Alleen de beste zorg telt voor jouw kind

Iedereen in Nederland is verplicht verzekerd te zijn voor zorg. Dat geldt voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Binnen de eerste vier maanden na de geboorte van een kind, moet jouw kleintje bijgeschreven zijn op de zorgverzekering van één van de ouders. Tot hun achttiende levensjaar betaal je geen premie voor je kind en wordt vrijwel alle zorg vergoed. Heb je een kind of ben je in verwachting? Dan kies je je zorgverzekering niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kind.

Afhankelijk van de leeftijd, hebben kinderen verschillende zorgbehoeften. Daarom is het verstandig bij het afsluiten van de verzekering goed naar je eigen gezinssituatie te kijken, zodat jouw gezin verzekerd is van de zorg die het nodig heeft. De basisverzekering kent voor kinderen een ruime dekking. Zo wordt tandheelkundige zorg voor kinderen tot 18 jaar vergoed en hebben kinderen onder meer recht op maximaal 18 fysiotherapiebehandelingen per verzekeringsjaar. Hieronder valt naast fysiotherapie ook bekken- en oefentherapie. Bij het bijschrijven van je kind op de zorgverzekering van één van de ouders is het slim om te kiezen voor de ouder met het meest uitgebreide zorgpakket. Je kind is dan kosteloos verzekerd en zij betalen geen eigen risico voor ontvangen zorg uit de basisverzekering.

Aanvullende verzekering

Wil je je kind aanvullend verzekeren, bijvoorbeeld voor orthodontie, brillen of lenzen? Dan kun je als ouder een aanvullende verzekering afsluiten om deze kosten te dekken. Bij de meeste zorgverzekeraars zijn kinderen gratis meeverzekerd in het aanvullende zorgpakket van de ouders. Zorgverzekeringen vergoeden naast zorgkosten voor kinderen in sommige gevallen ook sportkosten. Zo ontvang je bij verschillende verzekeraars mogelijk een vergoeding voor een deel van de zwemlessen. Je zorgverzekeraar geeft je graag meer informatie over de verschillende vergoedingen voor jouw kind. Reken je overigens niet rijk, net als voor mijzelf krijg ik bij mijn verzekering voor de bril van mijn dochter slechts 70 euro per 2 jaar vergoed en zijn de sportkosten ook beperkt tot 5o euro per kind per jaar. Toch is het meegenomen dat je niet alles zelf hoeft te betalen.

Shoppen bij HEMA met zorgkorting

Vanaf het moment dat je kind 18 jaar is, is het zelf verantwoordelijk voor het betalen van de zorgverzekering. Ook komen je kinderen vanaf dit moment in aanmerking voor zorgtoeslag. Tot het zover is wil je hem of haar natuurlijk zo goed en uitgebreid mogelijk verzekeren. Via HEMA Zorgverzekering is niet alleen je kind verzekerd van de beste zorg, óók ontvang je met je zorgpas tien procent korting op vrijwel het gehele assortiment van de HEMA-winkels. Zo kunnen mama’s nóg voordeliger shoppen voor leuke knutselspullen, kinderkleren en schoolartikelen.

disclaimerUitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.