Keek op mijn Week: scouting, kijkdag huis, Sinterklaasjournaal, onderwijsvernieuwing, andere zwemles en shoptherapie

Het stoplicht staat op rood, het stoplicht staat op groen. Ook in Bodegraven is altijd wat te doen. Ik zou eigenlijk eens een fotootje moeten maken bij ons wereldberoemde smartphone stoplicht trouwens haha, dat is wel een grappig idee. Voor nu houd ik het even bij de Herman Finkers quote. Ik heb het in ieder geval giga druk, ook met al die kijkers van ons huis. Loopt storm!

Logeren

Vrijdagavond lieten we de meisjes daarom logeren bij hun nichtjes, zodat wij de boel aan kant konden maken en houden.

MissBaksel?

Weet niet meer wanneer het precies was, maar deze week ontving ik van RTL4 en Soof de Musical een nominatie voor de #missbakselverkiezing Heel knap gezien mijn skills vooral op het gebied van naar de snackbar rijden liggen. Maar ik ben er trots op! Is weer eens wat anders dan een Loedermoedernominatie. Tot nu toe ben ik op Instagram ook de enige genomineerde die het aan heeft gedurfd zichzelf bekend te maken… Ik kan er toegangskaartjes voor een proefvoorstelling van Soof de Musical mee winnen en dat lijkt me wel een leuk avondje uit met een vriendin! (Dinnetjes, wie wil er met me mee als ik win?)

Kijkdag en scouting

Zaterdag ging de jongste met haar zus mee kijken bij scouting. Dansles wil ze echt niet meer naartoe en mama is de strijd zat. Als ze geweest is vindt ze het namelijk wél altijd leuk… Nu mocht ze mee naar scouting, omdat het voor ons ook wel even makkelijk was om maar naar 1 adres te hoeven op zaterdagochtend. Daar maakten de meisjes een mooi werkje met draadjes en spijkers en hebben ze boven het kampvuur een broodje aan een stok geroosterd. Dat was helemaal leuk.

Broodje roosteren bij het #kampvuur #scouting #bodegraven

Een bericht gedeeld door Marguerita Suddaby (@marstyle78) op

Daarna reden we direct door naar de McDonalds om lunch te halen, wat we samen met opa hebben opgegeten. Ons huis konden we niet in vanwege het kijkuurtje van de makelaar. Dat liep storm zo hoorden we later: 7 stellen kwamen er kijken! Ons huis is populair. Het is ook een geweldig huis  met fantastische ligging, dus logisch. Later die week kregen we nog een vragenlijst van één van de kijkers toegestuurd. Het opgewarmde appeltaartje uit de oven hebben we ook bij m’n ouders thuis opgegeten.

bij oma
Aan de Sinterklaasknutsel bij oma en opa.

Meh

Zondag waren we er wel een beetje klaar mee. We haalden nog wat spullen bij mijn ouders, waar we even thee dronken. Voor zo’n bezichtiging moet je hele huis leeg. Om gek van te worden. Alle losse ditjes en datjes en zelfs de stofzuigers mogen niet blijven staan. Dan zien kijkers zichzelf aan het werk en dat wil je niet…

shoplog bodegraven
Mooie wimpertjes weer…

Lash Love

Maandag liet ik mijn wimpers bijwerken bij Star Lashes. Even een momentje me-time! Altijd ontzettend gezellig. Lekker bijkletsen en met mooie wimpers weer aan het werk. De offerte aanvragen stroomden binnen deze dag en ik ben de hele week bezig geweest om alles op te volgen. Een goed teken uiteraard, maar ik was er druk mee.

Gaat supersnel die onderwijsvernieuwing!

Dinsdag tikte ik lekker een conceptje weg dat heel snel werd goedgekeurd. Superfijn! Weer iets van mijn lijstje. Ik werkte als een tierelier. Aan het eind van de dag had ik mijn artikel voor de dag erna gelukkig net op tijd klaar, want ik moest naar school. Het was weer klankbordgroep vanwege de onderwijsvernieuwing waar onze school midden in zit.

