Keek op mijn Week: wennen aan het nieuwe huis, pech op woongebied, Koningsdag en perspakketjes

Voor ons was het een spannende week: voor het eerst geslapen in het nieuwe huis. De luxe van een eigen plekje, maar wel ondertussen je draai een beetje vinden en alle spullen een logische opbergplaats geven. De meisjes beginnen gelukkig een beetje te acclimatiseren nu en tussendoor hadden ze ook nog speeldates, sportdag/koningsspelen, zwemles en vierden we Koningsdag. 

gordijnen
Zwarte gordijnen van een tante gekregen en bank van mijn broer en schoonzus.

Logeerbedden dan maar

Maandag zouden we voor het eerst gaan slapen in ons nieuwe huis. Het bed van de meisjes zou dinsdag bezorgd worden, maar we kregen het nare bericht dat er in het magazijn een ongeluk was gebeurd. Bed kapot. Een vervangend exemplaar moest dus uit de fabriek komen en daar zat wel even levertijd op. Als oplossing mochten we gelukkig de logeerbedden lenen waar de meisjes bij mijn ouders op hadden geslapen. Mijn vader en zijn buurman zorgden ervoor dat ook deze werden verhuisd. Ondertussen draaide de wasmachine van mijn moeder overuren om fris beddengoed te verzorgen en kwam ik erachter dat ik geen hoeslakens en moltons had… Snel naar de Zeeman dus om inkopen te doen. Daar scoorde ik niet alleen hoeslakens en moltons voor de meisjes en mijzelf, maar ook een leuke speelgoed opbergmand, placemats, een tafelkleed en matchend dienblad (wit met zwarte stippen) en extra ondergoed voor de meisjes. Ik vond het toch een beetje krap worden qua aantallen nu de helft van de kleding bij papa ligt en de helft bij mij. Ook deze hoeslakens moesten nog even vlug in de was voor ze op de bedden konden. Tussendoor kwam de klusman via de woningbouw de badkamerspiegel nog vervangen. Precies op tijd. Papa bracht die avond de meisjes die net zo zenuwachtig waren als ik zelf… Erg spannend zo’n eerste nachtje. Daarna kwamen opa en oma nog met het laatste beddengoed. De meisjes waren die avond lang onrustig en kwamen wel tien keer naar beneden.

Wasmachine past precies

Dinsdag werden de wasmachine en de combi-magnetron bezorgd en aangesloten door de mannen van Expert. Het was even spannend of de wasmachine en droger wel naast elkaar zouden passen op het plekje dat ik had bedacht, maar dat ging precies. Ze adviseerden me wel om heel snel een douchewand te laten plaatsen, zodat de apparatuur niet beschadigd. Daar moet ik nu dus nog even achteraan. Dat ik een beetje uit mijn doen ben, dat bleek wel… Inmiddels heb ik al 3x de wasmachine weer uitgezet omdat ik vergat wasmiddel toe te voegen.

Koningsspelen

Woensdag hadden de meisjes Koningsspelen op school en gingen ze in het oranje gekleed. Ze gingen met de hele school naar de sportvelden waar stormbanen en allerlei leuke beweegspelletjes klaar stonden. De meisjes hadden er ontzettend van genoten! Ondertussen kwam mijn vader zoals elke ochtend op de koffie om wat lampen en andere dingen op te hangen. Gezellig hoor! Samen sjouwen we elke keer weer wat spullen naar zolder en zo wordt het huis steeds meer een thuis. Hij repareerde deze dag ook mijn 2ehands vaatwassertje en dat scheelde veel tijd in de avond. Verder sjouwden we nog het een en ander heen en weer voor mijn blogvriendinnetje Joyce, die deze avond een bakkie kwam doen en wat spullen overnam. Dat was gezellig én het werkte bijzonder goed om de kinderen in 1x te laten slapen: nu er visite was durfden ze niet naar beneden en vielen ze al heel snel in slaap.

Spitskool van de Groenteboer

Donderdag haalde ik vanwege de zwemles een spitskoolstampotje bij groenteboer naast school. En nu ik er toch was ook direct een bak vol verse fruitsalade als toetje. Deze mama wilde goed voorbereid zijn na de zwemlessen: vermoeide kinderen en veel trek! Normaal had mijn ex of opa en oma het eten klaar, maar dit keer moest ik het natuurlijk zelf doen. Koken is niet echt mijn ding, dus ik wilde geen risico lopen en wel een gezonde maaltijd neerzetten in een handomdraai. Voor herhaling vatbaar! De spitskoolstampot hoefde ik alleen maar op te bakken en hij was erg lekker. Trots op mezelf, want: geen patat gehaald.  😉

CV echt kapot

Vrijdag schakelde ik hulptroepen in. We hadden nu een aantal keer staan douchen waarbij steeds weer het water ijskoud of loeiheet werd. En dat met een thermostaatkraan. Gevaarlijk met kleine kinderen en ik wil niet dat ze aan de knoppen draaien. Mijn allereerste douchebeurt dinsdagochtend begon ik al met het herstarten van de cv-ketel. Ik mis mijn oude fijne badkamer verschrikkelijk…  😥  De hulptroepen vulden mijn radiatoren zodat die een tandje hoger kunnen met deze kou en concludeerden dat mijn CV-ketel kapot is. Maar ja… Koningsdag…

Tafel en stoelen van Jysk, lamp van Eyoba, behang Kek Amsterdam, roze muur Flexa Lichtroze. Kasten allemaal 2e hands.

