Keek op mijn Week: lunch met mijn broertjes, Kombucha cocktail, kermis, optocht en overal blauwe inkt

Lekker weekje was het weer. Wij deden een broers- en zussenlunch, de meisjes hebben nieuw speelgoed kunnen testen, het weer was heerlijk en alles kabbelde lekker voort. De werkdruk gaat wel weer hoger worden, maar voor nu was het goed te managen allemaal. Vanwege een mailserverstoring én de jaarlijkse Najaarsmarkt in ons dorp, heb ik eind van de week mijn blog wat meer los moeten laten. Lastig, maar even beter voor mijzelf…

Scouting en broers en zussenlunch

Zaterdag begon de scouting weer voor de meisjes. Ze hadden er veel zin in want “we doen vast iets heel erg leuks omdat het de eerste keer van het seizoen is”. Ondertussen deed mama lekker rustig de boodschappen en daarna bracht ik de dames bij opa en oma. Ik had namelijk een date met mijn broertjes! We zouden eigenlijk samen naar een persevent gaan, maar dat werd gecanceld. Daarom besloten we om gewoon zelf met elkaar te gaan lunchen en even bij te praten. Dat deden we bij De Munt in Bodegraven. Laatst vroeg één van mijn lezers mij of ik nog een leuk restaurant kende waar je met je kinderen kunt eten, dit blijkt er eentje te zijn. Dat ga ik uiteraard nog een keer met de kinderen samen ervaren, maar er is een aparte ruimte ingericht als speelhoek. Compleet met keukentje, verkleedkleren en ander speelgoed. Voor de wat oudere kinderen is er in de kelder bovendien een flipperkast. Ik heb daar niet gekeken, maar flipperen heb ik zelf al heel lang niet gedaan dus als ik er met mijn kids ga eten, gaan we dat in ieder geval even doen. Oh, en het eten was erg lekker. Dat ook. En goed gezelschap natuurlijk, dus gaan we vaker tijd voor vrij maken.

Mijn kinderen schrijven graag leuke woordjes op de lightbox…

Chillebillen

Zondag hebben we heerlijk uitgeslapen. Althans, ik werd zelf erg laat wakker en de meisjes waren in pyjama voor de tv gekropen. We deden lekker rustig aan en ik besloot een laptoploze zondag in te lassen. Tot mijn grote frustratie waren de meisjes echter niet van hun tablets af te krijgen. Ze wilden wel even met me naar de speeltuin voor een fotoshoot. En ze wilden ook wel even de Party Pop Teenies uitproberen voor mijn blog. Maar dat was het dan. Zelf ben ik met een puzzelboekje in de tuin in op mijn loungebankje gekropen. Even onthaasten.

Mooi weer voor een fotoshoot in de speeltuin met nieuwe outfits van NOP Kidswear.

Pas toen ze op bed lagen mocht mijn laptop weer aan. En ik maakte een cocktail voor mijn blog, er moet tenslotte ook gewerkt worden…

Mana Kombucha

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#cocktail maken met #manakombucha en #lemon #gin en #basilicum #saturdaynight #bloggerlife ietsteveel gin in gedaan geloof ik #lekker #review

Een bericht gedeeld door Marguerita (@marstyle78) op

MANA Kombucha is gefermenteerde thee die tjokvol probiotica zit. Een ware hype in de health food stores, en ik kreeg 6 flesjes in verschillende smaken toegestuurd om te proberen. Ze laten bij de bereiding dit brouwsel gisten tot alle suiker verdwenen is, waardoor het het niet alleen gezonder is, maar ook een veel kleinere ecologische voetafdruk heeft dan andere kombucha. MANA hoeft namelijk niet gekoeld vervoerd en opgeslagen te worden. Het is een smaak waar je even aan moet wennen, je kunt het als frisdrank drinken maar het kan ook heel goed in een cocktail. In het boekje dat ik erbij kreeg stond een recept dat me erg lekker leek en ik had bijna alle ingrediënten in huis: verse citroen, gin en de citroensmaak Mana Kombucha. Ik had er in eerste instantie iets teveel gin in gedaan voor het lekkere, dus later heb ik hem iets verdund met wat extra Kombucha. Lekker, lekker… en ondertussen bloggen hè? Is toch leuk werken in de avonduren met een cocktailtje erbij.  😎

