Grappige snack: de paprikaspies

Paprika’s, ik vind ze heerlijk! Als enige in ons gezin… Jammer, want deze veelzijdige groente is niet alleen lekker maar ook nog eens hartstikke gezond. Paprika zit vol vitamine C en belangrijke mineralen. Voel je je niet zo lekker, ben je aan het bijkomen van een zware training of let je op je voeding? Dan biedt het snacken van paprika uitkomst.

Voor de kinderen proberen wij de paprikasmaak te maskeren door bijvoorbeeld deze groente door een saus te blenderen. Sinds kort lust de oudste ze nu af en toe wel rauw als snack, maar niet te vaak… Toch wil ik het idee van ‘Tijd voor Paprika’ wel een keer proberen: vrolijke spiesjes om te snacken in een halve meloen gestoken. Ziet er heel erg feestelijk uit!

Bij een lage weerstand

Wist je dat… paprika’s meer dan twee keer zoveel vitamine C bevatten als sinaasappels? De vitamine C in paprika’s ondersteunt het immuunsysteem en verhoogt je weerstand.

Tijd voor Paprika complete

Na het sporten

Als je na het sporten een paprika eet, bevordert dat het herstel van je lichaam door middel van natrium, calcium en ijzer. Zo las ik in het persbericht. Good to know! Het natrium in een paprika brengt je vochtbalans weer op peil en reguleert je bloeddruk. Het calcium zorgt voor de onderhoud van je botten en bevordert de goede werking van de zenuwen en spieren, de bloedstolling en het transport van andere mineralen. Tenslotte stimuleert het ijzer uit paprika het zuurstoftransport in het bloed en de stofwisseling. Na een intensieve training hebben je spieren dat wel nodig.

Dit ziet er vrolijk uit!
Dit ziet er vrolijk uit!

Op www.tijdvoorpaprika.nl staan allerlei paprikarecepten, ik ga in ieder geval aan de slag met de spiesjes. Eet smakelijk!

Wist jij dat paprika de perfecte powerfood voor na een fitnesstraining is?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Nicole zegt:

    Deze zien er leuk uit! Super vrolijk en aantrekkelijk 🙂

  2. Nathalie zegt:

    Ik vind ze heerlijk met een tzatziki dipsausje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.