat hebben we dus gespeeld en de meisjes vonden dat super. Ik ook, want ik heb ze uiteraard allemaal ingemaakt. *kuch* Minder leuk dat we nog een maandje in deze corona-situatie moeten blijven, maar we zijn gelukkig in de positie om er iets van te maken. Leuk nieuws was er ook: de meisjes kregen er een nichtje bij vandaag!

Kaartjes voor de buren en Lockdown Games

Woensdag schooldag. Mijn laptop werd geclaimd door de kinderen omdat het chatprogramma Discord, dat school sinds deze week gebruikt, alleen daar op werkt. De jongste genoot zichtbaar van het even kletsen met haar klasgenootjes en de juf.

Verder haalden ze een 1 april grap uit met oma, die ze een paar jaar terug (toen we tijdelijk bij opa en oma inwoonden) een uur naar niet-bestaande paaseieren liet zoeken. Via de app sprak ze vroeg in de morgen een boodschap in dat oma haar paaseieren in de woonkamer mocht zoeken. Oma was echter niet voor 1 gat te vangen en stuurde razendsnel een foto van een volle zak paaseitjes toe, haha.

Mijn jongste bedacht dat het leuk zou zijn om de buren op te vrolijken met zelfgemaakte kaartjes. Ze ging druk aan de knutsel met haar ‘dino challenge’ en heeft daarna bij een tiental huizen iets door de brievenbus gedaan. Heerlijk zo op eigen initiatief iets liefs doen.

We lunchten met broodjes knakworst om er een woensdagmiddagfeestje van te maken. Daarna deden de meisjes mee aan de Lockdown Games. Ik printte de opdrachtenlijst en ze gingen aan de slag met de foto opdrachten en raadsels. Elke foto werd met nummer naar mij door geappt, waarna ik hem met de chatbot moest delen en deze in de scorelijst verscheen. Ze renden van hot naar her, trap op trap af. Naast hilarische foto’s dus ook goed voor de conditie. We hadden er schik in met elkaar. Van mijn werkmomentje kwam weinig terecht door deze competitie, we werden er best fanatiek van en hebben vooral erg gelachen. Mijn meiden hebben echt humor, dus ik genoot van elke foto die ze doorstuurden en heb er flink wat gedeeld met hun papa.

Schoolproject, donuts en kwartet

Donderdag werden de boodschappen door Lekker Makkelijk bezorgd. Erg fijn en goede service, want een vergeten boodschapje werd razendsnel nagebracht waarbij ik ook bonen in blik mocht omwisselen voor een pot omdat ik geen blikopener bezit.

zoeklicht
Van Zwijsen kregen we een Zoeklicht boek speciaal voor kinderen met dyslexie.

De postbode bracht ons leuke boeken en een kwartetspel om te reviewen. We openden eindelijk de speeltjes van Bananas om de winacties op facebook en instagram te kunnen posten. Grappige dierspeelfiguurtjes in een banaantje met een paar extra verrassingen zoals een verkleedmasker. Ik vraag me eigenlijk af waarom ik überhaupt nog winacties op instagram doe, want als er 5 mensen reageren is het veel. Op facebook zijn het er wel iets meer, maar op de blog zelf komen er altijd meer reacties. Bovendien blijkt mijn foto niet duidelijk genoeg: veel mensen denken dat ik een beauty product voor kinderen verloot in plaats van speelgoed. Ga ik een volgende keer toch weer op de blog posten, weer wat geleerd.

kwartet
Wat een leuk kwartetspel! Familieklets van Gezinnig hebben we gekregen voor een review.

Verder lachten we ontzettend om de verhalen uit het Halve Boek van Gezinnig, waarbij je als lezers zelf de helft van het verhaal mag bijverzinnen. Wat een topconcept, wordt een leuke review! Ook het Gezinnig Familieklets kwartetspel was erg leuk om te spelen. Gezellig familiemomentje met elkaar, dus we zijn enthousiast.

het halve boek
Superleuk, dít motiveert tot samen lezen: het halve boek van Gezinnig. Hierbij vul je zelf het verhaal aan met je eigen fantasie.

’s Avonds waren de meisjes druk met hun Lego aan het bouwen, terwijl ik op mijn telefoon scrollde en ging ineens de bel. Daar stond opa voor de deur! Hij kwam een doosje donuts brengen voor zijn verjaardag omdat hij die niet mag vieren. Superlief, maar het kwam wel even binnen. Toen de meisjes op bed lagen stiekem toch een traantje weggepinkt. Snel een paar afleveringen Suits gekeken om mezelf weer op te vrolijken.

discord
Als je kinderen op de snappet moeten en tegelijk via jouw laptop instructie krijgen…

Ballonnen voor opa

Vrijdag kwam ik erachter dat ik vergeten was een wekker te zetten… Oeps! Snel allemaal douchen dus, want om 9 uur had de eerste dochter online instructie van de juf. Terwijl zij achter mijn laptop met haar klasgenootjes kletste, maakte ik snel een boterham voor haar. Ontbijt in de klas, haha. Maar goed: kan gewoon!

68
Hoera opa is jarig!

Rond koffietijd werden de heliumballonnen voor mijn jarige papa bezorgd. Wij genoten van koffie en limonade met de lekkere donuts die hij een dag eerder had gebracht. Daarna lekker een stukje wandelen en beren spotten. Tijd om opa ‘live’ te feliciteren en de ballonnen te geven. We zongen ‘Droomboom’ omdat we een dag eerder al ‘Lang zal ie leven’ hadden gezongen. Op de app had ik die ochtend ‘Birthday’ van The Beatles al gestuurd. Mijn broers en hun gezinnen hadden op andere tijdstippen iets leuks voor hem in petto en er was al meer ‘raamvisite’ en ‘facetimefeest’ geweest. Iedereen maakt er op zijn manier iets leuks van.

zolder
Zomaar ineens was mijn zolder opgeruimd en hadden ze een chillplek voor zichzelf gemaakt.

Daarna thuis snel even wat mail verwerkt op mijn laptop, voor het volgende kind instructie had en ik deze moest afstaan. Weer een leuke opdracht ontvangen waarmee ik aan de slag kan voor de blog. Met uiteindelijk de kinderen aan hun eigen laptops, deed ik de maandafsluiting en alle administratieve to do’s. Ik knipte wat paastakken in de tuin en haalde de paasversiering van zolder. De jongste wierp zich enthousiast op de decoratie taak. Daarna vroegen ze of ze op zolder mochten rommelen. Ze waren lang zoet en ik werkte lekker door. Tot ze voor mijn neus stonden met trotse snoetjes: “Mama, we hebben de zolder voor je opgeruimd!” Superlief! Ze vonden er allerlei schatten, waaronder een spaarpot met munten uit het gulden tijdperk die ze verbaasd hebben bekeken.

De hele week heb ik de meisjes een beetje geplaagd met “ik weet waar jullie dit weekend naartoe gaan met papa…” Maar mijn grapje hadden ze al snel door. “Nergens…” Zelf twijfel ik nog tussen de markt, de opticien en het afvalbrengstation. Keuzes, keuzes…

Wat was jouw hoogtepunt van de week?   

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.