Première verslag Everest De Jonge Yeti

Wat een feestje! Met een wagen volgeladen met drie vriendinnen (Isabel 8, Nouk 7 en Feline 7 jaar) gingen wij vanmiddag op weg naar het zonnige Almere voor de première van Everest De Jonge Yeti. Bij binnenkomst was meteen duidelijk dat we niet ‘gewoon’ naar de bios gingen.

Gastblog door Lisanne van Uunen

Overal hingen blauwe en witte ballonnen en bovenaan de immense trappen van de Kinopolis Almere, was een prachtige blauwe loper gepositioneerd waar de stemacteurs en andere bekende Nederlanders over paradeerden en werden geïnterviewd.

De dames vonden het maar wat imponerend maar durfden zelf niet over de loper. Poseren voor de poster was wat hen betreft meer dan voldoende. Ze werden tenslotte toch wel als ster behandeld want met een zak popcorn bij binnenkomst en leuk gevulde goodiebag op de stoel, was het niet erg dat we nog even op de film zelf moesten wachten.

Bij zo’n première horen natuurlijk wat bijzonderheden. Op het podium voor het scherm werden verschillende stemacteurs voorgesteld en gevraagd naar hun personage in de film. Met name Derek Lint, die de stem van ‘bad guy’ Meneer Burnish vertolkte, betrof wat inleving. Derek is namelijk erg groot maar speelde een enorm kleine man. Wel gek dat je dan anders naar de film kijkt omdat je net de ‘grote’ stem in real life hebt gezien, maar uiteindelijk paste zijn stem naadloos, niets van dat lengteverschil te merken hoor.

everest de jonge yeti premiere
Fource trad op.

Na de voorstelronde volgde nog een optreden van de jongensgroep Fource waarna het eindelijk tijd was de film te gaan bekijken. De dames waren er inmiddels wel klaar voor. De popcorn was al op, schoenen uit en 3d brillen op, klaar voor film. Vooraf hadden we ons eigenlijk niet zo verdiept in het verhaal, we lieten ons dus graag verrassen.

everest de jonge yeti premiere

Aangenaam verrast

En we werden zelfs aangenaam verrast! De meeste kinderfilms hebben tenslotte een vrij simpel en voor de hand liggend verhaal. Dat is hier eigenlijk niet echt anders, maar er waren toch veel verrassende elementen. In een notendop: tienermeisje Yi vindt een yeti op het dak van haar flat in Shanghai. De Yeti bleek ontsnapt na een kort gevangenschap door de (kleine!) bad guy meneer Burnish en biologe Dr. Zara. Laatst genoemden willen hem natuurlijk terug, maar Yi wil de Yeti juist terugbrengen naar zijn familie op Mount Everest. Met hulp van haar vrienden Jin en Peng waagt ze hier een poging toe, ook al is het duizenden kilometers verderop. Hierbij worden ze natuurlijk opgejaagd door Burnish en Zara.

Bekijk hier de trailer:

Wat vonden we ervan?

Op zich geen ‘uniek’ verhaal maar wat ons verraste was niet alleen de perfect geanimeerde karakters, hierdoor werd je snel opgezogen in het verhaal, maar vooral ook de mooie muziek. Yi speelt viool en brengt dit meerdere keren ten gehore. Everest, zoals de Yeti door Yi werd omgedoopt, vult dit prachtig aan met een soort lage hymne als hij gebruik wil maken van zijn magische Yeti krachten. Deze klanken, gecombineerd met perfect passende nummers van onder andere Coldplay (Fix You), maakt het een samenhangend geheel.

Door deze goed passende puzzel is het een feestje om naar te kijken en waren de dames bij teleurgesteld dat hij al was afgelopen. Ja, ik spoil een beetje, het komt allemaal goed met Yeti, maar wat wil je in een kinderfilm, dat is meestal wel zo.

everest de jonge yeti premiere

Ik nodig jullie zeker ook deze film ook te gaan kijken. Want naast de muziek en animatie is dit stiekem een verhaal over familie en vriendschap met een knipoog naar de moderne maatschappij (Lees: SELFIE) en een goede dosis humor. Oftewel, wij hadden een erg gezellige middag. Op de terugweg zaten de dames compleet verdiept in de tijdschriften uit hun goodiebag, kauwend op een chippie uit diezelfde goodiebag. Toch wel handig als je nog een uur moet rijden.

Klinkt als een gave film Lisanne, wij gaan hem tzt ook zeker een keer bekijken!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.