Grappige snack: de paprikaspies

Paprika’s, ik vind ze heerlijk! Als enige in ons gezin… Jammer, want deze veelzijdige groente is niet alleen lekker maar ook nog eens hartstikke gezond. Paprika zit vol vitamine C en belangrijke mineralen. Voel je je niet zo lekker, ben je aan het bijkomen van een zware training of let je op je voeding? Dan biedt het snacken van paprika uitkomst.

Voor de kinderen proberen wij de paprikasmaak te maskeren door bijvoorbeeld deze groente door een saus te blenderen. Sinds kort lust de oudste ze nu af en toe wel rauw als snack, maar niet te vaak… Toch wil ik het idee van ‘Tijd voor Paprika’ wel een keer proberen: vrolijke spiesjes om te snacken in een halve meloen gestoken. Ziet er heel erg feestelijk uit!

Bij een lage weerstand

Wist je dat… paprika’s meer dan twee keer zoveel vitamine C bevatten als sinaasappels? De vitamine C in paprika’s ondersteunt het immuunsysteem en verhoogt je weerstand.

Tijd voor Paprika complete

Na het sporten

Als je na het sporten een paprika eet, bevordert dat het herstel van je lichaam door middel van natrium, calcium en ijzer. Zo las ik in het persbericht. Good to know! Het natrium in een paprika brengt je vochtbalans weer op peil en reguleert je bloeddruk. Het calcium zorgt voor de onderhoud van je botten en bevordert de goede werking van de zenuwen en spieren, de bloedstolling en het transport van andere mineralen. Tenslotte stimuleert het ijzer uit paprika het zuurstoftransport in het bloed en de stofwisseling. Na een intensieve training hebben je spieren dat wel nodig.

Dit ziet er vrolijk uit!
Dit ziet er vrolijk uit!

Op www.tijdvoorpaprika.nl staan allerlei paprikarecepten, ik ga in ieder geval aan de slag met de spiesjes. Eet smakelijk!

Wist jij dat paprika de perfecte powerfood voor na een fitnesstraining is?

 

Comments

  1. Nathalie says:

    Ik vind ze heerlijk met een tzatziki dipsausje.

  2. Nicole says:

    Deze zien er leuk uit! Super vrolijk en aantrekkelijk 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.