Wat doet mama op haar werk?

“Wat doet papa op zijn werk?” Na ontvangst van onderstaand onderzoekje besloot ik mijn dochters aan de test te onderwerpen. Eens kijken wat ze zouden zeggen. “Barbecuën” antwoordde de jongste van 4. Papa had onlangs een barbecue van zijn werk.

In het dagelijks leven is papa consultant en dus veel in gesprek met klanten en druk achter zijn computer. De barbecue komt er helaas niet aan te pas.

“En wat denken jullie dat mama op haar werk doet?” vroeg ik. Een tijdje terug heb ik de dames mijn werkplek laten zien, dus ik was erg nieuwsgierig. De oudste van 5 wist het antwoord direct: “Mama maakt selfies achter haar computer en die print ze dan uit.” Uhm… nee, dat zou mama’s baas niet zo leuk vinden. Hahaha. Mama is marketeer en technical writer en zit vooral veel te typen, te html-en en doet wat vormgeving in InDesign. Maar ik print wel veel uit om alles te checken! Dat stuk had ze goed.

Onderzoek kinderen van 2 tot 6

75% van Nederlandse ouders denkt dat hun kinderen weten wat ze ongeveer doen op hun werk, zo blijkt uit kleinschalig onderzoek van kantoorartikelenleverancier Viking. Maar hoe goed kunnen 2-6 jarigen daadwerkelijk begrijpen wat hun vader en moeder op kantoor doen? In het onderzoek vroeg Viking ouders om te vertellen wat hun kinderen denken dat ze op hun werk doen. De antwoorden zijn vanzelfsprekend erg grappig.

“Mijn papa doet het bier in de flessen.” – Technisch engineer bij een bierbrouwerij.

Mijn mama brengt altijd kadootjes rond.” – Koerier.

Papa is botendokter.” – scheeps dieselmonteur.

Mijn mama werkt met oude mensen die weer baby worden.” – zorghulp op PG afdeling.

Het bedrijf maakte een vrolijke graphic van de antwoorden:

Parents Jobs

Heb jij je kinderen weleens gevraagd wat ze denken dat je doet om geld te verdienen? Misschien denken die van jou ook wel dat je de hele dag selfies zit te maken en uit te printen!

#nospon

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Leuk artikel. Oude mensen die weer baby worden. Wat een goeie!

 2. Iris zegt:

  Leuk om te lezen.
  Volgens mijn peuter eet ik druiven op mijn werk.
  Of soms een appel, of meneer vraagt ook vaak of ik wel een broodje mee heb.

  Wel een beetje gênant dat als iemand vraagt wat voor werk mama doet (financieel controller) dat hij dan zegt dat ik druiven eet

 3. Liesbeth zegt:

  Hahaha, ik vraag het de kids in de klas elk jaar wat hun vader of moeder voor werk doet. Hilarische antwoorden!

 4. Merel zegt:

  Haha geweldig! Betaald worden om te bbq-en en selfies te printen ? was het maar zo’n feest. Leuke antwoorden. Toevallig heb ik laatst een blog geschreven over dit onderwerp, verschijnt volgende week. Zal gelijk naar je artikel linken!

 5. Marjon zegt:

  Grappig.
  Van mij weten ze het wel. Juf… Dus dat is herkenbaar omdat de oudste nu naar gr2 gaat en jongste psz.
  Van papa weten ze het niet precies. Iets met taxi’s zegt dochterlief. Hij is planner bij een groot taxi bedrijf.

 6. Nicole zegt:

  Haha ik werk bij het ‘journaal’ dus dat kan ik makkelijk laten zien later aan ons kindjes. Ik zet gewoon de TV aan en zeg: kijk daar werkt mama!

 7. Nathalie zegt:

  Mijn kinderen weten ook niet goed wat papa doet haha..

 8. De mijne weten wel wat ik doe. Ik heb ook altijd wel benadrukt dat ik wel degelijk werk, ook al is dat thuis.

 9. Cindy - levenalsmama.nl zegt:

  Haha wat leuk om dan hun antwoorden te horen. Mijn dochter is nog geen 2 dus die heeft nu nog geen besef van wat wij doen. Ben benieuwd wat zij er over een paar jaar van zal zeggen 🙂

  1. Marguerita78 zegt:

   Ik had zelf ook nog niet bedacht om deze vraag te stellen, maar was wel erg grappig 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.