Snappet middenbouw

We kregen te horen hoe positief de ervaringen van unit 2 zijn met de Snappets. Ook mijn dochter vindt het heerlijk om hierop aan haar taken te werken: rekenen, woordenschat, spelling, taal… ze doen er vanalles op. Dochterlief vindt het leuk “omdat het op een schermpje is” maar volgens de leerkracht moet je het toch vooral zien als een digitaal werkboekje. Snappet biedt ook nog niet voldoende plusmateriaal voor bepaalde kinderen, vandaar dat Unit 3 (groep 7/8) er niet op werkt. Zij werken met Chromebooks waar ze net even wat meer mee kunnen. We mochten in de klas kijken hoe de leerdoelen eruit zien waar de kinderen aan werken. Door het inzichtelijk maken van leerdoelen krijgen kinderen meer eigenaarschap over hun leerproces. De directrice vond het bijzonder om te zien dat ondanks dat het individu meer centraal staat met de nieuwe manier van werken, kinderen juist ook richting elkaar meer verantwoordelijkheid nemen. Een hele positieve ontwikkeling en ook al was het nog niet helemaal de bedoeling, Unit 2 (groep 4/5/6) is inmiddels lekker bezig met de nieuwe manier van werken door het enthousiasme van de kinderen en de leerkrachten.

rekenleerdoelen
Leerdoelen van groep 4 zichtbaar achter in de klas.

Onderbouw gaat starten met de nieuwe werkmethode

Ze merken zoveel goede en positieve effecten, dat ook Unit 1 (groep 1/2/3) er met de Sinterklaasperiode mee gaat starten. De leerkracht van deze groep gaf aan dat het Sinterklaasthema zich heel goed leent om over de breedte van de verschillende leeftijdsgroepen heen te werken. In 3 groepen, samengesteld uit de 3 klassen (groep 1/2A, groep 1/2B en groep 3) gaan ze rouleren over de activiteiten die in 3 lokalen zijn verdeeld. Elke week komt zo iets anders aan de orde. De bedoeling is dat de kinderen van groep 3 de kleintjes zullen helpen om zo de onderlinge betrokkenheid en sociale skills van de kinderen tot ontwikkeling te laten komen.

sinterklaas op school
School in Sinterklaasstemming 🙂

Hoe gaat het in de bovenbouw?

Er is een onderwijsadviseur langs geweest om te inspecteren hoe de nieuwe lesmethode in Unit 3 loopt. Deze adviseur was erg enthousiast. De directrice gaf aan dat hij onder meer een les heeft meegemaakt waarin 34 kinderen met elkaar door middel van een door de leerkracht ontwikkeld kwartetspel een taalles kregen. Er was hierdoor veel geluid in de klas, maar dit was niet storend. Iedereen was bezig met waar hij of zij op dat moment mee bezig moest zijn: de taalles doormiddel van het kwartet. De leerkrachten vinden het heel prettig om niet meer alleen voor een groep te staan, maar het echt samen te doen. Ze ontwikkelen heel veel nieuw lesmateriaal omdat het vakoverschrijdend leren niet kan met het oude / bestaande materiaal.

leerdoelen
Leerdoelen van een hogere groep (ik meen groep 6).

Verbouwing van de school

Verder kregen we de eerste ideeën te zien van de benodigde interne verbouwing. Als het klassensysteem gaat verdwijnen, heb je vanzelfsprekend meer open ruimtes nodig. En dat vraagt nogal wat. De werkgroep ‘gebouw’ is al lekker op dreef in ieder geval. Ik ga me straks inzetten om de benodigde financiële middelen bij elkaar te sprokkelen. De directrice noemde een torenhoog bedrag… en ik dacht WOW! Hopelijk kunnen we in ieder geval een paar druppels op die gloeiende plaat leggen, want het zou gaaf zijn als mijn kinderen ten volste kunnen profiteren van de ingezette weg. Ook wil ik graag meedenken over de lesmethodes en communicatie. Niet alles kan echter tegelijk, zeker omdat er onverwachts ook een aantal vacatures zijn ontstaan dus de school staat voor een flinke uitdaging: en het onderwijs vernieuwen naar gepersonaliseerd leren én zorgen dat er voldoende docenten zijn om voor de klassen te staan…

