Keek op mijn week: kerstboom, sneeuw, huis verkocht, puzzelen, strijkkralen en lekker thuis

Wat een bijzondere week met al die sneeuw, vonden jullie ook niet? Zo’n dik pak zorgt er toch echt wel voor dat je je week even anders moet indelen dan je misschien vooraf had gedacht. Ik ben zo blij dat ik vanuit huis werk, met de keukentafel als mijn bureau. Alle reden om lekker binnen te blijven en het thuis gezellig te maken.

gourmetten
Overheerlijke gourmetschotel van Keurslager Kamerling.

Kerstboom optuigen

Zaterdag gingen de meisjes naar scouting en maakten ze van zoutdeeg kerstboomversieringen. Ook namen ze een geknutseld schoentje vol met lekkers mee naar huis. Daarna hebben ze met papa de kerstboom opgezet, waarna er steeds aan mij werd gevraagd of het al tijd was voor de decoraties… Terwijl papa en de jongste boodschappen deden, hebben mijn oudste en ik de boom versierd. Uiteraard stonden er tijdens deze klus kerstliedjes aan om het gezellig te maken in huis. Vanwege de andere indeling van onze woonkamer nu was het wel even puzzelen waar de boom moest staan. Op advies van dochterlief werd het middenin de kamer, waardoor het dressoir aan één kant tijdelijk niet meer open kan maar het is even niet anders. Staat wel weer heel sfeervol en ik kan er vanaf mijn werkplek de hele dag naar kijken  🙂 .

De kerstboom en ernaast een zielig ziek meisje dat al heel veel zakdoekjes gebruikt heeft…

Ziek en sneeuwpret

Zondag was een kort nachtje. De jongste kroop bij ons en had oprispingen rook ik, daarom haalde ik snel een emmer van zolder en dat was maar goed ook. Toen ze hem nodig had, pakte ik hem precies op tijd van mijn nachtkastje. Het arme kind bleef bezig dus papa is om half 6 met haar naar beneden gegaan om een filmpje te kijken. Later op de dag knapte ze weer wat op. Toen de sneeuw langzaam bleef liggen, heb ik de dames eerst in bad gezet. Eenmaal er weer uit lag er een lekker dik pak buiten! Samen met de oudste deed ik een rondje met de slee. Even een beetje sporten en in beweging blijven voor mij. Dat was erg leuk dus ik vroeg de jongste of ze toch ook even in haar sneeuwpak een klein rondje op de slee wilde rijden. Nog nooit eerder lag er genoeg sneeuw voor (terwijl ik met haar zus nog weleens boodschappen gedaan heb met de slee), en ze vond het geweldig. Na deze pret wilden de dames nog even in de tuin spelen en vroegen ze om sjaals en neusjes voor minisneeuwpopjes.

Wimpertjes

Maandag zou code rood pas vanaf 12 uur ingaan. Gelukkig maar, want die ochtend ging ik naar Star Lashes in Reeuwijk om mijn wimpers bij te laten werken. Met mooie wimpers stapte ik de sneeuwbui in en was ik thuis voordat het echt los ging. Die middag haalde ik de kinderen met de slee uit school, hoe bijzonder! Thuis begonnen we aan de Disney kerstpuzzel van Ravensburger die werd bezorgd.

Op de slee 

Dinsdag gingen we op de slee naar school! Of nou ja, 2 meisjes tegelijk past niet meer zo goed dus de schooltassen en de jongste gingen op de slee. Lekker alledrie in onze snowboots op avontuur door de sneeuw vonden ze wel wat. Gezellig om zo de dag te beginnen. Op de terugweg deed ik flink wat boodschappen, want met de slee kon ik die eenvoudig naar huis slepen. Gelukkig geen eieren gekocht, want een stoeprandje bleek toch niet handig en de slee met boodschappen kiepte om. Blij dat we nu nog op loopafstand van school wonen en het allemaal op deze manier kon.

Huis echt verkocht?

Woensdag was het spekglad. Op de klassenapp werd hiervoor gewaarschuwd, de stoepen rondom school waren net een ijsbaan en men drukte ons op het hart om vooral voorzichtig te doen en niet te haasten. Ik besloot de auto te pakken, omdat lopen te riskant was. Nu hoefden we alleen het laatste stukje ijsbaan te trotseren en dat was uitkijken geblazen.

