Keek op mijn Week: jankfilms, cursussen, stroopwafels en high lemonade

Wat heb ik deze week eigenlijk allemaal weer gedaan? De tijd raast lekker door als je het druk hebt. Heb me gestort op het vergaren van kennis, strategisch nadenken over het toepassen hiervan en natuurlijk het schrijven van mijn webinar en een start met een e-maillijst waarmee mensen zich kunnen aanmelden.

techniek insigne scouting

Jankfilms kijken

Zaterdag kreeg mijn kleine Bever bij scouting een insigne voor Techniek. Ze had alle proefjes erg leuk gevonden en deze zaterdag van stokjes, elastiekjes en een bierdopje een heuse katapult gemaakt. Met de oudste heb ik boodschappen gedaan  en verder voelde ik me verkouden en niet top. Dus in de middag ging Netflix aan, pakte ik de doos met tissues erbij en gooide alles eruit tijdens ‘Achtste groepers huilen niet’. Wat een prachtige film, maar sjemig wat verdrietig. Toen de film klaar was, zette ik de tv aan (met het idee dan zijn we even klaar met schermpjes) waar toen net een andere mooie jankfilm begon: Pijnstillers. Pfoeh… ’s Avonds heb ik mijn kleine muppets extra lang gekroeld en voorgelezen.

lekker wandelen in reeuwijk

Wandelen in het zonnetje

Zondag werd ik wakker gemaakt door mijn dametjes omdat ik ze beloofd had dat we als eerste verder zouden lezen in De Orde van de Drakenmenners. Genieten altijd, wanneer de kinderen zo in een verhaal zitten. Ze kropen heerlijk tegen me aan terwijl ik voorlas. Daarna om de beurt onder de douche en voor het raam wachten op papa, die ze mee zou nemen naar de verjaardag van hun nichtje. Daarna kwamen ze weer bij mij, waar de oudste klaagde dat het teveel wisselingen op 1 dag waren en te verwarrend allemaal. Ik liet ze dus even lanterfanten en we keken een Valentijnsfilm op Netflix, maar daarna vond ik het toch tijd voor een frisse wandeling langs de Reeuwijkse Plassen om even van het zonnetje te genieten. En daarna natuurlijk warme chocolademelk met slagroom… Na het avondeten gingen ze weer naar papa toe en stortte ik me heel allenig op het werk.

Busy bee

Maandag was ik een bezig bijtje. Vroeg in de sportschool, waar ik eindelijk weer mijn normale schema kon volgen. Geen last van de pols tijdens het trainen. Yeah!

Daarna thuis snel de laptop aan, want de introductiecall van mijn training was al begonnen. Deze calls zijn bijzonder nuttig om bij te wonen, heb ik al ontdekt. En goed te doen als je even wat yoghurt met banaan naar binnen werkt, koffie drinkt en gaat douchen. Ja, je leest het goed. Ik nam de laptop mee naar de badkamer – camera afgeplakt – en stapte onder de douche. Ondertussen kon ik door het douchegordijn heen meekijken en alles horen wat er gezegd werd. Ideaal! Kan gewoon. En dat ga ik dus vaker doen, zo besteed ik mijn douchetijd ook nuttig.

laptop in de badkamer
Laptop in de badkamer en doorwerken onder de douche. Kan gewoon.

Daarna door naar Woerden voor mijn afspraak bij Star Lashes om de wimpers te laten doen en even bij te praten. Even me-time. Thuis uiteraard hard aan de bak met alle inspiratie die ik heb opgedaan. Mijn actieplan is uitgeschreven, ik moet alles alleen nog even in de steigers zetten en gaan uitvoeren. Doodeng, maar ik ga het gewoon doen!

Tickets voor een Back 2 the 90s feestje gescoord voor 1 euro op Vakantieveilingen. Yay!

