Keek op mijn Week: lekker kneuterig Monopoly, oud & nieuw en chill

Hoe is jouw jaarwisseling verlopen? Ik denk dat mijn week niet heel spannend is geweest en dat was gewoon even lekker. Tijd om films en series te kijken, te cocoonen, geen stress en energie verzamelen voor het nieuwe jaar. En ik had niet zo’n zin om veel foto’s te maken…

cluedo live
Gezellig samen een bordspel doen, Cluedo Live.

Nog even genieten van mijn meiden

Zaterdag had ik de meisjes nog even een paar nachtjes extra. Anders was het zo kort vanwege de kerstdagen. Ik had me voorgenomen om regelmatig spelletjes met ze te doen deze vakantie, als ik terugdenk aan mijn eigen jeugd waren dat juist de mooie momenten samen. Vandaag pakte ik daarom Cluedo Live uit de kast. Nieuwe batterijen er in en eens kijken wat de dames ervan vonden. Cluedo Live werkt net even anders dan het klassieke Cluedo spel (dat ze ook nog niet kennen) en is voor kinderen iets sneller te begrijpen en sneller te spelen. De computer vertelt of er verdachten zijn op de plek waar je je begeeft. Of dat ze stiekem wegglippen…

Ik weet niet of het nog ergens te koop is, deze elektronische versie van het spel, maar het was leuk om met de meiden te spelen.

Potion Explosion en Reiki cursus

Zondag lekker uitgeslapen en relaxt aan de dag begonnen. Broodjes uit de oven, versgeperste jus d’orange. Gewoon even chill. Daarna bracht ik de dames naar hun vader en daar wilden ze graag dat ik meedeed met een potje Potion Explosion. Dit leuke spel van 999 Games hadden ze voor kerst gekregen bij papa en ze wilden het graag laten zien. Erg leuk spel! Met gekleurde knikkers als ingrediënten moet je potions maken, die je kunt ‘opdrinken’ om speciale acties te verrichten. Wie als eerste potions van 5 verschillende kleuren én 3 van dezelfde kleur heeft gemaakt, die wint het spel.

 

Verder heb ik mijn huis een beetje aan kant gemaakt. Wat achter de laptop. Aandacht voor mijn cursus Reiki via Udemy. Die is deels via een cursusboek en deels via filmpjes. Daarnaast moet je natuurlijk oefenen om het onder de knie te krijgen. Ik vind de eerste oefening al heel mooi, dus daar ben ik deze week in blijven hangen. Je oefent dit in eerste instantie op jezelf. En natuurlijk wilde ik de nodige serietjes kijken… Lost in Space op Netflix inmiddels uitgekeken, er stonden 2 seizoenen op.

 

Sporten

Maandag lekker mijn dag gestart met een workout in de sportschool. Daarna een gourmetschotel besteld bij de slager, is toch wel gezellig altijd tenslotte. Wat werk gedaan, de mailbox staat niet stil al is het in deze feestweken gelukkig wel wat rustiger. Ook aan enkele artikelen gewerkt. En ’s avonds lekker relaxt op de bank gehangen met onder andere The Mandalorian op Disney+. Volgens mij was dit voorlopig de laatste aflevering… Hopelijk volgt er snel een seizoen 2! Ik vind de baby-versie van Yoda zo schattig.

gourmetten
Gezellig gourmetten op oudjaarsavond.

Gourmetten en spelletjes

Dinsdag was natuurlijk oudejaarsdag. Ik startte met een romantisch zwijmelfilmpje op WithLove, ging lekker aan het werk achter de laptop en zorgde dat er wat wassen werden gedraaid en weggevouwen. De meisjes hadden van het kerstcadeautje dat ik van mijn ouders kreeg mooie nieuwe schoenen en slippertjes uitgezocht bij Kleertjes.com in de sale en deze werden vandaag bezorgd. Maat 32 en maat 34 alweer… Einde van de middag kwamen ze thuis, dus ze mochten de doos zelf open maken. Kon papa het ook meteen zien en die had zelf ook nog wat leuke jurkjes gekocht. Blijft een puzzel de garderobe in 2 verschillende huizen, maar langzaamaan verzamelen we alles in alweer een maatje groter. Op de groei, in de huidige maat hebben ze wel genoeg.

