Egeltje Plof, een snel actiespelletje

Een spel met Nerf-pijltjes… dan weet je het wel, dat betekent actie! Eigenlijk is het idee achter Egeltje Plof niet zo pedagogisch verantwoord: het egeltje is boos en om de beurt gaan de spelers hem plagen door op zijn neus te drukken. Net zo lang tot het egeltje uit zijn vel springt en alle stekels de lucht in schieten.

egeltje plof spelletje

Anderen plagen vind ik niet zo’n leuk uitgangspunt, maar qua spel is het een geinig snel actiespelletje. Je trekt aan het staartje om het spel in de actiestand te brengen. Nerf-pijltjes gaan in de rug. Dan rol je om de beurt met de dobbelsteen om te zien hoe vaak je op het neusje moet drukken.

Spelregels

Je kunt zelf kiezen of de winnaar degene is die de pijltjes de lucht in laat springen of juist niet. Als extra spelelement kun je ook na het afschieten zo snel mogelijk de stekels laten verzamelen en daar per kleur pijltje punten aan toekennen. Wie de meeste punten verzamelt wint. Verschillende spel opties dus! Dat is fijn, met de kleintjes van een jaar of 3 / 4 kun je het eenvoudig houden. Met kleuters voeg je de puntentelling toe om het extra spannend te maken. 

Onze mening

Wij vonden het een leuk, snel spelletje. Binnen een paar minuten heb je er diverse potjes op zitten. Fijn als de kinderen (of papa/mama/juf/opa/oma…) niet heel veel geduld hebben. Je pakt het er makkelijk bij voor een vlug potje. De regels zijn snel uitgelegd. Let wel op dat er geen glazen limonade op de tafel staan tijdens het spelen, voor je het weet heb je er een stekel in drijven, haha.

egeltje plof

Lees meer artikelen over spelletjes.

Zouden jouw kinderen Egeltje Plof leuk vinden? Of zijn die wegschietende stekels nog iets te spannend?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 10 en 11 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen.

Geef vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Claudia Diependaal zegt:

    Het lijkt me een geweldig spel, waar veel mee gelachen gaat worden. Ik schrok alleen een beetje van de prijs van 30 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.