De makelaar belde nog over het voorlopig koopcontract. Nu pas realiseerden we ons dat het huis toch echt verkocht is onder voorbehoud! Ik moest nog wat vragenlijsten invullen en ben hier lang mee bezig geweest. Gelukkig is de mailbox wat rustiger, want er kwamen veel dingen tussendoor deze week.

Lekker met de strijkkralen in hun nieuwe matchende Quapi outfits.

De meisjes hadden van Sinterklaas beiden een adventskalender met strijkkralen gekregen. Hier zijn ze heerlijk zoet mee geweest. Tal van werkstukken verder werd mama onder druk gezet om de strijkplank naar beneden te sjouwen, zodat de strijkkralen kunstwerkjes afgemaakt konden worden. Erg leuk geworden meisjes!

strijkkralen
Allemaal prachtige werkstukken gemaakt van de strijkkralen.

Koortsig kind

Donderdag werd de jongste wakker met koorts. Even lastig want ik wilde eigenlijk een urgentieverklaring aanvragen bij de woningbouw. Van een hele hoge notering ben ik ineens gezakt naar plek 50 op de wachtlijst, wat betekent dat ik geen zicht heb op een woning. En het huis is dus verkocht… Ook had ik een afspraak op school om te praten over wat ik met mijn blog kan betekenen op draagvlakgebied voor de onderwijstransitie waar zo enthousiast aan gewerkt wordt. Oma kun gelukkig even oppassen. Dankbaar voor deze achterban, want het werd mij deze week verschillende keren duidelijk dat niet iedereen dat heeft. Dat het niet vanzelfsprekend is allemaal.

kerst selfie
Even een kerstkroelselfie maken saampjes.

Dittemedatjes

Vrijdag wilden we toch even naar de longetjes van de jongste laten luisteren en de oortjes laten bekijken. Als je dat in het weekend moet doen, moet je helemaal naar Gouda en dat is altijd zo’n gedoe. Ik combineerde het tripje met even langs de woningbouw rijden, maar die blijkt altijd dicht te zijn op vrijdag… Ik ben daar wel een beetje paniekerig over. Wat als ik straks geen huis heb? En hoe lang gaat het nog okee samen in dit huis? Maar goed, huilen gaat niet want er zit een ziek kind thuis en ik schiet er ook niets mee op.

’s Middags had de oudste een leuke speeldate, waar ik bij het ophalen gezellig koffie heb gedaan. Zo kon de papa die druk is met een inburgeringscursus nog even zijn Nederlands oefenen en de meisjes waren erg leuk aan het spelen. Eén van de vragen uit de cursus was ‘wie is Willem van Oranje‘? Uhm… nou daar moest ik ook even over nadenken, de eerste koning van Nederland toch? Dat is niet goed genoeg als je een inburgeringscursus doet, zo leerde ik. Het correcte antwoord is dan “een politiek leider“. Pittige vragen dus, ben blij dat ik niet zo’n cursus hoef te doen.

Vanavond ga ik even uitpuffen bij de kapper. Mijn dochters waren namelijk heel stellig: “mama, die uitgroei kan echt niet meer!” Ai. Dat krijg je ook als ze groter worden. En ze hebben gelijk. Even een avondje niet werken dus, maar lekker mijn haren laten doen nu dat nog zonder zorgen kan. Morgen heb ik een surprise party in het vooruitzicht en dan wil ik er graag leuk uitzien. En wat relaxter zijn dan ik me nu voel. Niemand heeft zich voorbij gepraat dus ik ben ontzettend benieuwd wat we gaan doen, ik heb er heel veel zin in!

WAUW! Snel een screenshot gemaakt, meer dan 10k bezoekers in de afgelopen 30 dagen.

Ondanks de zorgen, tel ik echt mijn zegeningen al is dat soms lastig. In ieder geval een leuk weekend voor de boeg. Heb jij mooie plannen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Marian van Trigt zegt:

  Mooi huis verkocht, duimen voor je dat er snel een huisje komt om door te gaan met de meisjes. Sterkte ermee

 2. MarjonS zegt:

  Wat fijn dat het huis verkocht is. Maar ik snap wel dat het ook lastig is, maar hopelijk komt er snel een mooi huisje voor jou en je meiden.

  Heel veel plezier met je surprise feest. Vooral proberen te genieten!!

  1. Marguerita zegt:

   Dankjewel Marjon, erg spannend maar op een leuke manier 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.