Keek op mijn Week: kinderkamer op orde maken, gewoon balen van alles en Spoorwegmuseum

“Maar je kinderen zijn toch net 4 dagen bij je ex geweest?” vroeg een vriendin toen ik klaagde nog steeds mijn werkachterstanden niet te hebben ingehaald. En ja, ik had inderdaad gedacht om in die tijd mijn achterstanden weg te werken en de boel op orde te krijgen. Niet gebeurd, want er kwam een kinderkamer tussen. Ben heel blij dat die deze week eindelijk is gedaan hoor, daar niet van. Maar qua werk schiet het dus niet zo op als ik in mijn hoofd had. Ondanks de inspiratie krijg ik weinig uit de vingers. Het gaat niet en daar baal ik van.

boek lezen
Vorig jaar gewonnen op Onlybyme, nu eindelijk de rust om er in te lezen.

Baal, baal, baal

Gewoon even balen. Terwijl er eigenlijk toch heel veel gedaan is. Balen omdat de kinderen elke week weer opnieuw moeten wennen aan dit huis. En dus niet gaan slapen. Helemaal niet nu ze een nieuw bed kregen. Ik werk vaak ’s avonds als ze op bed liggen en dat schiet nu dus niet op. Balen, terwijl er echt veel dingen wel goed lopen. Maar soms voel je je gewoon even crap. En lukt het allemaal niet. Steeds weer neem ik me voor dat het ‘dan en dan echt opgelost gaat zijn’. Dat het niet erg is om even wat meer rust te nemen en op andere dingen te focussen. Terwijl ik daar tegelijkertijd ontzettend van baal. Balen bij elke reactie op de winacties die ik deze week online zette, waaruit blijkt dat ze eigenlijk niet hebben gelezen welke prijs ik nu precies weggeef. Bij de zoveelste dacht ik dat het aan mij lag en heb ik de teksten nog eens minutieus nagelezen… om tot de conclusie te komen dat er toch echt heel duidelijk is aangegeven wat het te winnen product precies is. Meh… Maar goed, als je eenmaal baalt dan valt er ook direct van alles te balen. Laat ik jullie nu maar even vertellen over alle leuke dingen deze week en alles wat wél gedaan is!

Kinderkamer behangen

Zondag kwam mijn moeder de kinderkamer behangen. Superfijn, ze was ook erg te spreken over de kwaliteit van het Saartje Prum behang dus dat wordt een positieve review. Dit is behang Flo Goud en ligt echt nét in de winkel. De muur insmeren werkt een stuk prettiger dan behangbanen lijmen en het ziet er zo gaaf uit op de muur! Ook mijn vader kwam mee om allerlei klusjes te doen, en ik assisteerde uiteraard. Die ochtend had ik nog wel even achter de laptop gezeten maar verder was het vooral werken aan het huis.

Chipskettingen rijgen, gewoon omdat het kan!

Work, work en boodschappen

Maandag maakte ik wel behoorlijk wat meters op werkgebied, maar niet genoeg om de achterstanden weg te werken. Ik was vooral druk met het opstellen en versturen van achterstallige facturen. Ook maakte ik een begin met de maandafsluiting van april (nog niet mee klaar overigens) en het doorsturen van gegevens voor de privé belastingaangifte… ’s Middags deed ik boodschappen en stapte ik ook meteen even Kruidvat binnen en de groenteboer. Daarna weer verder werken tot ik er om half 7 ineens achter kwam dat ik nog moest eten! ’s Avonds besloot ik dat het mooi was geweest en heb ik lekker wat afleveringen Homeland gekeken. Heerlijk eventjes bingewatchen zoals ze dat noemen.

Koffie met vriendinnetjes en levering stapelbed

Dinsdag was een gezellige drukke dag, maar van werken kwam het niet echt. ’s Ochtends deed ik een paar uurtjes wat nuttigs achter de laptop en ging toen op de koffie bij een vriendin om een ander vriendinnetje te verrassen vanwege een in het water gevallen verjaardag. Ik had haar al heel lang niet meer gezien én het was prachtig weer, dus dat was heel erg leuk en zo gezellig dat ik meteen ook bleef lunchen. Daarna was het toch echt tijd om afscheid te nemen.

Vandaag namelijk eindelijk de levering van het stapelbed van de meisjes gepland. Het zou al veel eerder komen, maar door een ongeluk bij de transporteur was het te beschadigd om uit te leveren en moesten we nog een paar weken langer wachten. Ik merkte aan de meisjes dat ze het heel naar vonden nog niet echt een eigen plekje te hebben: geen eigen bed (ze sliepen op de logeerbedden van mijn ouders), kale muren, leven uit koffers… Hopelijk kunnen ze nu echt een beetje settelen.

Papa zou met de meisjes komen eten, zodat hij kon helpen met in elkaar zetten. Daarna kwamen ook opa en oma, want het is een behoorlijk bed! Om 5 uur werd het bed geleverd en om kwart voor 6 begonnen opa en papa met in elkaar zetten. Uiteindelijk zijn ze er om 10 uur maar mee gestopt, want de meisjes (die in mijn bed lagen) wilden maar niet slapen. Het onderste bed was toen slaapveilig en opa zou de volgende dag verder gaan. Uiteindelijk was het afscheid van papa heel heftig voor de jongste, dus hebben we met z’n drietjes het songfestival nog afgekeken en daar werd ze rustig van. Uiteindelijk lagen we om kwart voor 11 in bed: de oudste in haar nieuwe bed, de verdrietige jongste bij mama. Binnen een minuut viel ze in slaap.

