Van Batmankamer tot lieflijk roze: waar vind ik interieurinspiratie?

Interieurplaatjes, ik kan er geen genoeg van krijgen. Vanwege mijn verhuisplannen, ben ik nu extra geïnteresseerd in wat er zoal te koop is en waar ik gemakkelijk een overzicht bij elkaar heb. Sinds kort ben ik met mijn blog te vinden op Lionshome, een soort verzamelplaats van interieurinspiratie. Je kunt daar leuke blogs lezen, maar ook lekker plaatjes kijken en inspiratie voor je interieur verzamelen of zelfs doorklikken naar de winkels waar je direct kunt kopen wat je aandacht heeft getrokken.

Misschien had jij het logootje van Lionshome linksonderaan mijn homepage al zien staan? Als je op deze site kijkt en doorklikt naar de blogs staat Marstyle er ook tussen. Zelf volg ik blogs via andere kanalen en klik ik vooral door naar alle interieurinspiratie. Zo heb ik in 1x de mooiste serviezen, behangetjes of zelfs tuinhuisjes bij elkaar gevonden. Met uiteraard de verkoopprijs en waar ik het kan kopen erbij.

Batmankamer?

Even een voorbeeldje. Stel dat ik een zoon zou hebben en hij wil een Batmankamer. Ik kwam natuurlijk op het idee om zo’n kamer voor hem te maken nadat ik het Halloween-persbericht van Hema ontving met daarin deze toffe lamp:

vleermuislamp hema
Vleermuislamp á 6 euro bij de Hema.

Voor bijpassende accessoires tik ik in de Lionshome zoekbalk in ‘vleermuis’ en ik krijg meteen een overzichtje met een toffe Carpe Fauteil, projectielamp met Batman-signaal, schilderijen van vleermuizen (ook op hout geprint) en een Batcave deurmat. Het allerschattigste zijn nog wel de kussentjes van A Little Lovely Company. Zo heb je dus direct de allerleukste items bij elkaar om die kamer te realiseren.

Deze muursticker en het persoonlijke koffertje van Topmuurstickers.nl zijn natuurlijk ook heel gaaf in de zwartwitte Batmankamer!

Kinderkamer in goud, roze en wit

Mijn oudste dochter droomt van een hele hippe nieuwe slaapkamer. Zij gaat voor de kleurencombinatie goud, roze en wit. Waar op dit moment toevallig ontzettend veel leuks te krijgen is. Dit sfeerplaatje is waar haar wensen bij elkaar komen, maar dan moet het een grote meisjeskamer worden in plaats van een babykamer natuurlijk.

roze wit goud kinderkamer
Fotocredits: Shutterstock.

Bij Lionshome tikte ik voor de nodige inspiratie in ‘kinderkamer goud’. Het resultaat? Een hartvormige kaarthouder van Riverdale, gouden sterren voor op de muur (heel mooi plaatje), een hippe papieren opbergzak met gouden hartjes opdruk en een allerschattigst wit met gouden paddenstoel lampje. Om maar een paar dingen op te noemen. In de categorie huis kun je ook doorklikken naar speciale kindermeubels, maar dan mis je een hoop. Een kleur of thema werkt dan beter.

Gelukskalender

Qua sfeer zou deze belevingskalender van Gelukjesdag.nl het heel leuk doen in haar nieuwe kamer. De vrolijke kalender bestaat uit twee delen en heeft in totaal 52 luikjes. Elke week mogen kinderen één luikje openmaken en dat een heel jaar lang. Achter ieder uniek luikje is een papieren rolletje verstopt met daarop een inspirerende tekst, een liefdevolle opdracht of een betekenisvol verhaal passend bij die week.

Aquarel aan de muur

hartendief muursticker zwaanIn de pastelkleurige kinderkamer is de muursticker ‘Zwaan Kleef Aan’ van Hartendief.com ook een aanwinst. Deze is als aquarel geschilderd en geprint op makkelijk te plakken zelfklevende vinylfolie. Prachtig!

Huishoudelijke handigheidjes

Uiteraard kun je op Lionshome ook lekker browsen door huishoudelijke handigheidjes. Bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een milieuvriendelijk alternatief voor je droger (of gewoon net als ik wat vaker wilt besparen op de elektriciteitskosten). Zoals onderstaand droogrek van Brabantia.  Voor elk verkocht droogrek plant Brabantia samen met WeForest een boom in Africa’s Great Green Wall.

droogrek brabantia
Voor elk verkocht wasrek of droogmolen planten ze een boom bij Brabantia.

Als jouw kind een nieuwe kamer mocht, welk thema zou hij of zij dan kiezen?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Judith zegt:

    Wij krijgen bijna de sleutel van ons nieuwe huis en mijn zoon krijgt een wereld kamer. Met foto behang van een wereldkaart. Verder nog niet echt inspiratie. Dus zeker een toepasselijke blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.