Sporten

Maandag bracht ik de meisjes naar school, deed boodschappen en daarna op naar de sportschool! Ik ben nog steeds goed bezig. En ik heb nu ook een weegschaal, die vond ik voor een tientje bij de Albert Heijn dit weekend. Een mooi zwart exemplaar, past goed bij mijn interieur. Verder hard gewerkt en in de avond een marathon Jane the Virgin gedaan op Netflix.

Gezellig een spelletje Doolhof op een lazy saturday.

Knallen en gaan

Dinsdag ook heel hard aan de bak. Het liep lekker maar ik was zo gefocust dat ik er hoofdpijn van kreeg. Daarom nam ik ’s middags een break en ben ik een stuk gaan wandelen. Dat hielp helaas niet voldoende dus toen nog even plat op de bank met de 7Mind app voor 7 minuutjes mindfullness. Haaaaaaaaaaaaa… spanning er uit. Eerst wat fotootjes gemaakt van nieuwe perspakketjes en ik kon weer verder knallen achter mijn laptop.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dat was leuk! #eurodag op de #kermis #fun #woensdagmiddag #bodegraven #nevergrowup #singlemomlife

Een bericht gedeeld door Marguerita (@marstyle78) op

Meisjes kroelen en kermis

Woensdag kreeg ik een aanvraag in mijn mailbox waar mijn hart een sprongetje van maakte. Hunkemöller wil met me samenwerken en dat zou natuurlijk perfect in mijn ‘hot mommy 2.0′ doel passen. Spannend, ik hoop dat het doorgaat! Verder was ik lekker bezig met het onderhouden van mijn contacten in verschillende mailboxen. Van tikwerk kwam het niet echt. Maar ik was vol goede zin, want ’s middag uit school kon ik de meisjes weer knuffelen. En ze laten zien welke leuke dingen de postbode heeft bezorgd…

Oeh leuk! Bestelling van Mini & More kwam binnen.

Maar eerst bezochten we de kermis! Het was eurodag en dat scheelt aanzienlijk.

We hebben dus leuke dingen gedaan op de kermis en daarna thuis een Facebook live filmpje opgenomen met de Fingerlings Hugs knuffel:

Erg schattig ding!

Optocht

Donderdag was een drukke dag. De meisjes gingen naar school, ik probeerde te werken maar mijn mailsverver had een flinke storing waardoor ik veel dingen dubbel moest doen en ’s middags was het racen geblazen. Eerst naar zwemles en toen snel eten bij papa in verband met de optocht die avond. Het is Najaarsmarkt in ons dorp en waar wij normaal gesproken vooral naar de optocht kijken, gingen de kinderen nu meedoen met de kar van school. De jongste was ingeloot om op de kar het feest aan te zwengelen en oefende vooraf al wat coole moves en teksten, waarbij ze genoot van haar rol. Ik bracht de kleine muppet om even na zessen naar het verzamelpunt van de karren waar het al een gezellige boel was met veel muziek. Daar moesten we best even wachten, dus ik was blij dat mijn ex dochter 2 ondertussen naar het andere verzamelpunt kon brengen. De avond bestond vooral uit veel wachten, maar het was ook erg gezellig om lekker bij te kletsen. Na het zien van de optocht pakte ik snel de auto naar de andere kant van het dorp om de kinderen daar weer op te halen. Dat werd uiteindelijk na 9 uur in de avond pas… Kindjes blij maar gesloopt en ik had geen puf meer om nog iets van werk te doen. Lekker met Jane the Virgin op de bank en vroeg naar bed.