Lekker puzzelen in de Kidsweek

Kinderkrant Kidsweek bestaat alweer 15 jaar en dat vieren ze. Op heel veel scholen worden gratis exemplaren uitgedeeld aan de kinderen vanaf groep 4. In overleg met de juf van groep 4 die dit een leuk idee vond, heb ik daarom voor de hele klas van mijn dochter een Kidsweek aangevraagd, inclusief een lesbrief voor de juf. We kregen er zelfs meer dan de 30 stuks die we nodig hadden, dus de juf kan ze ook aan de andere groep 4 uitdelen. Omdat het nu vakantie is, zijn mijn meiden vast begonnen met het maken van de puzzelpagina. Zoek de 10 verschillen, werd een leuk onderling wedstrijdje en ik mocht ook helpen om ze te vinden. De moppenpagina was ook een hit. Kidsweek verschijnt elke week en bevat een leuke mix aan kindvriendelijk nieuws, zodat kinderen ook leren over actualiteiten en hoe je een krant kunt lezen. Voor leraren haakt Kidsweek aan bij de kerndoelen voor begrijpend lezen en bieden ze lessen mediawijsheid aan voor kinderen vanaf groep 5. Leuk zulke praktijklessen zo richting de naderende zomervakantie!

Levering eenhoornfeestje

Woensdag is opa bijna de hele dag bezig geweest met het stapelbed. Maar het staat! Ik kon het schoonmaken, de matrassen konden er op en de dames mochten er nu allebei in slapen. Wat vonden ze het mooi! Tussen de bedrijven door werden er ook een paar grote dozen bezorgd van Feestwinkel.nl met allemaal gave spulletjes voor het eenhoornfeestje dat de jongste voor haar verjaardag gaat geven. We namen meteen de unboxing maar op en iemand vond het nodig om die meteen een duimpje omlaag te geven… Nou, we zijn er zelf wel heel blij mee en mijn kleine muppet is helemaal in de wolken omdat ze een eenhoornfeestje gaat krijgen  😎

Gewoon niets bijzonders

Donderdag was even nodig om bij te komen. Het weer was ook iets koeler dan de afgelopen dagen. De meisjes hebben uren op hun nieuwe kamertje gespeeld nadat ik al het speelgoed er weer in had gesjouwd en beneden had ik echte thee klaargezet in hun theeserviesje. We deden een unicorn fotoshoot en hebben ondertussen mooie bloemetjes geplukt en daarna hebben we chipskettingen geregen, die we op aten tijdens het kijken van Dolfje Weerwolfje op Netflix. Ik zat veel achter de laptop en heb met de meisjes ook alle koffers uitgepakt en de kasten in het bed ingericht. Lekker genieten van alweer bijna het einde van deze meivakantie.

Spoorwegmuseum

Vrijdag stond opa al vroeg op de stoep, want we gingen met z’n viertjes naar het Spoorwegmuseum in Utrecht. Ik mocht hier verslag doen van het Thomas de Trein weekend voor mijn blog. Opa, de meisjes en ikzelf waren er nog niet eerder geweest en we hadden er al veel mooie dingen over gehoord. Het was mega druk met bezoekers, maar wel heel erg leuk! Het was stralend weer en dit treinenmuseum is ook met jonge kinderen echt een aanrader. Binnenkort lees je hier uiteraard alles over in een verslag.

En dan smelt je…

Na deze drukke dag besloot ik nog even te gaan douchen nadat ik de meisjes op bed had gelegd. Ze hadden echter andere plannen. Toen ik de douche uitstapte, waren ze uit hun bedjes gekropen om stiekem samen een boodschappenlijst te maken voor Moederdag <3 Ze misten papa wel voor de voorbereidingen zeiden ze, maar als ik een beetje zou helpen op zaterdag dan moet ik zondag vooral maar heel lang in mijn bed blijven liggen zodat ze hun plannetje kunnen uitvoeren… Wat een schatjes zijn het ook! *snif snif* pink even een paar traantjes weg hoor. “Het wordt een groot feest zondag voor je mama.” Nou, met zoveel liefde kan dat niet missen inderdaad…

Heel fijn weekend en ik hoop dat jullie allemaal overladen worden met liefde op Moederdag <3!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. MarjonS zegt:

  Fijne Moederdag met zulle lieve meiden

 2. Wat een leuk thema, een eenhoornfeestje! En fijn dat ze nu een bed hebben om in te slapen. Ziet er mooi uit. Ik loop ook een beetje achter met bloggen maar het gezin gaat natuurlijk voor.

 3. Kelly Aarts zegt:

  Wat lief van je meiden dat ze je willen gaan verrassen! Zeker als het een wat moeilijkere periode is voor jou en je meisjes, merk je rond Moederdag hoe blij je met elkaar kunt zijn.
  Ik zou me als ik jou was vooral proberen te richten op je meiden en je huis, en me proberen niet te druk te maken om de andere dingen. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar zure en rare reacties van mensen vreten echt energie. Hoe groter je blog gaat worden, hoe meer je dit waarschijnlijk zult gaan krijgen, denk dat je dat een beetje naast je neer moet proberen te leggen.
  Ik vond het filmpje van je meiden in ieder geval superleuk, dat hebben ze erg goed gedaan! (en wat een leuk pakket…. vooral die capes…)
  Succes de komende tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.