Sfeervolle kinderkamers met Spaanse invloeden

Zoek je naar een manier om de kamer van je kind(eren) warm en sfeervol te krijgen? Met een paar Spaanse invloeden in het interieur knapt de kinderkamer in een mum van tijd gezellig op! Het voordeel van de Spaanse woonstijl is bovendien de rustige en natuurlijke uitstraling: heerlijk bevorderend voor de slaap… Een paar leuke tips voor Spaanse invloeden in de kinderkamer!

Tip 1. Hangplantje

Op het Spaanse platteland leven de mensen dicht bij de natuur en daarom vind je in deze woonstijl veel natuurlijke materialen terug. Een leuke manier om dit te doen is door een plantje in een aardekleur pot aan het plafond te hangen met ruw touw! Planten zijn erg gezond in de slaapkamer: ze verbeteren de luchtkwaliteit, verhogen de luchtvochtigheidsgraad (goed voor de luchtwegen!) en brengen rust.

Tip 2. Houten kledingkast

Hout is een echte sfeermaker en past goed bij zowel de landelijke Spaanse stijl als de zonnige Ibiza look. Voor een landelijk plaatje kies je een robuuste kledingkast met knoesten en onregelmatigheden; voor het Ibiza sfeertje kun je een lichte houten kast kiezen met een design afwerking.

Foto: Lumz.nl, Kave Home stoel

Tip 3. Spaanse meubelmerken

Ben je op zoek naar Spaanse invloeden in je interieur, maar wil je ook meegaan met de nieuwste trends? Geen probleem: Spaanse meubelmerken weten de twee feilloos te combineren. Een mooi voorbeeld is het merk Kave Home, dat met jonge ontwerpers werkt die goed aanvoelen hoe je een huis modern en toch sfeervol kunt inrichten. Denk aan leuke krukjes van hout en bananenblad, of oma’s schommelstoel in een nieuw en comfortabel jasje!

gaudi
Foto: Shutterstock

Tip 4. Creatief met tegeltjes

Je kent ze wel: de vintage (of vintagelook) tegeltjes met sierlijke patronen en leuke kleurtjes. Ideaal voor een Mediterrane uitstraling in huis! Maar je hoeft niet meteen de hele kinderkamer om te bouwen: met een paar tegeltjes kom je al heel ver. Plak er vier op het bovenblad van het nachtkastje, of kies voor een sticker met een rij tegelpatronen en geef die een mooi plekje op de vensterbank!

tak diy
Foto: Shutterstock

Tip 5. Gebruik de vondsten van je kinderen

Kinderen vinden het heerlijk om in de natuur te struinen en nemen hun schatten graag mee naar huis. Aanmoedigen, want daarmee kun je de meubels in de kinderkamer een fantastische Spaanse look geven! Schelpen en gedroogde zeesterren op de deur van de kledingkast zorgen voor een strandsfeer, terwijl je van hout en scherven aardewerk een mooi kunstwerk voor aan de muur kunt maken. Samen met je kind. Hoe leuk is dat?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.