Weer huizenkijkers

Woensdag werkte ik lekker door en ruimde en passant het huis op. Gelukkig was mijn man ook thuis om alles even te poetsen en klaar te zetten. Die middag kregen we namelijk weer kijkers. De jongste mocht gelukkig bij opa en oma spelen, zodat we even door konden gaan. Na een uurtje op de iPad was ze het wel zat en ze mocht geen rommel maken. Naar de speeltuin wou ze ook niet. Grote zus had een speeldate in Nieuwerbrug. Ik probeerde haar op de afgesproken tijd op te halen, maar omdat een of andere idioot aan het spookrijden is geweest (en flink wat mensen het ziekenhuis in heeft gereden) stond de weg muurvast… Over een stukje waar je normaal 10 minuutjes over doet, heb ik een uur gedaan. De terugweg ging namelijk ook niet soepel omdat het bij alle wegversmallingen vast stond. Maar goed, we hadden geen haast. Vanwege de kijkers zouden we bij opa en oma eten en daar het Sinterklaasjournaal kijken. Ik heb mezelf de avond vrij gegeven. Lekker een nieuwe serie gekeken op de bank en vroeg naar bed. Is ook weleens lekker!

sinterklaas
Kijkers weg? Klaasdecoratie uit de kast!

Sinterklaasjournaal

Zitten ze bij jou ook helemaal in het verhaal van het Sinterklaasjournaal? Terwijl ik dit schrijf hebben we helaas nog geen Piet gezien, maar we hebben ons wel zorgen gemaakt om al die weggewaaide pakjes. De meisjes wilden persé lopend naar school zodat ze alle sloten konden controleren op verloren pakjes. Daar vonden we niets. Tot onze verbazing bleken er donderdag ineens pakjes aangespoeld in onze badkuip! De foto hebben we bij het fonteintje in het toilet gemaakt, maar tjonge jonge… hoe kan dat nu toch weer? De meisjes moesten de pakjes inleveren, want we weten niet of die voor ons zijn. “Maar mama er staat wel een A en een C op!” Verdraaid… Zaterdag gaan ze onder de schoen, zodat Sinterklaas ze op pakjesavond kan gebruiken. Spoelen bij jullie ook op de gekste plekken pakjes aan?

Uh oh… aangespoelde pakjes! #sinterklaas #storm #sinterklaasjournaal #toverkracht #mamablogger #raar #linkinbio

Een bericht gedeeld door Marguerita Suddaby (@marstyle78) op

Zwemmen

Donderdag werkte ik heel veel ditjes en datjes van mijn lijstje. Allemaal van die kleine dingen die moeten gebeuren, maar waardoor je aan het einde van de dag niet het idee hebt dat je echt dingen hebt afgerond. Zo mailde ik bewijslinkjes door naar sponsors, volgde ik offerte aanvragen op, checkte ik alle DA en PA’s van bij mij ingeschreven blogs, werkte wat aan een concept, beantwoordde ik heel veel vragen en deed ik een bestelling bij een kantoorwinkel.  ’s Middags gingen we naar zwemles. Voortaan zullen de meisjes op donderdag de zwemlessen volgen. Ze waren hier erg zenuwachtig over. Daarom maakten we eerst even kennis met de juffen en de oudste werd gelukkig al snel getroost door een meisje uit haar nieuwe groepje. Heel lief om te zien. De jongste vond het reuze spannend, want bij deze les mocht ze wel in het diepe zwemmen (op woensdag kon dat niet vanwege de C-diplomazwemmers). Maar al snel ging het zo goed dat ik haar na elk succesmomentje zag dansen van blijdschap op de kant. Supertrots op haar! Hopelijk zijn ze volgende week niet meer zenuwachtig en kunnen ze rustig lessen, zonder stress.

sinterklaas pakjes speuren
Lopend naar school werd elke sloot afgespeurd naar verdwaalde pakjes.

