Hoppa schommelen in skateboardstyle!

Denk bij de titel even dat Gangnam Style muziekje. Mijn dochters zingen dit liedje steeds, in de gewone variant en in de Zwarte Pieten Stijl variant van Party Piet Pablo. We voelen ons soms in ieder geval best heel stoer! En daar horen stoere spullen bij. Vooral de jongste net-kleuter is erg gevoelig voor stoere dingen. Hoe gaaf was het toen ze de platte doos van Jipfish mocht open maken: daar zat een stoere skateboardstyle schommel in!

Wat is dit? Jurk: TTMade
Wat is dit? Jurk: TTMade

Erg mooi, erg origineel en erg goed afgewerkt. Het Nederlandse Jipfish is een nieuw design merk dat zich richt op mooi vormgegeven kinderspullen. De eerste lanceringen zijn een gave bolderkar en een stoere schommellijn. “De Jipfish Swing is de kick-ass houten schommel voor kleine superhelden,” zegt de website van de fabrikant. Onze nieuwe schommel mag dan ook zeker gezien worden!

Swing Birdwire heeft een stoere knalroze kleur met daarop een rode vogeltjesprint. Het materiaal van de zitting is vergelijkbaar met een echt skateboard, lekker stevig en een mooie ronding aan de zijkanten. Het knalrode touw maakt het geheel af. Dankzij de dunne schommelringen, kon ik hem (in tegenstelling tot onze oude schommel en ringen, die een crime waren op dit punt) heel gemakkelijk ophangen. En na het schommelen haal ik hem net zo makkelijk weer van de haken af. Erg fijn, want onze schommelhaken hangen in de deuropening van de schuur. Er kan dus niet heel hard geschommeld worden, ook vanwege de betonnen rand eronder.

Al kunnen ze dan niet hard, de meiden zijn ontzettend blij dat ze weer lekker kunnen schommelen in onze eigen tuin. Schommelen is bovendien ontzettend goed voor de motoriek van een kind, net als rennen, van de glijbaan glijden en fietsen bijvoorbeeld. Het is belangrijk om regelmatig te doen, om de coördinatie van de benodigde bewegingen goed onder de knie te krijgen. Schommelen is een vaardigheid die kinderen meestal pas in de kleuterleeftijd onder de knie krijgen. Tot mijn verbazing kan ook de jongste van net 4 al aardig schommelen en doet ze de bewegingen met haar benen op de juiste momenten. Dit in tegenstelling tot haar oudere zus op die leeftijd. Leuk dat de meisjes zo verschillen wat dat betreft.

Deze schommel kost 69 euro en kan tot 80kg gewicht dragen, ik kan er dus zelf ook op yay! Het verstellen van de touwen naar de juiste lengte ging eenvoudig.

Dankjewel Jipfish, voor dit gave stukje bewegingsmateriaal dat we mochten reviewen! Stimuleert mijn binnenkindjes zeker tot buitenspelen 🙂 Meer zien van dit merk? Jipfish kun je ook volgen via Facebook.

Hebben jullie een schommel in de tuin?

Comments

  1. Nathalie says:

    Wat een coole schommel!

  2. Fleur says:

    Stoere schommel en toch roze 🙂 Wij hebben geen schommel in de tuin, maar dat zouden ze best wel willen denk ik

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.