Strategiesessie en webinar

Dinsdag werkte ik verder aan mijn webinar. Ik heb de basis nu af en moet dit in een powerpoint gaan gieten én me verdiepen in de benodigde techniek erachter. Tussendoor had ik een skypesessie met Iris, die zich bezighoud met de branding van creatieve ondernemers zoals ik en wilde weten waar ik zoal tegenaan loop. Dit gaf me direct weer het inzicht over hoe ik mijn webinar moet bijschaven en hoe ik mij als ondernemer onderscheidt van anderen. 

poffertjes eten
Poffertjes als ontbijt, een feestje omdat we geen brood meer hadden…

Stroopwafels in de regen

Woensdag worstelde ik met mijn werk en kwam het allemaal niet zo tot stand als ik wilde. Gelukkig stond er in de middag iets anders op het programma om het hoofd leeg te maken: stroopwafels van scouting bezorgen met de meisjes. In de regen. Samen hadden ze 125 pakjes verkocht, dus we hadden het er maar druk mee. De briefjes met adressen regenden aardig nat, dus einde middag besloten we het voor gezien te houden. We pakten onze ingrediënten voor de macaroni bij elkaar en stapten in de auto naar opa en oma, waar we ook stroopwafels moesten brengen. Daar konden we lekker uitpuffen op de bank. Met een stroopwafel. Oma was zo lief om ons avondeten te koken dat we daar hebben opgegeten. Vroeg naar bed!

 

stroopwafels bolaro
De stroopwafels zijn altijd errug lekker! We hebben er zelf ook een paar geproefd deze week. Jummie!

Skypecall en persoonlijke groei avond

Donderdag worstelde ik nog steeds met mijn eigen weerstand en onzekerheid, waardoor ik niet uit handen kreeg wat ik voor ogen had. Gelukkig ging het beter naarmate de dag vorderde. Vroeg in de middag had ik een fijne skypecall met Kelly die me wat praktische tips gaf, waardoor mijn gedachten direct 100 kilo minder zwaar aanvoelde. Meteen uitgevoerd ook. Zij is momenteel bezig met een heel mooi programma op te stellen waarmee je meer kunt ondernemen vanuit je gevoel en je intuïtie kunt inzetten en ik vind het razend interessant om te horen hoe dat vordert.

Die middag ging ik weer met de meisjes en de scouting stroopwafels op pad en hadden we fijne ontmoetingen. Net als woensdag hadden veel mensen heel lief een snoepje voor de meisjes en andere lieve woorden. Ik zag ze groeien, zo mooi. Trots op mijn kleine dametjes die zich zo inzetten voor hun club. Het zonnetje scheen, dus het was heerlijk om buiten te lopen. 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Weten waar je goed in bent en wat kun je beter aan anderen overlaten. De basis voor groei van jezelf en je onderneming. Top avond met psycholoog en ondernemer @joelawake.

Een bericht gedeeld door Platform-Z (@platformz.nl) op

 

’s Avonds kwam voor het eerst de nieuwe oppas en volgens de meisjes kan hij erg goed voorlezen. Een succes, dus hij mag vaker komen. Zelf ging ik naar een avond van Platform Z in de sfeervolle woonboerderij van een ander lid in Nieuwerbrug. Hier werd de persoonlijkheidsscan die ik een half jaar geleden al had ingevuld, behandeld. De avond was heel interactief en bijzonder interessant. Net als de andere zzp-ers heb ik veel geleerd over mijn persoonlijkheid en wat dit betekent voor je bedrijf. Ik ga hier nog een blog over schrijven. Ik heb bovendien nog wat mensen gesproken met wie ik zakelijk wil samenwerken, dus deze avond was echt een cadeautje. Kom je uit Bodegraven, Reeuwijk of Nieuwerbrug en ben je zzp-er dan is lidmaatschap van Platform Z écht een aanrader.

High Lemonade

Vrijdag moest ik hard doorwerken, want om 11 uur werd ik op school verwacht voor een High Lemonade bij Unit 1. Dochterlief was dolblij om me te zien en ik werd hard geknuffeld. Dat alleen was het al waard om even vrij te nemen. Groep 3 kent inmiddels alle letters en kreeg heel hard applaus. We hebben gezellig gekletst en heerlijk gesnoept van al het lekkers. 

’s Middags bezorgden we nog meer stroopwafels voor scouting, want zaterdag moet het geld worden ingeleverd. Ik had een call met tips over Instagram en er werden wat leuke dingen voor een review bezorgd. We namen op verzoek van de meisjes direct een filmpje op met de nieuwe Hairgoals van LOL Surprise.

 

Na het avondeten bracht ik ze weer bij papa. Dit weekend moet ik het even met foto’s op de app doen, maar gelukkig zie ik ze snel weer. Morgen staat er een bijzondere behandeling op het programma die ik mag reviewen voor mijn blog en ik ben erg benieuwd. Via elektrostimulatie zou ik een paar centimeter kwijt moeten raken… Iemand hier al ervaring mee?

Heb jij mooie plannen dit weekend? 

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.