Onze favoriete moderne Sinterklaashits

Bij ons is het vaste avondritueel om na het eten even YouTube op de tv aan te zetten met wat dansliedjes. Dan kunnen de meisjes samen of om de beurt even de energie kwijt. Gezellig en schattig. In de Sinterklaasperiode loopt dit iets anders. Na het eten zetten we dan stipt om 6 uur het Sinterklaasjournaal aan.

En daarna komt Freek, het Klokhuis, het Jeugdjournaal… allemaal interessante programma’s waar mijn dochters nu oud genoeg voor zijn en met veel interesse volgen. Vooral Freek is ineens hot.

Hoe doen we het dan met de dansliedjes?

Nou, we zetten af en toe overdag iets aan én we bewaren het energie-kwijt-momentje voor zaterdagavond. Vlak voordat we de schoen gaan zetten. Dan zijn ze toch al wat nerveus en wiebelig. Bovendien zit de stemming er meteen goed in. Bij de schoen zingen we de traditionele liedjes, die de meisjes ook op school leren. Dansen en meezingen doen we op/met de moderne Sinterklaashits. Ik zet hier onze top 5 op een rij, als je kinderen eerder nog te jong waren om het echt mee te krijgen, kun je hier wat inspiratie opdoen!

Onze nummer 1 is al enkele jaren

Party Piet Pablo met Zwarte Pieten Stijl

blijft een heerlijk nummer.

Op nummer 2

Kinderen voor Kinderen met Sinterklaas wil Dansen

omdat de jongste die tijdens de dansles ook steeds danst, zooo schattig <3

Op nummer 3

Party Piet Pablo met de Pieten Sinterklaas Move

dit jaar luisteren we hier veel naar, danst lekker weg. Eigenlijk zijn al zijn hits leuk en ik vind Love Piet ook heel schattig.

Op nummer 4

Sinterklaas met Wie zoet is krijgt Alles

speciaal voor Bol.com heeft Sinterklaas dit jaar zelf een hit opgenomen, las ik in mijn mailbox. Toen ik deze clip aanzette om eens te luisteren of het wat was, moest ie direct 3x worden herhaald van de meiden. Erg leuk filmpje!

Op nummer 5

Coole Piet featuring Danspiet met Viva Sinterklaas

vrolijk liedje en de themesong van de bioscoopfilm waarvoor ik kaartjes heb gewonnen ‘De Club van Sinterklaas & Geblaf op de Pakjesboot’.

Veel dansplezier allemaal!

PS, nu mijn kinderen Bobbi een beetje zijn ontgroeid hebben we voor het eerst de Bobo Sinterklaas Aftelkalender liggen. Misschien een leuke tip?

Ken jij nog een ander leuk dansliedje in Sinterklaasthema?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Volgmama zegt:

    Leuke liedjes! Wij kennen ze allemaal!

  2. Fleur zegt:

    Wij zijn ook hele grote fan van Party Piet Pablo en Love Piet (Pietenliefde en Pietenhart). Gisteren mochten we naar de Mega Sint Show in de Julianatoren en hebben nu ook zijn CD (met handtekeningen!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.