Vrijmarkt koopjes

Met de meisjes deed ik een rondje vrijmarkt waarbij we een fijne ‘buit’ scoorden: 2 paar hockeyschaatsen waarvan een paar splinternieuw voor een prikkie, skeelers, 2 sets valbeschermers en mijn jongste mop kocht voor 10 cent Stormvlieg uit ‘hoe tem ik een draak’. Daarna deden we een ijsje bij de Zoete Inval en reden we naar opa en oma voor koffie en gezelligheid.

Boerderij de Deel

’s Avonds namen we opa en oma mee uit eten bij het deze avond nieuw geopende restaurant van Boerderij De Deel in Nieuwerbrug. Hier volgt nog een aparte blog over. Er waren wat opstartprobleempjes, maar het eten was heerlijk en leuk dat we precies op tijd in de stal waren voor het koeien melken. De meisjes vonden vooral de lammetjes en het kalfje geweldig.

Oh jee, ziek?

Zaterdag klaagden de meisjes beiden over buikpijn. Ik gooide het op de spanning (de oudste klaagt er al 3 weken over) en bracht ze gewoon naar scouting. Papa haalde ze daar op voor een middagje gezelligheid, maar bij de jongste kwam alle Fristi van de avond ervoor er in de gang uit… arm popje. Ze was dus echt niet lekker… #momfail Gelukkig knapte ze daarna wel weer een beetje op en hadden ze het gezellig. Ik mocht ook komen eten en de dames konden daar lekker in bad. Een stuk comfortabeler dat met een kapotte cv. Daarna nam ik ze weer mee voor een hoofdstukje Wipneus en Pim en was het bedtijd.

Perspakketjes

Naast alle spulletjes die ik deze week even snel aanschafte bij de Zeeman, Bol en Formido, kwamen er nog wat perspakketjes binnen. Zelf houd ik inmiddels een lijstje bij van de spullen die ik eigenlijk nog mis. Sommige dingen kan ik nog meenemen uit het oude huis, maar niet alles natuurlijk en al doende ontdek je wat er eigenlijk nog nodig is.

Footway

Bij Footway mocht ik weer iets leuks uitzoeken. Op vakantie in de bossen ontdekte ik dat de laarsjes bij papa thuis stonden. Zulke dingen moet je gewoon in 2 huizen hebben omdat je nooit weet wanneer je het nodig hebt. De oudste kreeg daarom stoere regenlaarzen met zebraprint en voor de jongste vond ik lieve roze regenlaarsjes van Hello Kitty. De dames waren blij met mijn keuze en vonden het leuk dat er nieuwe laarzen voor ze klaar stonden bij de deur.

bunchems

Bunchems

De Bunchems hebben weer een nieuwe lijn uit. De meisjes spelen hier nog graag mee, dus leek het me leuk om deze te reviewen. Kwam net vandaag binnen dus de meisjes hebben het nog niet gezien.

Oosterse lamp

Voor een review van Ghalia lampen mocht ik een Oosterse lamp uitzoeken voor mijn hal. Hier hadden ze ook nog een klein sfeerlichtje bij gedaan met grote waxines, heel erg leuk! Mijn vader heeft hem direct opgehangen en wat een effect… Binnenkort de review!


Roze doos van BOTI

BOTI vroeg ons of we mee wilden werken aan een babyshower. Omdat ik echt even de tijd wilde nemen voor de unboxing stond de knalroze doos daarom al de halve week in onze woonkamer te pronken en te lonken… wat zou er toch in zitten?

roze doos

Voor Vaderdag en Moederdag

Elma van Vliet stuurde me haar nieuwste uitgaven om iets leuks mee te doen voor Vaderdag en Moederdag.

elma boekjes moederdag

Hoe was jouw week? Heb jij ook zulke mooie koopjes gevonden op de vrijmarkt?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Kelly Aarts zegt:

  Wat gaan de weken snel! Productief weekje gehad zo te lezen.

 2. MarjonS zegt:

  Spannend en fijn dat jullie nu een eigen plek hebben. Hopelijk voelen jullie je snel helemaal thuis. En wordt de CV ketel gemaakt.

  1. Marguerita zegt:

   Yes ze komen hem deze week repareren gelukkig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.