Dit jaar doen we Vaderdag eens helemaal anders

Denk even terug aan Vaderdag 2016. Wees eens eerlijk: wat heb jij vorig jaar samen met de kinderen gedaan voor de man des huizes op Vaderdag? Mocht hij heerlijk uitslapen? Kreeg hij een royaal ontbijt op bed? Werd hij overladen met zelfgemaakte cadeaus door de kinderen? Kreeg hij een gezellig diner ’s avonds? Hebben jullie een leuke activiteit ondernomen als gezin? Of was het toch vooral ‘business as usual’?

Hebben jullie een bezoek gebracht aan de familie, boodschappen gedaan, de week gepland en het huis opgeruimd? Net zoals Moederdag jaarlijks vaak wordt ondergesneeuwd door verplichtingen, drukte, werk, ziekte en allerlei andere zaken wordt Vaderdag ook vaak slachtoffer van de beslommeringen van alledag. Zo zonde eigenlijk want onze wederzijdse waardering uitspreken, tijd met elkaar doorbrengen en de kinderen de gelegenheid geven om hun ouders te overladen met cadeaus en aandacht is een hoognodig iets.

Als we er op andere dagen in het jaar vaak niet aan toekomen, moeten we juist op een dag als deze optimaal gebruik maken van de gelegenheid om tijd met elkaar door te brengen en elkaar te verwennen. “Maar dagen als Vaderdag, Moederdag en Valentijnsdag zijn zo commercieel!” Wat zou het dat dit soort dagen enigszins slachtoffer zijn geworden van de commercie? Op andere dagen lukt het vaak ook niet om vader of moeder eens in het zonnetje te zetten, dus laten we toch vooral eens per jaar op Vaderdag papa’s overal echt de aandacht en liefde geven die ze verdienen.

vaderdag

Dus: Vaderdag 2017

(18 juni voor Nederlandse lezers, 11 juni voor de Belgen)

Oké, voor Vaderdag 2017 gaan we het dus helemaal anders doen. Wij willen als moeders tenslotte op Moederdag ook flink verwend worden en vader verdient een soortgelijke behandeling. Was Moederdag dit jaar niet veel soeps? Eindigde het ontbijt op bed in een slagveld tussen de lakens? Stond je in je pyjama de was te doen? Baande jij je met gillende kinderen een weg door de supermarkt? Vlogen jullie de hele dag van hot naar her om toch vooral jullie eigen moeders een fijne Moederdag te bezorgen? Laat dan eens op Vaderdag zien hoe jij het graag zou willen hebben en wie weet word jij volgend jaar ook zo in de watten gelegd. Een goed voorbeeld doet volgen (hopelijk). Dus trekken we samen met onze kinderen dit jaar alles uit de kast om er een onvergetelijke dag van te maken. We laten papa eens lekker lang uitslapen (als hij daarvan houdt natuurlijk), we verwennen hem met zijn favoriete ontbijtje op bed en we overladen hem natuurlijk met kusjes, knuffels, knutselwerkjes en cadeautjes. Maar dan dient zich het welbekende dilemma aan, want wat geef je een man voor cadeau op een dag als Vaderdag?

Vaderdag cadeau

Voor elke verjaardag en feestdag is het weer een raadsel: wat geven we die man nu weer eens cadeau? Op de één of andere manier is het voor een vrouw zoveel makkelijker winkelen dan voor een man. Gelukkig zijn er steeds meer folders, tijdschriften en winkels die advies geven voor een Vaderdag cadeau zodat je een echt leuk cadeau kunt aanschaffen dit jaar. Zo vind je in de webshop van www.topcadeau.nl cadeaus voor Vaderdag in verschillende prijsklassen en voor allerlei verschillende interesses.

Is jouw man geïnteresseerd in games? Misschien is een Virtual Reality bril, draadloze muis of een stel mokken van het spel Halo dan wel een leuk cadeau. Is jouw man gek op muziek? Dan is de USB platenspeler uitermate geschikt. Is jouw man het culinaire type? Denk dan eens aan een fonduepan, een citruspers, een pizza pan of een teppanyaki bakplaat. Is jouw man meer het handige type? Dan is een gereedschapset, snoeischaar, gereedschap voor de fiets of een tuinslang een leuk cadeau (of een niet zo subtiele hint, indien nodig). Voor elke man is er wel iets leuks te vinden in de webshop.

Natuurlijk kun je jouw man ook verblijden met een cadeaubon voor zijn favoriete (web)winkel of voor een leuke activiteit. Is hij bijvoorbeeld groot fan van wintersporten, escape room games, lasergamen, paintball of 3D films? Geef hem dan met Vaderdag een bon voor één van deze activiteiten cadeau. Treed zijn favoriete artiest of band binnenkort op in het land? Twee tickets voor dit optreden zullen gegarandeerd in de smaak vallen. Met het cadeau doen van tickets of bonnen voor een activiteit hebben jullie ook nog eens een leuk dagje of avondje uit om quality time samen door te brengen. Nu nog een oppas vinden!

