Inspiratie voor mijn nieuwe keuken

Alle woontrends die mijn mailbox binnenkomen zijn om van te smullen. Helemaal met een verhuizing in het vooruitzicht. Bij een sociale huurwoning heb je natuurlijk weinig te kiezen, maar wegdromen van de allermooiste keukens en spullen om hier in te gebruiken kan altijd, toch? Vandaag deel ik daarom met jullie de leukste nieuwtjes voor je keuken.

grando ispraBij het uitzoeken van onze huidige keuken, wilde ik persé een aanrechtblad van composiet. Hier ben ik nog steeds ontzetten blij mee. Het oogt luxe en heeft niet de nadelen van echt natuursteen, dat poreus is. Ooit ben ik als freelancer voor het vakblad Keuken- en Badtechniek op persreis naar een fabriek in Spanje geweest waar dit soort aanrechtbladen werden gemaakt. Supergaaf om te zien en we kregen alle ins en outs te horen. In het hotel waar ik verbleef hadden ze ook echt alles (vloeren en badkamers) afgewerkt met dit materiaal. Wel op z’n Spaans met glimmertjes, maar de voordelen van composiet waren duidelijk. Daarom dus het mat afgewerkte composieten aanrechtblad in onze keuken, ik vind het nog steeds prachtig!

grando gavirate

Wat minder praktisch is, zijn de keukenkastjes. Wij gingen destijds voor ‘mooi’ en dachten dat we zeeën van opbergruimte hadden in deze keuken, omdat we van een klein flatje kwamen. Nou, daar hadden we ons flink in vergist. In een volgende keuken die ik zelf uitzoek, ga ik voor kasten tot het plafond en zoveel mogelijk opbergruimte. Nu zetten we veel dingen bovenop de kasten en dat oogt rommelig. Nu we een gezin met kinderen zijn komen we echt ruimte tekort. Dat zou ik een volgende keer echt anders doen. In ieder geval ga ik eerst wat keuken inspiratie opdoen!

Pannen van BK

Voor mijn verjaardag kreeg ik een pannenset van BK en ik heb bij Bol.com met verjaardagskorting van Albert Heijn een set bestaande uit een koekenpan en een hapjespan erbij gekocht. Ze hadden nu 40% korting op de pannen in de aanloop naar kerst en dit leek me een mooi cadeau voor mijn nieuwe keuken. Stapje voor stapje verzamel ik alvast mijn uitzet bij elkaar, nu heb ik tenslotte nog de luxe dat we het huishouden samen betalen en ik zonder zorgen deze uitgave kan doen. Straks zal dat anders zijn, dus wil ik zoveel mogelijk spullen alvast in huis hebben. Van BK weet ik dat het een goed merk is, op dit moment gebruiken we daar ook al pannen van die ik ooit via een actie bij de supermarkt bij elkaar heb gespaard.

Pickwick glaswerk

Over sparen gesproken, onze theemokken zijn bij elkaar gespaard met een heleboel Douwe Egberts punten. Jaaaaaren over gedaan en ik kreeg ook spaarpunten gedoneerd van mijn moeder en mijn tante. Mijn puntenverzameling nu is nog niet zo groot, maar ik hoop dat ik daarmee straks bij de Blokker toch een leuk aantal kan inleveren om weer dezelfde theeglazen aan te schaffen.

Eenhoorn snijplank

Mijn nieuwe eenhoorn snijplank krijgt uiteraard een ereplekje. Ik schreef in deze blog al over dat gekke ‘niet snijden’ icoontje. Navraag bij de webshop in kwestie blijkt dat dit puur is om schadeclaims te voorkomen. Dit omdat alle snijplanken krassen wanneer je er op snijdt en daarmee de print uiteraard beschadigd. Ik kan er dus gewoon lekker op snijden straks!

radbag cadeaus

Brabantia pedaalemmer

Ik ben groot fan van Brabantia en wil het liefst weer een vuilnisbak van dit merk. Misschien ga ik wel voor een leuk kleurtje want dit jaar introduceerde het merk de newIcon Sense of Luxury collectie. Zes chique mineraal-kleuren, die de 12, 20 of 30 liter pedaalemmer in je interieur laten opgaan of juist laten opvallen. Wat vinden jullie van de gouden variant?

brabantia gouden pedaalemmer

Wishlist materiaal: de Tomorrowland pan

Prachtig wishlist materiaal is deze gietijzeren cocotte van het merk STAUB. Deze is ontworpen in samenwerking met muziekfestival Tomorrowland. Hij kost € 199,- , vandaar dat ik zeg wishlistmateriaal, en is verkrijgbaar in de Staub store. Ze hebben hier ook voor € 139,- de matchende ovenschaal.

staub pan

KLOQ aan de muur

Geinig voor een beetje kleur aan de muur is ook het nieuwe kleine model van de KLOQ. Deze KLOQ is ontworpen op Nederlandse bodem door Arjan ros en is sinds kort zelfs te koop in Japan. Speciaal bedoeld voor kleine ruimtes. Het is een eerbetoon aan de ouderwetse slingerklok, uitgevoerd in een modern jasje. Strak, eenvoudig en minimalistisch. Hij is verkrijgbaar in drie basiskleuren: mintgroen, zachtroze en donkerblauw. Ook een naturel houten uitvoering is mogelijk. De wijzers en de slinger zijn in vijf kleuren beschikbaar.

kloq

Kekke keukenschorten

Tekenaar By Sorcia heeft leuke keukenschorten (en ovenwanten, theedoeken etc) uitgebracht waarmee je samen met je kind in de keuken kunt staan. Deze met tekeningen van insecten vind ik lekker vrolijk! Ze hebben er ook kussentjes van voor op de bank. Ook dit is een Nederlands merk.

keukenschort

In ieder geval raak ik zelf niet uitgekeken op de leukste nieuwe producten voor keukens.

Wat is jouw favoriete merk in de keuken?

Keukenfoto’s: Grando Keukens

disclaimer

 

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Kreanimo zegt:

    Wat heb je dat mooi uitgezocht!
    Ik vind die eenhoornplank echt de max!
    Wij hebben een donker grijze keuken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.