Leestip: André het Astronautje terug naar de aarde

André Kuipers is tegenwoordig niet alleen bekend als astronaut, maar ook van zijn kinderboeken. Tijdens zijn verblijf in het ISS ruimtestation bedacht hij personage ‘André het astronautje’ dat perfect zou zijn om het belang van wetenschap, milieuvraagstukken en de schoonheid van de aarde over te brengen op andere mensen. Dat wist ik, maar tot voor kort had ik de kinderboeken nog niet gezien. Recent kregen we van de uitgever de laatste titel toegestuurd ‘André het astronautje terug naar de aarde’ en konden we een oordeel vellen.

andre het astronautjeIk vind het een mooi idee dat het boek in de ruimte is ontstaan. Wij kenden zelf de eerdere boeken nog niet, en daarom vond ik ’terug naar de aarde’ in het begin wat lastig om in het verhaal te komen. Als je eerdere delen hebt gelezen is dat denk ik makkelijker. Wat direct opvalt zijn de prachtige illustraties, afkomstig van Natascha Stenvert, dat maakt het voor kinderen een plezier om te lezen.

andre het astronautje

Waar gaat dit boek over?

In dit kinderboek zweven André het astronautje, Valentina, Astromuis en de hond Laika in hun raket door het heelal. Na een spannend bezoek aan Mars (dat in een eerder boek te lezen is) zijn ze op weg terug naar de aarde. Maar als ze uit het raam kijken, is de aarde nog héél ver weg. Gelukkig kan André met de telescoop die ze van hun marsvriendjes hebben gekregen, de vulkanen en zeeën al zien. Wat is de aarde toch mooi! Als André en zijn vriendjes na een spannende landing op het water uit hun raket stappen, blijkt dat ze wel een heel bijzondere verrassing van Mars hebben meegenomen…

andre het astronautjeHet is leuk om met je kinderen samen te mijmeren over ruimtereizen. Terloops leren ze van alles, bijvoorbeeld over satellieten en hoe zonde het is dat we als mensen onze kostbare planeet in gevaar brengen, maar het is geen informatieboek. Deze serie richt zich op kinderen vanaf 4 jaar en het is echt een fantasieverhaal, mijn oudste dochter zou het ook al zelf kunnen lezen. Het boek heeft een lekker groot voorleesformaat: 24,5 bij 30 centimeter. Ik denk dat het voor kleuterjuffen ideaal is bij het werken aan het thema ‘de ruimte’ of ‘milieu’.

andre het astronautje

De adviesprijs bedraagt € 14,95.

Ken jij de kinderboeken van André Kuipers al?

 

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.