SmartMax, de aantrekkingskracht van magneten

Ook dit jaar was er weer de Speelgoed van het Jaar verkiezing. Eén van de genomineerden in de categorie 1-3 jaar was de My First Tractor Set van SmartMax, en wij mochten deze set testen! SmartMax staat bekend om zijn constructie speelgoed waarbij gebruik gemaakt wordt van magnetische kracht. Hierdoor kun je snel en gemakkelijk allerlei bijzondere constructies bouwen. Door het grote formaat van de onderdelen en de uitgesproken kleuren is het speelgoed al geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.

Gastblog door Esther Noordergraaf

Aantrekkingskracht van dit speelgoed

Aangezien de My First Tractor Set volgens de doos voor kinderen van 1,5 tot 5 jaar bedoeld is, besloot ik de set te testen met mijn kleuter (4 jaar). Mijn jongste (bijna 10 maanden) en mijn oudste (6 jaar) mochten even toekijken.

Maar zodra het uitpakken van de (goed gevulde) doos begon, meldde de jongste zich al. De magneten deden hun werk, de aantrekkingskracht was groot.  😉 Nadat alle zakjes uitgepakt waren, kon de ontdekking van het magnetisme beginnen. Behoorlijk intuïtief begon mijn kleuter de onderdelen in elkaar te zetten zoals afgebeeld op de doos. Maar al snel werden er nieuwe creaties gevormd. Een tractor met een paarden hoofd, of juist met de achterkant van een paard. Een heel lang paard, of een paard met twee hoofden. De gekste creaties werden gebouwd en er werd volop geëxperimenteerd met de aantrekkingskracht van de magneten.

Inmiddels mengde ook de oudste zich in het geheel aan tafel. De graafmachine, die wij al hadden van SmartMax, werd er bij gepakt. Hierdoor waren er nog meer variaties mogelijk.  Alle onderdelen konden met elkaar gecombineerd worden, super!

smartmax trekker

Geschikt voor diverse leeftijden

Ik was aangenaam verrast door het materiaal van de tractor en de paarden. De paarden zijn van zachter materiaal en de tractor is van stevig plastic, maar voelt ook ‘zacht’. Bovendien zijn alle onderdelen lekker groot, en dus goed vast te pakken door de kleine handjes. En groot voordeel, niet in te slikken door onze kleinste man. Lego is hier bijvoorbeeld erg favoriet, maar dat is echt niet te combineren met een kruipende baby. Deze set dus wel. Alle 3 de jongens vonden het speelgoed op hun eigen manier leuk. De oudste twee konden goed bouwen met de onderdelen en de fantasie werd geprikkeld. De een wilde tractor het liefst zoals die hoort, de ander maakte liever eigen creaties. Daarnaast vond de kleinste man de beestjes vooral erg interessant, maar ook de tractor en wagen vond hij leuk om rond te rijden.

smartmax trekker

Uit het juryrapport van de Speelgoed van het Jaar verkiezing

Toelichting van de ontwikkelingspsycholoog op de SmartMax nominatie in de categorie 0 tot 3 jaar:
De My First Tractor Set is veelzijdig speelgoed met verschillende speelelementen voor jonge kinderen vanaf 18 maanden. Jonge kinderen kunnen ermee bouwen, rond rijden en rollenspel spelen rond een thema dat jonge kinderen leuk vinden. Het bestaat uit een tractor met aanhangwagen waar je mee kunt rijden, goed voor de grove motoriek. Er zitten twee paarden bij en een boer, waarmee kinderen rollenspel kunnen spelen. De tractor, aanhangwagen en paarden bestaan uit twee delen, die met een staaf aan elkaar gezet moeten worden. Vervolgens kunnen hekjes op de kar gezet worden of op de grond als omheining voor het paard. De onderdelen zijn lekker groot, waardoor dit ook voor kleine kinderen makkelijk kan. Goed voor de fijne motoriek. Met een magnetische bal kan de aanhangwagen aan de tractor vastgemaakt worden. Jonge kinderen zullen zich hierdoor geprikkeld voelen om ermee te experimenteren. My first Tractor Set is veelzijdig constructiespeelgoed voor de kleinsten met een verrassings- of experimenteer-element, leuk om mee te ontdekken en rollenspel te spelen. Goed voor de ontwikkeling van fijne en grove motoriek, constructievaardigheden, fantasiespel en het ontdekken van oorzaak en gevolg.

 

Op het verlanglijstje

Wat mij betreft is de My First Tractor Set dus zeer geslaagd, en ik snap de nominatie voor Speelgoed van het Jaar helemaal! Naast deze set zijn er nog heel veel andere leuke sets van SmartMax, waarvan er zeker enkele op het verlanglijstje voor de eerste verjaardag van mijn aanstaande dreumes zullen verschijnen!

De My First Tractor Set kost € 24,95 en is onder andere te verkrijgen hier via Bol.com.

Hebben jullie SmartMax speelgoed in huis?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.