Vliegen? Dit zijn de laatste nieuwtjes

Vliegvakanties zijn heerlijk! Nu het weer guurder wordt, lonken de zonnige bestemmingen wel. We hebben alweer een mooie vliegvakantie om naartoe te leven gepland staan, maar ook in mijn mailbox barst het van de inspiratie. Wist je dat de bestemmingen waarop je vanuit België en Nederland kunt vliegen steeds veranderen? Ik zet de laatste nieuwtjes voor je op een rij.

air europa fortaleza

Fortaleza Brazilië

Air Europa start de nieuwe route Brussel – Madrid – Fort​aleza op 20 december (op woensdag en vrijdag). De twee vluchten per week worden vanaf juni 2020 verhoogd naar drie vluchten. Fortaleza is de hoofdstad van de deelstaat Ceará in het noordoosten van Brazilië. Het is voor Air Europa een aanvulling op de reeds bestaande routes naar Salvador de Bahia, Sao Paulo en Recife.

Foto: Emirates

Vliegen als een royal

Wie vliegt met Emirates voelt zich als royalty. Aan boord van deze luchtvaartmaatschappij word je namelijk altijd als een koning of koningin behandeld, ongeacht in welke klasse je vliegt. Verwen jezelf met regionaal geïnspireerde gerechten in combinatie met een exclusieve wijnselectie. Doorzoek meer dan 4.000 kanalen op het entertainment systeem ice en geniet van comfort aan boord. Emirates verbindt passagiers met meer dan 150 bestemmingen in 86 landen, via een tussenstop in Dubai. Maar eerlijk, de privésuite op de foto hierboven lijkt me een ongekend gevoel van luxe geven. Niks gemiep over beenruimte, met elegante schuifdeuren, strakke designelementen en volop privacy. Je krijgt bovendien persoonlijke bediening als First Class passagier, dus het is net alsof er in een privévliegtuig gevlogen wordt. Van de stoel kan een comfortabel bed gemaakt worden die de bemanning met liefde voor je opmaakt. Nadat je uitgerust wakker bent geworden, kun je genieten van een ontspannende douche in de Shower Spa. Fris jezelf vervolgens op met de exclusieve privécollectie Bvlgari amenity kits van Emirates. Goed, het staat op mijn wishlist. Looks awesome!

Foto: Costa Cruises

Rechtstreeks met Air Belgium op cruisevakantie

Via Air Belgium vlieg je rechtstreeks naar de Caribische zon om met Costa Cruises door de Caraïben te varen. De achtdagen cruise en de vluchten zitten bij Costa Cruises nu in één pakket. Vliegen doe je vanaf de luchthaven van Charleroi met Air Belgium. Vanuit Charleroi worden de passagiers in stijl rechtstreeks naar Guadeloupe gevlogen, waar het schip Costa Favolosa op hen ligt te wachten. De vakantie kan meteen beginnen. Geen gedoe met Amerikaanse immigratie, vermoeiende tussenlandingen of dure hotels. Na een dag op zee bezoekt het schip de Dominicaanse Republiek, met als eerste halte de havenstad La Romana en daarna door naar andere pittoreske eilanden. 

Milwaukee. Foto: Shutterstock

Milwaukee als topbestemming van Airbnb

Nog op zoek naar een unieke reisbestemming voor 2020? Airbnb onthulde op basis van de huidige reserveringsgegevens meest verrassende bestemmingen en verborgen parels wereldwijd. Bovenaan staat postindustriële cultuurstad als Milwaukee in de Verenigde Staten.  Milwaukee organiseert volgend jaar de Democratic National Convention, de bijeenkomst van de Democratische Partij van de Verenigde Staten, en staat bovenaan onze lijst met populairste bestemmingen. Airbnb verwacht een toename van 729% aan boekingen ten opzichte van 2019! Deze prachtige historische stad aan het Michiganmeer ontsnapt vaak aan de aandacht, maar heeft allerlei leuke bars en restaurants en tal van culturele hotspots, zoals het door Calatrava ontworpen Milwaukee Art Museum. Tel daar de bijna 170 kilometer aan schitterende fietspaden bij op, en je begrijpt waarom Milwaukee tegenwoordig zo in trek is bij Airbnb-gasten.

Kind eigen stoel?

Kinderen jonger dan 2 jaar reizen in het vliegtuig op schoot van de vader of moeder. Wil je toch een eigen stoel voor je baby, dan betaal je een kindertarief ticket voor een stoel. Daar kun je dan bijvoorbeeld de maxicosi op kwijt, of een speciaal vlieghangmatje voor baby’s. Op lange vluchten zijn er vaak bassinets in het vliegtuig aanwezig. Deze zijn van te voren te reserveren, zodat je extra comfortabel kan vliegen. Kinderen van 2 tot 11 jaar moeten op een eigen stoel zitten. Je betaalt dan in de meeste gevallen een kindertarief.

vliegen met kinderen

Vlucht vertraagd?

Handig om te weten dat als je naar één van deze geweldige bestemmingen vliegt… of naar een andere locatie: is je vlucht meer dan 3 uur vertraagd? Dan heb je recht op een financiële compensatie. Voor het geleden tijdsverlies kun je een vergoeding voor de vertraging claimen, bijvoorbeeld via AirHelp. Het bedrag kan oplopen tot 600 euro, dus het loont de moeite om daar achteraan te gaan. Of je nu zakelijk op pad was of voor vakantie, dat maakt niet uit. Het enige wat je hoeft te doen is via de website van AirHelp even je vluchtnummer door te geven, dan weet je direct of je voor zo’n vergoeding in aanmerking komt. Handig!

Wat was de bestemming van jouw laatste vliegreis?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.