De Air Max-Familie wordt weer iets groter

De Air Max familie houdt niet op. Na zijn vele voorgangers krijgt de familie extra gezelschap. En niet zomaar één. De Air Max 270. Het nieuwe familielid heeft haar naam te danken aan haar hiel. De absolute eye-catcher. Met een verbluffende air-unit hiel die 270 graden zichtbaar is, maakt Nike het onmogelijke toch even mogelijk. Nike zorgt ervoor dat de mens zijn grenzen verlegt op een ondenkbare manier. Lopen op lucht is iets wat alleen in jouw wildste dromen voorkwam. Met één stap in deze sneakers wordt dit werkelijkheid.

Gastblog door Jaydee 

Begin 2018 breidde de familie zich pas weer uit, maar de 270 is nu al onmisbaar. De air-unit-hiel glinstert op elke hoek van de straat. En overal presenteert dit model zich op een andere manier. Zowel mannen als vrouwen kunnen dit model hebben. Draag ze onder een spijkerbroek, dan loop je erbij als de fashionkenner van het moment. Trek ze aan onder een trainingspak en je hebt jouw sportieve look compleet gemaakt. De schoen kan net een extra vrouwelijke impuls geven die jouw outfit nodig heeft. Ook bij kinderen zijn de schoenen geliefd. Het rondrennen op lucht, maakt een schooldag nét iets leuker. Nike biedt ze aan in het wit, maar ook bijvoorbeeld in het roze, blauw of zwart. Door al deze kleuren is de sneaker van alle markten thuis.

Zichtbare luchtrand

Toch is het een grote stap om de air-unit zo zichtbaar te maken. Men had Nike tot en met 1977 voor gek verklaard als het merk beweerde lucht te kunnen vangen. In 1978 kwam daar verandering in. NASA-ingenieur Frank Rudy zette de eerste stap naar de Air Max-revolutie. Rudy kreeg het voor elkaar om lucht te vangen in een super klein compartiment.

Tinker Hatfield, de grondlegger van de Air Max-familie, was zo geïnspireerd geraakt, dat hij dit verwerkte in een schoen. De Nike Air Max 1, de eerste van haar soort, werd geboren in 1981. Dit was het jaartal dat Nike geschiedenis schreef. En nu is iedereen wel bekend met de Air Max.

Van 1981 tot en met 2018 heeft Nike haar eigen grenzen verlegt en zo ook die van ons sneakerliefhebbers. Het resultaat? Een reeks mooie schoenen. De Nike Air max 270 is hopelijk niet de laatste van de Air Max reeks. Door de looks en de verbluffende technologie, wachten wij enthousiast af op nog een uitbreiding van de familie. Tot die tijd geniet ik van de laatste aanwinst.

Heb jij Air Max gedragen? En je kinderen?

Uitgelichte afbeelding: een ‘gewone’ Air Max via Shutterstock

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.