Blauw, blauw ik hou van jou… ?

Vrijdag besloot ik de meisjes wat langer te laten liggen. Ze waren helemaal op van de avond ervoor. Daarna liet ik ze wakker worden onder de douche en ondertussen luisterden we onze gezellige wakker-worden-liedjes (Wakker Worden van Jovink, Wakker Worden van Jochem Meijer, 3 minuten van Carlo en Irene, en zo nog een heleboel nummers meer). Na het douchen en met muziek aan het ontbijt, zat de stemming er weer in en konden we naar school. We bleken echter de enigen te zijn die pas om 9 uur kwamen aankakken…  😳  Oeps… Ik dacht er waren zoveel kindjes bij, er zullen er vast meer even rustig aan doen. Of misschien gaan mijn kinderen als enige altijd vroeg naar bed (19.30 uur)? Die hebben echt hun slaap nodig.

Lunchen bij de Kwalitaria met puzzelboekjes mee. Toch even lastig met één kind in de bovenbouw en eentje in de onderbouw.

’s Middags lunchten we samen met de speeldate van de jongste bij de Kwalitaria broodjes kroket. Van de oudste had ik begrepen dat er maar 4 kindjes op vrijdag overblijven: zij en nog 3 jongetjes die vrienden van elkaar zijn… Voel me daar dus toch een beetje lullig over, maar naar huis rijden, eten en weer terug binnen een half uur redden we gewoon niet. En ik word daar om heel eerlijk ze zijn ook strontchagrijnig van als ik tijdens zo’n lunchpauze 3 kinderen moet gaan zitten heuen om door te eten, te drinken, te plassen en weer naar de auto… We wonen gewoon niet meer zo dicht bij school nu en als de brug tegen zit, is het helemaal stressen geblazen. Vandaar deze oplossing. Ik had puzzelboekjes van Denksport mee, stiften en een leuke Smart Game. Ideaal en daarna kon de oudste naar school en nam ik de kleintjes mee naar huis.

Ook de Party Pop Teenies hebben we deze week geprobeerd voor de blog.

Eén van de liedjes die ze zo leuk vinden is ‘Blauw, blauw, ik hou van jou’ door Pino uit Sesamstraat. Helaas bleek nadat we de speeldate hadden weggebracht en de oudste van school, dat de kleintjes dit liedje in de praktijk hadden gebracht. De trap… de overloop… de vloer op de kinderkamer… de trap op het stapelbed… het beddengoed… ALLES zat onder de blauwe stempelinkt… Ik kon wel janken. Alles schoongemaakt. Gelukkig lukte dat en terwijl ik dit schrijf draait de wasmachine en hoop ik dat het beddengoed ook te redden valt. Uiteraard werd er nog over gelogen ook. Niemand had het gedaan. Daardoor werd ik nog pissiger. De braderie hebben we dus overgeslagen. Ik had er geen zin meer in en ik had die avond ook geen zin meer om te werken. Was er helemaal klaar mee.

Gelukkig was ik nog niet klaar met Jane the Virgin en gunde ik mijzelf daar een gintonic bij. Even relaxen…

En later die avond ontdekte ik dat de meisjes een tent van hun stapelbed hadden gemaakt en gezellig bij elkaar in bed waren gekropen. Tja, en dan smelt je toch weer hoor… zo lief!

Morgen nieuwe kansen? 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. MarjonS zegt:

  Oei, overal blauwe inkt. En dan heeft niemand het gedaan he. Herkenbaar.
  Leuk om weer je week te lezen.

 2. Kelly Aarts zegt:

  Leuk weer om te lezen. En wat leuk dat je dochter meteen al het shirt aanheeft!

  1. Marguerita zegt:

   Tis een geweldig setje alleen het rokje blijkt nog iets te wijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.