Koffieochtend en shoptherapie

Vrijdag stond er een koffie ochtend van groep 3/4 op het programma. Dat is altijd gezellig en fijn om te weten wie de medemoeders zijn met wie je kinderen spelen. Van groep 3 ken ik de kindjes niet allemaal. Het was een klein koffieclubje dit keer, maar wel erg gezellig. We hadden het uitgebreid over het Sinterklaasjournaal, wanneer je kinderen het geheim te vertellen, hoever mogen jouw kinderen van huis, ontwikkelingen op school, afscheid van één van de juffen, zwemlessen en nog heel veel meer. Lekker om even een ochtendje niet met werk bezig te zijn!

poffers
Makkelijke lunch met 3 kleuters: poffertjes!

Uit school nam mijn jongste dochter 2 speeldates mee. Ik compenseer een beetje omdat de meisjes slecht nieuws te horen kregen. Dus stonden er ook nog poffertjes op het menu. Leek me wel zo praktisch met 3 kleuters. De oudste ging bij een vriendinnetje lunchen en daarna kwamen zij ook bij ons spelen. Drukke boel dus, het huis was een puinzooi maar de kinderen hebben zich goed vermaakt en daar ging het mij om. Ik was na afloop total loss en moest even bijkomen op de bank. Het ging ff niet. Maar het was het waard, mijn meisjes waren blij. Ze hebben zoet samen gekleurd en aan verlanglijstjes gewerkt.

shoplog bodegraven
Shoptherapie helpt altijd, zeker als er zulke mooie lichtjes te zien zijn!

Na het avondeten was ik weer een beetje bijgekomen, dus nam ik mijn oudste mee naar shoptherapie. Ze kreeg die middag een uitnodiging voor een partijtje, dus op jacht naar een leuk verjaarscadeautje voor haar vriendin. Dat is gelukt. Van haar eigen zakcentjes kocht ze voor zichzelf en voor haar zusje nog een LOL Little Sisters bal. Superlief. Mama nam vanwege lekken ook een paar nieuwe schoolbekers mee. Daarna gingen we op hemdenjacht bij de Zeeman. Uiteindelijk hebben we iets leuks gevonden, maar met maat 134 kun je dus geen eenhoorn ondergoed en andere leuke printjes meer kopen. We moesten bij de grote meisjes afdeling iets zoeken. Jammer hoor! Ook de sokken waren op en hebben we flink ingeslagen. Daarna door naar de HEMA voor een nieuw hoofdkussen. Het peuterkussen voldoet niet meer en dochterlief heeft steeds een zere nek. Nu ligt ze er heerlijk op te slapen. Ze werd hier verliefd op een zacht wit vestje met bijpassend shirt en nog meer sokken. Hier zagen we ook wat leuke hemdjes en onderbroeken. “Oh mama, ze hebben hier de frambozen kruidnoten die we zo lekker vinden!” Die gingen mee. En het “too cute mama” Sinterklaas diadeempje ook. Veel te laat ging ze naar bed (8 uur) maar de shoptherapie heeft geholpen. We genoten samen ontzettend van dit uitstapje!

Verder zijn er diverse leuke perspakketjes binnengekomen, maar tijd voor fotografie was er eigenlijk nauwelijks. Ik ben erg moe en heb een paar tv-hang avonden gedaan en redelijk op tijd naar bed. Jammer, want de Monsterdoos staat dus al een week te wachten… *ingepakt*

Dit weekend naar de intocht. Ik heb begrepen dat één van de speeldates een heel bijzondere rol heeft in de optocht dus we moeten kijken! Staat jouw weekend ook in het teken van Sinterklaas?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.