Vaderdag knutselwerkjes

Laten we vooral niet vergeten waar Vaderdag echt om draait. Het is een dag om alle vaders in het zonnetje te zetten en onze liefde en waardering uit te spreken. En hoe kan dat nu beter dan door met hart en ziel gemaakte werkjes door onze kinderen? Als jouw kinderen naar het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal of school gaan dan wordt er vaak klassikaal gewerkt aan een leuk werkje voor Vaderdag. Mocht jouw kindje nog niet naar school gaan dan heb je natuurlijk ook de mogelijkheid om zelf aan het knutselen te slaan met je kleintje. Denk bijvoorbeeld aan een leuke tekening, een mooi Vaderdag gedichtje, een fotolijstje, een ketting of zelfs iets lekkers om te snoepen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het gezellig samen maken.

Laat je inspireren door werkjes die je zelf vroeger hebt gemaakt voor jouw vader of de talloze suggesties in tijdschriften en op websites. Voor knutselprojecten is Pinterest echt een schat aan inspiratie en informatie. Door simpelweg in te typen met welk materiaal en voor welke gelegenheid je graag iets zelf wil maken krijg je een enorme hoeveelheid fantastische suggesties waar jullie direct mee aan de slag kunnen. Voor een Vaderdag gedichtje kun je altijd jouw toevlucht zoeken tot de vele gedichtgenerators online, mocht je geen rijmtalent zijn. Als het uitkomst biedt met Sinterklaas en Kerst dan komt het ook zeker van pas op deze dag.

Liefde en samenzijn

Alle ontbijtjes op bed, uitslaapsessies en cadeaus terzijde: het allerbelangrijkst op een dag als Vaderdag, en elke andere feestdag eigenlijk, is het samenzijn met elkaar. Door onze drukke levens is er doordeweeks meestal niet zoveel gelegenheid om echt tijd voor elkaar te nemen, naar elkaar te luisteren en gewoon samen te zijn. Op een speciale dag als Vaderdag is het juist zo belangrijk om hierbij stil te staan, de tijd voor elkaar te nemen en echt iets leuks met elkaar te ondernemen. Dat kan natuurlijk een gezellig gezinsuitje zijn naar een park, bos, kinderboerderij, museum, attractie of een willekeurige andere locatie, maar als gezellig samenzijn voor jullie gezin betekent dat iedereen de hele dag lekker in bed blijft liggen om tekenfilms te kijken dan moeten jullie dat vooral doen. Klik hier voor nog veel meer tips. Geniet van elkaar en van deze prachtige dag, het is tenslotte maar één keer per jaar Vaderdag.

En hij is ook maar één keer per jaar jarig, mijn vader werd gisteren alweer 65 jaar! Met Vaderdag zet ik hem ook altijd even in het zonnetje, maar nu ik er achter ben dat de Belgen Vaderdag een weekje eerder vieren, is dat ook nog een optie: de opa’s een week eerder in het zonnetje zetten zodat vaders in alle rust van ‘zijn’ dag kan genieten met de meisjes.

Hoe pak jij Vaderdag aan?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Huismama zegt:

  Vorig jaar hebben we geknutseld en ik denk dat we dat dit jaar weer doen. Inderdaad draait het op deze dag vooral om het gezellig samenzijn.

 2. Mijn man krijgt in de regel een boek! En vroeger maakten de kinderen dingen voor hem, maar die zijn nu wat ouder.

 3. Rory zegt:

  Ik denk dat dochterlief en ik papa gaan verwennen met een ontbijtje op bed. Een leuk kadootje (hoeft niet groot te zijn, maar wel iets wat hij zelf heel graag wil). Wellicht wordt het een bezoekje aan onze ‘stamkroeg’ en genieten wij van een heerlijk speciaalbiertje en dochtertje van een appelsap en dan nog wat hapjes. Het gaat inderdaad om het genieten.

 4. Op moederdag is mijn man al twee keer in het buitenland geweest – heel jammer 😉
  Maar hij maakt dat wel altijd terug goed hoor.

  Ik weet nog niet hoe vaderdag zal zijn, maar gezellig samenzijn vind ik het belangrijkste.

 5. Nicole zegt:

  Met vaderdag heeft mijn man net een zoon gekregen of misschien juist op die dag zelf wel haha! Beter cadeau kan een vader zich niet wensen toch ?

  1. Dat zou grappig zijn! 🙂
   Ik duwde mijn man een positieve zwangerschapstest in handen op Valentijntjesdag! 😉

   1. Marguerita78 zegt:

    Gefeliciteerd Ilse!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.