monopoly
Eerste keer Monopoly en nu zijn ze verslaafd aan dit spel… oh dear…

Daarna speelden we Teken het Maar op verzoek van de meisjes. Raden wat er getekend wordt, met een zandloper en een bak voor kaartjes. Heel oud spel, maar het is één van hun favorieten dus die wilden ze graag aan papa laten zien. Toen kwam het gourmetstel op tafel en hebben we gezellig gegeten. Nadat hun vader weer vertrokken was, kwam Monopoly op tafel. Een avondvullend spel, dus daarmee bleven de meisjes wel wakker tot 12 uur. Ze hadden het nog niet eerder gespeeld, maar het viel in de smaak. Tussendoor keken we nog even de filmversie van Aladdin op Disney+ en daarna snel nog even het potje Monopoly afgemaakt. Vlak voor middernacht kwam de oudste als grote winnaar uit de bus.

Deze Monopoly versie lijkt me trouwens erg gaaf:

 

We hebben door het raam vuurwerk gekeken en dat was zeer de moeite waard. Hier in de buurt werd heel veel prachtig siervuurwerk afgestoken, de ene vuurpijl barstte in een nog mooiere fontein uit dan de andere. Genieten dus zo met z’n drietjes. Ik vond dit een veel fijnere jaarwisseling zo kneuterig met elkaar gourmetten, spelletjes doen, film kijken en knuffelend het nieuwe jaar in dan vorig jaar toen ik me heel allenig voelde op een feestje zonder de meisjes. Was het moeilijkste single-mom-moment van het jaar. Dankbaar dat we het zo hebben kunnen vieren.

vuurwerk kijken
Er was genoeg mooi siervuurwerk te zien!

Meer Monopoly

Woensdag was het nieuwjaarsdag en hebben we heerlijk uitgeslapen. Ik was zelf voor de afwisseling eens een keer als eerste mijn bed uit, haha. Om koffie te halen en er weer in te stappen met een lekker filmpje. Relaxt de dag opgestart, uitgebreid ontbeten en daarna een Reiki-sessie met z’n drietjes want ik wil het de meisjes ook leren, toen de muziek aan en om de beurt in de douche. Het was al ver in de middag toen beneden het Monopoly spel opnieuw werd uitgeklapt. De dames hadden de smaak te pakken en ik vond dat mijn werk wel even een dagje kon wachten. Na een uurtje namen we pauze en liepen we met wat lekkers naar opa en oma om nieuwjaar te wensen. Daar bleken ze ook Monopoly te hebben en weer een andere variant dan wijzelf! We mochten blijven eten en ook de neefjes kwamen met hun ouders op bezoek, dus het Monopoly-spel werd steeds gezelliger. Thuis keken we nog even The Parent Trap op Disney+. Goed begin van het nieuwe jaar!

 

bnosy outfit blauw
De B.Nosy outfit uit de sale past al prima!

Smartgames

Donderdag had de oudste een afspraak met de fysio staan vanwege haar rug. De meisjes letten goed op tijdens de uitleg over ‘niet te lang gamen’. En dat je regelmatig even moet spelen tussendoor. Als ik aan het werk ben let ik daar niet altijd op, moet ik bekennen. Na de fysio liepen we Daan’s Shop binnen die een zeer uitgebreid assortiment aan smartgames heeft. We zochten ook namens zijn andere oom en tante en nichtje iets leuks uit voor ons neefje dat dit weekend alweer 7 jaar wordt. Hij wist eigenlijk niets te vragen, maar houdt erg van smart games. Ik dacht thuis ook even een paar smartgames uit de kast te trekken, maar helaas… de meisjes wilden verder met Monopoly… Was gelukkig prima te combineren met de verse geroosterde tomatensoep die ik had gemaakt, haha.

 

Kerstspul opruimen

Vrijdag werd mijn auto opgehaald (en weer teruggebracht) om nog een paar puntjes te fiksen. Ik kroop achter de laptop en mijn dochters speelden met de tienerpoppen ‘First Dates’ na. Kijken we graag met z’n drietjes en nu werd het dus nagespeeld, hahaha. Met succes overigens, twee van de poppen gingen met elkaar trouwen. Verder een begin gemaakt aan het opruimen van de kerstspullen. Al die dozen weer van zolder, één grote bende… Je kent het.

barbies
First Dates… deze date eindigde in een huwelijk <3

Heb jij de kerstspullen al opgeruimd?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.